Kotikebu

Viestiketju:
Kotikebu

refy

Kasvis
KK Plus pack
Liittynyt
4 Joulukuu 2011
Viestit
8,195
Joskus tuli tehtyä ammubääjauhelihasta, pippurista ja suolasta (rkl/kg) taikina, jota mäyhytin yleiskoneella kunnes alkoi sähkö tuoksahtaa. Siitä balkanmakkaran muotoinen pötkylä folion sisään ja uuniin 90-95 asteeseen kuudeksi tunniksi. Paiston jälkeen jäähdytys ja juustohöylällä lastuiksi. Lastut paistoin grillissä pintarapeiksi mutta kai niistä jotenkin vois iskendervartaankin kasata. Sen muistan että hyvää oli.

Olennaista on tuo julmetun pitkä vaivaaminen ja alle sadan asteen uuno. Muuten tulee mureketta.

Olis tossa joutilas 0.55 kW kolmivaihemotti. Sitä vaan että asiallisia kebumyllyjä ei taida maailmassa vielä olla...
 
Nyt ollaan vaarallisella alueella....meinaa pajan siivous keskeytyä :kähinät:
 
Eniveis, tuo resepti oli se pointti. Lähti vaan ajatus laukalle kun ei aina muista näitä rajoitteita...
 
Muutaman kerran on tullut kebabia tehtyä ihan käsin vaivaamalla ja julma homma jotta saa riittävän tiiviin rakenteen. Kokeilin myös sähkövatkaimella mutta se alkoi turhan nopeaan haisemaan. Hyvää tuli, mausteet oman maun mukaan, paiston ja jäähdytyksen jälkeen siivuiksi ja voissa nopea paisto pannulla.
 
Kaenkky.comissa oli aikoinaan resepti ja monesti tehtiin kotikepappia, parikin sauvasekoitinta meni matkalla. :)
 
Ite tullut hairahduttua tuohon mättömestarin hieman mausteisempaan kebutaikinaan. Toki jonkun verran varioiden, ja ilman lisäaineita, eli merisuolaa noiden aromilisäaineiden sijaan.

Kyllä meilläkin tuli joskus testattua käsivatkaimella kebun tekoa. Käsivatkaimesta tuli nyt varsin mainio kermavaahdon tekoon - jos alkaa mennä liian kovaksi, niin vatkaimien kiinnitysholkit koneessa antaa periksi.

Se "huono puoli" tässä vaan on, että joudun vähän väliä raastamaan juustoja, siivuttamaan kurkkua voileivälle, ym tuolla Kenwoodilla, jotta voin perustella itselleni, että meidän kebab-annokset eivät lihan osalta maksa ihan tolkuttomasti per kerta.
 
Pylväsporan raato kun olis... Möyhenninpää karaan, pöytään laakerointi 10 cm sivuun terälinjasta ja hihnalla kitkaveto astian reunasta...
 
Ei se kumma mylly ole kun vaan alennusvaihteen keksii. Luokkaa 50:1 pitäis saada kaksnapakoneen varveja alas.
 
Saisiko yleiskoneeseen tehtyä voimansiirtomuutoksia, heikon vakio systeemin tilalle.
Olisi kulhot ja vatkaimet yms valmiina.
 
Saisiko yleiskoneeseen tehtyä voimansiirtomuutoksia, heikon vakio systeemin tilalle.
Riippuu koneesta, jos on ratasvetonen niin himppa vaikeempaa vaikkakin periaatteessa kestävämpää jos tekee metallirattaat, en tiiä kuin muovista tulostetut kestäis. Hihnavetoseenhan voi tulostaa kans uudet rissat...
 
En tiiä jos joku paikallinen yritys tekisi pötkyjä oman tai asiakkaan reseptin mukaan, olisiko sillä kysyntää?
 
Luokkaa 1:8 alennusvaihteen saa kiilahihnasiivasta ja auton renkaasta. Niitä kaksi sarjaan niin jo on hidasta ja kestävää.
 
Takaisin
Ylös