Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

 1. Käyttökatko foorumilla torstaina 27.2.2020 klo 19 alkaen.

  Lisätietoja tässä viestiketjussa.
  Sulje ilmoitus

Kodinkoneittein laatu, mitä välttää, mikä hyvä ostos

Viestiketju osiossa 'Pienkoneet' , aloittaja Jarkko, 13.11.2019.

 1. Jarkko

  Jarkko Aboriginaali
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  3 405
  Saadut tykkäykset:
  261
  Naisystävälläni jääkaappipakastimen termostaatti on selvästi viallinen. Jääkaapissakin on välillä ruoat jäässä. Termostaatin vaihto on harkinnassa, mutta kaapilla on jo ikää, joten harkinnassa on myös uuden hankkiminen.

  Kiinanihmeet ovat tietenkin pois laskuista, mutta hintakaan ei korreloi enää laadun kanssa kuin sen verran, että jos laite on halpa, myös laatu on huono. Mutta jos hinta on kallis, se ei takaa yhtään mitään.

  Jääkaappipakastinta ei tarvitse kytkeä nettiin, eikä mitään muutakaan ihmeellistä, ihan peruskaappi on haussa. (Jos kaapin saa nettiin, se ei haittaa, mutta jos netti tai muut lisäominaisuudet vikaantuvat, se ei saa estää laitteen normaalia toimintaa ;) .) Täällä kun on kokemusta mitä ainakin kannattaa välttää, mikä saattaa olla hyvä, pitkäikäinen ostos, listaa kiitos.

  Muistakin kodinkoneista saa antaa risuja ja ruusuja.

  Sen verran Googletin, että laadusta saattaa kertoa kodinkoneen tukevuus, painokin. Jos laite heiluu ja runko vääntyilee, painaa muita vähemmän, materiaaleissa on säästetty. Ehkä sähkökomponenteissakin on siinä tapauksessa säästetty.
   
 2. cardaani

  cardaani Mulkwisti
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  14.12.2011
  Viestejä:
  18 308
  Saadut tykkäykset:
  2 783
  Hinta ei ainakaan kerro mitään. Itse pyrin hankkimaan ensisijaisesti jotain tunnettua elektrolux-pohjaista (nimistä) tuotetta sieltä halvemmasta päästä. Toki googlettelen varaosasaantia ennen kauppatapahtumaa. Viimeksi ostin Ikean nimellä myytävän erillisuunin tarjouksesta, uunihan Whirpool- merkkinen oikeasti. Näissä kodinkoneissa ei ole montaakaan valmistajaa Euroopassa enään, myyntinimiä sitäkin enemmän. Elektroluxillakin taitaa olla lähemmäs kymmenen myyntinimeä.

  Jääkaapissa arvostaisin perinteistä kapillaaritermostaattia. Missään nimessä ei mitää LCD-näyttöjä, koska siellä on silloin joku piirikorttikin. Eikä sitä Termostaatinvaihtoa kannata pelätä, just viime viikolla vaihdoin Gram-merkkiseen jenkkikaappiin termostaatin. Se olikin vähän kallis, 55€ maksoi Elektroluxilla ja muillakaan ei juuri halvempi. Perusjääkaappiin olen ostanut halvimmillaan Danfossin huoltotermostaatin kahdella kympillä. Jääkaappipakastimeen on vähän kalliimpi.
   
 3. HL-Zetor

  HL-Zetor Raakki
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  2.12.2011
  Viestejä:
  8 370
  Saadut tykkäykset:
  2 186
  Paskan Rosenlewin jääkaappipakastimen möivät,22 vuotta sitte, jääkaapin oveen ei magneettitiivistettä ole saatavilla.:mad:
  Kai siihen jonku yleismallin sais leikkailtua/liimailtua.:rolleyes:
   
 4. james_III

  james_III Kansalainen
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  2.8.2019
  Viestejä:
  936
  Saadut tykkäykset:
  232
  Mulla vissiin samanlainen Rosenlewin :läjä: . Se vaan toimii, AAAAAA++++ luokituksien perässä olisi kuulemma jo pitänyt aikapäiviä juosta, mutta minä sanoin ei :eiei:

  Kodinkone huolloista muuten kannattaa kysellä mikä kestää taikka sitte ei, useesti ihan tiettyjä malleja osaavat suositella. Jonkun LG:n pesumursun taikka semmosen viimeksi hankittiin tämmösillä ohjeilla.
   
  • Hyödyllinen Hyödyllinen x 1
 5. Roosa

  Roosa Fifty shades of pink

  Liittynyt:
  25.10.2015
  Viestejä:
  1 614
  Saadut tykkäykset:
  762
  Upo on nykyään ainakin ihan :läjä:.
   
