Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Konekansalaisen kokeileva keittiö...

Viestiketju osiossa 'Gourmet' , aloittaja LPR, 13.4.2020.

  1. LPR

    LPR Kytöstelijä
    KK Plus pack NoAd

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    11 411
    Saadut tykkäykset:
    1 602
    Aina tulee innovaatioita, minkä lopputulokset on arvoitus... Siis tänne niitä :tuumaus: :ruokaa:.

    Katiskassa oli sankollinen pikkuahvenia. Osan jo siivoilin, siis päät ja sisukset pois, sekä isoimmista selkäruoto. Vuokaan laitoin purkin tomaattimurskaa, purkin tomaattipyreetä, kolme laakerinlehteä, mustapuppuria, suolaa, sipulia ja muutaman valkosipulin kynnen. Kalat laitoin kastikkeen päälle ja sekoitin. Nyt on ollut pari tuntia uunissa, puolilta öin jos mistelisi, että mitä tuosta oikein tuli.

    Äh, nuo kuvat meni ihan random järjestykseen. Kait siitä jotain selkoa saa.

    20200413_203616.jpg 20200413_163636.jpg 20200413_162715.jpg 20200413_182511.jpg 20200413_174915.jpg
     
  2. Hulpio

    Hulpio Ropottitieteen noviisiaatti
    KK Plus ADpack NoAd

    Liittynyt:
    21.11.2018
    Viestejä:
    1 590
    Saadut tykkäykset:
    271
    Hyvää tuosta tulee. Pikkuaffenat oon ite pruukannu nylkeä. On nopeaa, tosi nopeaa vrt suomustus jne.
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
  3. LPR

    LPR Kytöstelijä
    KK Plus pack NoAd

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    11 411
    Saadut tykkäykset:
    1 602
    Kukkoon on aina suomuineen ja ruotoineen laitettu. Hyvin pehmenee, ei tunnu kovalta. Päät pois ja sisukset. Maukkaampi tulee kukosta, kun on nahat mukana.
     
  4. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    21 033
    Saadut tykkäykset:
    3 321
    Huomauttaisin, että meillä Suomessa myydään myös maitoa, eikä tuoteväärennöksiä.
     
    • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  5. LPR

    LPR Kytöstelijä
    KK Plus pack NoAd

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    11 411
    Saadut tykkäykset:
    1 602
    Jotain maustamisessa meni pieleen, vähän kitkerän oloista on. Olisko tomaatti tehnyt happamuutta niin, että sokeria tai hunajaa olisi pitänyt laittaa. Ja nestettä tuli kaloista niin paljon, että on ehkä vähän vetistä. Seuraava satsi pitää savustaa ensin ja sitten ruokaoljyssä hauduttaa pehmeäksi uunissa...
     
  6. alfred_j_kwak

    alfred_j_kwak Hiilinielu.
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    18.8.2014
    Viestejä:
    4 649
    Saadut tykkäykset:
    879
    Itse laitan lähes aina tomaattimurskan kanssa hiukan sokeria pehmentämään makua.
     
  7. Hulpio

    Hulpio Ropottitieteen noviisiaatti
    KK Plus ADpack NoAd

    Liittynyt:
    21.11.2018
    Viestejä:
    1 590
    Saadut tykkäykset:
    271
    Tomaattimurska tuntuu mielestäni "imaisevan" suolaisuuden kalasta ja esim. jauhelihasta. Liekkö jotain kemiaa vai vain harha.
     
  8. piällikkö

    piällikkö Kansalainen

    Liittynyt:
    7.7.2018
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olin siinä uskossa, että tomaattimarinaadi laitetaan kalaruokiin vasta sitten kun kalojen parasta ennen päivä mennyt!
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
    • Hauska Hauska x 1
  9. LPR

    LPR Kytöstelijä
    KK Plus pack NoAd

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    11 411
    Saadut tykkäykset:
    1 602
    Pikkuahvenia osa 2.

