Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Kitkat vai OIKEAT talvirenkaat

Viestiketju osiossa 'Henkilö- ja pakettiautot' , aloittaja harriveikko, 12.10.2017.

 1. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  13 055
  Saadut tykkäykset:
  1 847
  Samanlaisella kylmällä vesikelillä liki peräkkäisinä päivinä eri renkain. Eli aika hyvä vertailukohde, kun ainoa muuttuja on renkaat. Tuo broidi on poikkeuksellisen ennakoiva ja järkevä, niin autoilussa, kuin yleisestikin elämässä, eli ei varmasi ole mistään huimailusta ollut kyse. Sanoi vaan, että meni nätissä pikkusladissa, joka oli helppo pitää hanskassa, ei mitään ylläreitä tullut.
   
 2. 3.152

  3.152 Kansalainen

  Liittynyt:
  3.6.2020
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  380
  Mulla oli pari kesää taaksepäin melko kuluneet hakkapeliitta kitkat alla kun nuukuuksissani ajattelin ajaa loppuun....no muuten meni ihan putkeen mutta kuumalla asfaltilla ne oli hurjan vetelät. Yksi jännäpaikka jäi mieleen kun ajeltiin Oulusta etelään ja piti kääntyä Kärkkäisen pihaan niin aika komeesti puski risteyksessä ku oli semmonen helle ja tulikuuma tien pinta.
  Siitä jäi itselleni semmonen miete että talvelle talvikumit ja kesälle kesäkumit.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. AJS

  AJS Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  6 757
  Saadut tykkäykset:
  1 070
  Avensis rauhottui kesäkelissä kitkoilla, kun laittoin 4,5bar ilmaa renkaisiin.
   
  • Hauska Hauska x 2
 4. Tessulandia

  Tessulandia Kansalainen

  Liittynyt:
  29.11.2017
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  23
  En tiedä nykyrenkaista enkä autoista mutta hieman vanhemmalla kalustolla pitää kyllä ajella iisisti jos on kesällä alla vanhat nastakumit joista nastat tietty pois,on meinaan vesisateella sitten sellasta surmanajoa että ei oikeen voi suositella
   
 5. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  17 113
  Saadut tykkäykset:
  2 828
  No joo......nyt sitten tarttee taas erotella toisistaan pari asiaa.
  On sitten IHAN TÄYSIN eri asia, kun puhutaan että ajetaan kitka- tai talvirenkaat sileeksi kesällä, kun renkaiden kulutus on sitä luokkaa että joka tapauksessa viimeistään kahden vuoden välein joutuisit kesä- ja talvikiekot uusimaan.
  Paljon ajavat tekevät sitä, että syksyllä otetaan uudet kitkat tai nastakiekot, joilla ajetaan myös seuraava kesä ja taas syksyllä liukkaiden tullessa uudet alle.

  On mielestäni typerää verrata ja haukkua/arvostella/kiellellä edellämainittua toimintaa, jos on itse liukastellut niillä kymmenen vuotta vanhoilla, nyt nuukuuttaan loput 5-10 nastaa poisrevityistä renkaista tehdyillä "kesärenkailla".....jotka eivät viimeiseen viiteen vuoteen ole täyttäneet enää edes välttäviä talvirenkaidenkaan kriteerejä mm. kovettumisen vuoksi vaan ovat liposia kuin aamutossun pohja suojalumella.....
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 5
 6. klappi

  klappi jakkarakuski
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  4.6.2016
  Viestejä:
  12 540
  Saadut tykkäykset:
  5 390
  2018 oli 11 vuotta vanhat nokian kitkat alla enkä niitä nyt kovin huonoina pitänyt mutta kun heitti 4 vuotiaat nokian kitkat alle niin eron huomas aika selvästi lumella ja jäällä....nyt on 5 vuotiaat contin kitkat.
   

Jaa tämä sivu