Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Lasten keinun perustuksen mitoitusta

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen, energia, lämmitys' , aloittaja sytem, 20.6.2022.

 1. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  25 193
  Saadut tykkäykset:
  4 680
  Jos se keinun runko on T-kirjaimen muotoinen, tulee siihen tolppaan melkoinen kiertoliike. Ei yksittäinen kierrepaalu kyllä kestä. Laajemmalle alueelle olis levitettävä, vaikka kolme paalua ja joku levy niitä yhdistämään.

  Yhtä kaikki. Oli perustus minkälainen hyvänsä, tulee se ylettymään ainakin osin keinumisalueelle. Pitää muistaa upottaa perustus riittävän syvään ja päälle riittävästi pehmeää hiekkaa, nurmea tai rouhekumimattoa, ettei lapsi pudotessaan loukkaa itseään koviin perustuksiin.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 2. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  27 294
  Saadut tykkäykset:
  5 023
  Se sähkötolppakaan kestä vinokuormaa juur ollenkaan, harustaa se tarttee...
   
 3. lehmikangas

  lehmikangas Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  17.11.2017
  Viestejä:
  835
  Saadut tykkäykset:
  268
  Itse otan oikeastaan huomioon myös lähes viikottaisessa käytössä. Eli käyn kyllä ottamassa nopean testin aina silloin tällöin. Paitsi että se on hauskaa, niin lisäksi tulee varmistettua että kun se vielä minut kestää niin tuskin se lapsillakaan ihan pian hajoaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 4. sytem

  sytem Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  288
  joo tämä oli jo tuolla alkuperäisessä speksissä, pitää kestää allekirjoittaneen sata kiloa ja tolkun vauhdit, jolloin se ehkä kestää myös kevyemmän jälkikasvun tolkuttomat vauhdit. Ja toki nähtävissä on että sitä sitten sovelletaan yhteen jos toiseen muunlaiseenkin leikkiin, joten tukeva sen täytyy olla.
   
 5. topik

  topik Väsyttää
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  2.12.2011
  Viestejä:
  10 730
  Saadut tykkäykset:
  2 362
  Hyvä juttu jos oli ajateltu, minulta jo unohtui nuo ekan viestin jutut. Kovillehan se joutuu, tulee toistuvaa edestakaisin nitkutusta. Mieluummin syvälle kuin pintaa myöten se yhden tolpan perustus.
   
 6. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  12 081
  Saadut tykkäykset:
  2 495
  Tuossa rakenteessahan tulee aika hillittömiä voimavektoreita kun on sivusuuntaista vääntöliikettä ja kiertoliikettä. Kierrepaalujakin pitäisi tosiaan olla useampi, jolloin näitä voimia saataisiin kohdistumaan pystysuuntaisina, johon ovat tarkoitettu.

  Ja onhan tässä mitoituksessa huomioitava myös se, että jonain kauniina päivänä isännän kaverit parin saunajuoman jälkeen suorittavat koeajon...
   
 7. Juskaks

  Juskaks Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  1 415
  Saadut tykkäykset:
  1 508
  Onko sen välttämättä oltava T:n mallinen? Perinteisellä A-tikas orrella saisi kestävän rakenteen helposti.

  Ja kannattaa tehdä tarpeeksi korkea että on kivempi kiikkua ja saa hyvät vauhdit, meillon 4m korkea. :)
   
 8. sytem

  sytem Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  288
  A-mallia ei helposti noista alumiineista synny, ja T-kirjain vähän niinkuin sopis omaan etunimeen. Korkeus tuossa on helposti hienosäädettävissä sitä mukaa kun palikoita osuu käsiin, kiilatapeilla tuo siis liitetään.

  Itse materiaalin kestävyydestä mä en aio olla tässä huolissani, sikäli kun sille vaan saa tukevan kiintopisteen tehtyä. Taulukossa ei toki dynaamisista kuormista tai väänöstä puhuta, mutta staattinen pistekuorma noilla parin metrin pituuksilla taidettaisiin mitata tonneissa. 6m päistään tuetulle kangelle keskipisteen sallittu kuorma ennen turvakertoimia 761kg, jänteen tuplaamalla kahteentoista putoaa toi keskipiste puoleen.

  https://www.eurotruss.com/wp-content/uploads/2016/04/Eurotruss-FD34.pdf

  Toki nää mun kappaleet on itseensä ottaneita sen verran että ammattikäyttöön eivät enää kelpaa, mut sen verran kevyesti etten pitäisi ihan kauhean kriittisenä mitoituksen kannalta. Ja kun en tätä työpaita päällä tee, voi vähän tuolta varmuuskertoimistakin ulosmitata, en nyt ulkoa muista oliko näissä hajoamisraja 5 vai 8 x taulukon sallittu käyttökuorma
   
  • Tykkään Tykkään x 2

Jaa tämä sivu