Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Kysy Höyrystä ja höyrykoneista

Viestiketju osiossa 'Höyry' , aloittaja JiiHoo, 1.12.2011.

 1. MarkkuJ

  MarkkuJ Kansalainen

  Liittynyt:
  22.12.2018
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  18
  Moro

  En enään vanhoilla päivillä ala höyrypaattien kanssa touhuamaan mutta olen kaverin höyrypaatti hommia vuosia seurannut ja jotain paattiin tehnytkin mm. suunnittelin toimivan potkurin höyryhakkarin tilalle.
  Tuolla toisella foorumilla oli juttua että tarvitaanko höyrykattilan käyttöön joku pätevyys kun se kaveri sellaisen joutui aikoinaan suorittamaan ja olin joskus kattilan katsastuksessakin mukana.Tämä höyrypaattiharrastus kaverlla alkoi varmaan lähes 40 vuotta sitten ja on jo kerinnyt loppumaankin,kattiloita erilaisia ja tehoisia hän rakensi useita (oli luvat) ja erilaisia höyrykoneita vielä useampia ja paatteja pari.
  Yhtä MW:ttia ei laitoksen teho ollut enkä tiedä kattilan vesitilavuutta mutta muistelisin että varoventtiilin aukeamispaine oli yli 10 bar.Sellainen pieni kaksi silinterinen compound kone siinä 7-8 m:n rautapaatissa oli ja tulistettu vaakaputki kattila.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1

Jaa tämä sivu