    Taas noita tuli. Nyt savustin ne ja laitoin suolan ja rypsiöljyn kanssa uuniin yöksi, jos pehmenisivät ruotoineen syötäviksi. Huomenna tiedetään.

    20200417_230040.jpg
    20200417_231312.jpg

    Niistä tomaattiahvenista tuli ihan syötävää leivän päällystä, kun lisäsi niihin sokeria ja rypsiöljyä ja ajoi blenderissä tahnaksi. Ei tullut kuvattua, nyt on pikkupurkeissa pakastimessa.
     
    • Tykkään Tykkään x 4
  10. Ultimate Welder

    Ultimate Welder Satulapummi
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    22 992
    Saadut tykkäykset:
    6 231
    Kihtivaivaisen sipulisoppaa, ei lihaa eikä kalaa, pelkkiä kasviksia...
     
  11. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    21 033
    Saadut tykkäykset:
    3 321
    Ei sentään ole vain lämmintä vettä ruoka-aiheisesti kuvioidulla lautasella...
     
  12. Ultimate Welder

    Ultimate Welder Satulapummi
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    22 992
    Saadut tykkäykset:
    6 231
    Tuo olisi ehkä parasta, mutta täytyy elämässä vähän jännitystä olla...
     
  13. pajs

    pajs Mutunvilkku Pietarsaaresta
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    25.1.2012
    Viestejä:
    8 455
    Saadut tykkäykset:
    1 298
    Tein kotikaljaa maltaista ja mäskistä leipiä. Molemmat luultavasti juoma/syömäkelvotonta, vaikka hyvä tuoksu uunista tuleekin.
     
  14. lehmikangas

    lehmikangas Kansalainen

    Liittynyt:
    17.11.2017
    Viestejä:
    437
    Saadut tykkäykset:
    107
    Otetaanpa tänne kun tuli vähän keskutelua. Eli makkarakeittoon kun menee makkarat, niin paistatteko ne ensin pannulla vai suoraan keittoon?

    Itse olen yleensä käytännön ihminen ja pannusta tulee ylimääräistä tiskiä, mutta olen kuitenkin sitä mieltä että makkarat, sipulit ja porkkanat kun hyvässä voissa tiristää ennen keittämistä niin parantaa keittoa sen verran että jaksan sen pannun pestä.
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 5
  15. LPR

    LPR Kytöstelijä
    KK Plus pack NoAd

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    11 411
    Saadut tykkäykset:
    1 602
    Jos sulla on hyvä pata tai paksupohjainen kattila, niin tiristä ne siellä padassa ennen kuin teet sitä soppaa. Jää kaikki maut soppaan ja ei tule ylimääräistä tiskiä.
     
    • Hyödyllinen Hyödyllinen x 2
    • Tykkään Tykkään x 1
  16. korhonen

    korhonen Kansalainen
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    29.1.2016
    Viestejä:
    1 212
    Saadut tykkäykset:
    518
    Jos ite oon kokkaamassa ni aina pannun kautta.. :peukku:
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 5
  17. Janski

    Janski Latvassa lahoa.
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    26.7.2016
    Viestejä:
    3 090
    Saadut tykkäykset:
    861

    Ja se pannu pitää vielä huuhtoa sinne sopan sekaan
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 2
  18. Joona.S

    Joona.S Kansalainen
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    29.9.2013
    Viestejä:
    2 535
    Saadut tykkäykset:
    766
    Makkarasoppa syntyy samassa kattilassa makkaroitten ja sipulin paistamista myöte , emmie jaksa pestä muutenkaan mitään nii vieläkö lissee ihteesä kiusata.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  19. pajs

    pajs Mutunvilkku Pietarsaaresta
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    25.1.2012
    Viestejä:
    8 455
    Saadut tykkäykset:
    1 298
    Kerrankin jotain positiivista, jatkoon. :ruokaa:
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  20. mf25

    mf25 Kansalainen
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    2.12.2011
    Viestejä:
    1 271
    Saadut tykkäykset:
    180
    Millä opilla siitä leipää teit ?
     

Jaa tämä sivu