 6. kymi

  kymi Keski-ikääntynyt Apinamies
  KK Plus ADpack NoAd

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  3 700
  Saadut tykkäykset:
  585
  Tää on erittäin hyvä vinkki ja tätä on tullut hankinnoissa noudatettua. Löysin sattumalta sähköpostin kun kyselin pyykkikonetta (2014):

  Pyykinpesukoneen hankinnan yhteydessä itelle suositukset tarjottiin siten, että elinkaareltaan 25v Miele, 7-15v Bosch/Siemens (hintaluokassa 700-1000€), 2v Whirlpool tai Candy.

  Fingerpori kun on sen verran vaarallinen aihe, niin tälle tontillehan Mielen koneita ei ole hankittu (eikä saatu) ihan turvallisuussyistä. Siemensin veljekset on eilispäivän Boscheja, joten bossilaisen päädyin hommaamaan.

  Boschissa oon erityisen tyytyväinen ollut varaosien ja lisävarusteiden/tarvikkeiden saatavuuteen, sekä siihen että kaikkien koneiden kaikki räjäytyskuvat on netissä saatavilla suoraan valmistajalta. Edellisen omistajan hommaamaan jääkaappiin on pitänyt uusia vähän kulutusosia, tiskikonetta on tullut jälkivarusteltua, pesukone nyt vielä on neitseellinen.

  Eipä nuo halvatkaan investoinnit silti aina ihan p.skoja ole olleet. Induktioliesi kun piti joskus saada, niin jonkun virolaisen verkkokaupan halvin yhdistelmä (eli induktio + uuni). Hyvin on palvellut, merkkinä AEG. Vanhan arkkupakastimen tilalle vähän isompi, verkkokauppacomin halvin sopivan kokoinen. Toki tuo oli joku "maailmankuulu" pakastinvalmistaja ja sen kyllä käyntiäänessä ja käyntisykleissä huomaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. MaxiSami

  MaxiSami Kansalainen
  Betatester NoAd

  Liittynyt:
  22.1.2013
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  863
  Ikkään en osta ennää yhtään AEG.n kodinkonetta.
  2014 rakennettiin talo ja siihen suht kalliit kyseisen merkin koneet pelit ja pensselit.
  Ainut mitä ei oo korjailtu takuun piiriin on induktioliesi ja kalusteuuni.
  Pesukoneisiin, jääkaappiloihin ja pakastimiin vaiheltu antureita ja ohjainkortteja yms.
  Ja ykskään vehje ei oo ukkosen tms ulkopuolisen aiheuttama vika ollu vaan komponenttien huonoa laatua.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 8. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  22 773
  Saadut tykkäykset:
  3 877
  Taisivat olla Aaeegeitä myös tämän talon entiset kylmälaitteet. Kesällä loppui puhti molemmista, jääkaapista ja pakastimesta.
   
 9. 4wdman

  4wdman Muutanansalkku
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  15.3.2012
  Viestejä:
  2 313
  Saadut tykkäykset:
  118
  Korealaiset ihan hyviä hinta/laatusuhteeltaan. Pesukone kohta pyöriny 10v ja jää- sekä pakastinkaappi 7 ilman minkäänlaisia murheita.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 10. Taiteilija

  Taiteilija Kansalainen

  Liittynyt:
  5.6.2017
  Viestejä:
  813
  Saadut tykkäykset:
  267
  Juuri osteltiin jääkaappi, sekä astianpesuri, myyjällä oli vaikeutta keksiä mitään merkkiä, joka olisi muualla kuin kiinassa valmistettu, niinpä jääkaappi valittiin sillä perusteella, ettei ovenkahva ollut kaiken heikointa ainetta.
  Samaan aikaan ihmetystä herätti kompostorin hankinta, suomessa prässätty talvimalli hinnaltaan sama, kun kiinalainen jääkaappi, vaikka jälkimmäisessä enempi tekniikkaa ja härpäkettä.
   
 11. estate

  estate Kansalainen

  Liittynyt:
  2.1.2017
  Viestejä:
  603
  Saadut tykkäykset:
  96
  Työn puolesta välillä ollut tekemisissä rosenlewin, electroluxin ja aeg:n koneitten kanssa. Mitään merkkiä noista en menisi ylistämään, samaa kamaahan nuo on ja tulevat jostakin itäisestä Euroopasta (Romania, Jugoslavia?).
   
 12. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  8 271
  Saadut tykkäykset:
  1 144
  Festivo taitaa olla Suomessa valmistettu, mutta kyllä näkyy hintalapussakin. Velipojalla on nyt pari vuotta ollu, mutta se on aika lyhyt aika sanoa niiden kestävyydestä mitään.
   
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 13. Mika 82

  Mika 82 Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  2 891
  Saadut tykkäykset:
  757
  Rosenlew kodinkoneet tuli samassa keittiön kanssa. Pakastin vinkuu käydessään, uunin ohjeet ajastuksen ym.osalta todella vaikeaselkoiset (onneksi ei niitä ominaisuuksia edes kaipaa), liesi jotenkin tehoton, kestää kauan lämmetä. Astianpesukone suht ok. Ei mitenkään vakuuttanut rosenlew. Mutta positiivista se, että pelanneet kuitenkin 11 vuotta.

  Pesukone ariston hotpoint. Tosi hiljainen ja 6 vuotta pelannut. Laakerit meni 4 vuoden jälkeen. Vaihto operaatiosta onkin oma ketju olemassa.

  Kellarissa on helkaman kaljajääkaappi ja kaappimallin pakastin. Made in finland ja hyvin pelanneet. Jääkaapin sain ja pakastimesta muutaman kympin maksoin.
   
 14. james_III

  james_III Kansalainen
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  2.8.2019
  Viestejä:
  936
  Saadut tykkäykset:
  232
  Keittolevyjä pystyy vaihtaan ehjempiin melko pienellä efortilla, jos tarvii sadepäivien projekteja (itsekin paras puhumaan :rolleyes: )
   
 15. Mika 82

  Mika 82 Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  2 891
  Saadut tykkäykset:
  757
  Mä luulen, että toimii ihan suunnitellusti. Keraaminen liesi. Kun pistää päälle, alkaa hohkamaan punaisena. Kattila levylle ja 5 minuutin päästä ihmettelet, miksi ei kiehu. Nostat kattilan pois, levu on musta, mutta alkaa taas hohkamaan, kun kattila pois päältä.
  Kait se joku ylikuumenemissuoja tms on. Mutta hidas on lämpeämään.
  Jos/kun tuosta aika jättää, tekisi mieleni kaasua tilalle.
   
 16. Tessulandia

  Tessulandia Kansalainen

  Liittynyt:
  29.11.2017
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  15
  Eipä nykyään laitteet paljoa kestä eikä löydy kapillaari termareitakaan muuta kuin ikivanhoista,empä alkais pähkäilemään minkä ostaisin jos uutta hakisin,kaikki tuntuu olevan mitä on.
  Vieläki toimii tuossa selän takana pelkkä jääkaappi Helkaman Lumimies vuosimalli jotain 1978,sellasia ei enää koskaan sitten tehdäkkään ikävä kyllä.
   
 17. Josva

  Josva Joopati joo, jaapati jaa
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  11.6.2016
  Viestejä:
  6 509
  Saadut tykkäykset:
  1 286
  Upo = Gorenje.
   
 18. Josva

  Josva Joopati joo, jaapati jaa
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  11.6.2016
  Viestejä:
  6 509
  Saadut tykkäykset:
  1 286
  Seuraavia merkkejä voin suositella
  - Pyykinpesukone. Miele
  - Tiskikone. Siemens
  - Kylmäkoneet. Gram
   
 19. Ultimate Welder

  Ultimate Welder Satulapummi
  KK Plus pack Betatester NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  21 015
  Saadut tykkäykset:
  5 109
  Asea Skandian Super Cylinda on pakastanut tauotta vuodesta 1988, laatu kohdallaan...
   
 20. Jarkko

  Jarkko Aboriginaali
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  3 405
  Saadut tykkäykset:
  261
  Vertailun vuoksi olen katsonut Electroluxuksia (merkkiä ei ole päätetty, mutta vanhaa tuskin korjataan). Heiltä löytyy erillisiä kaappipakastimia ja erillisiä jääkaappeja, joihin digitalisaatio ei ole vielä iskenyt, eli on kapilaaritermostaatilla. Gigantin sivulla vain joku aasiakas on kysynyt, voisiko juuri katselemani pakastimen ja jääkaapin laittaa päällekkäin, mutta myyjän kommentti on, että päällekkäin laittamista ei suositella. Alemman laitteen lämpö lämmittää päällä olevaa ja ylemmän jäähdytys kärsii, alemman runko vääntyy, vai onko tuo vain myyjän oma, mihinkään perustumaton mielipide? Koko läjän hinta alle 500 euroa.

  Jääkaappipakastimiin on tainnut tietotekniikka jo ryömiä. Joissakin Electroluxin malleissa on "kaksoisohjaus", jolla kai yritetään paikata sitä, että on vain yksi kompressori, mutta lämpötilaa voidaan säätää tarkemmin erikseen jääkaapissa ja pakastimessa. Hinta vain tuplat verrattuna erillislaitteisiin, n. 1000 euroa.

  Tuplakompuramallia ei ole vielä näkökenttään osunut. Niissä voisi vielä olla kapilaaritermarit.
   

Jaa tämä sivu