Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Kemppi super migger rikki

Viestiketju osiossa 'Sähkö ja elektroniikka' , aloittaja -th-, 3.12.2017.

 1. -th-

  -th- Kansalainen

  Liittynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  237
  Saadut tykkäykset:
  23
  aloitan nyt uuden projektin näköjään kun ostin puolittain heräteostoksena rikkonaisen kemppi koneen.
  Kone on ollut "korjattavana " kuulema parikin kertaa jossain ja sen kyllä näkeekin sisuskaluja tuijottelemalla.korjauksiin on käytetty varmaankin isoa vasaraa ja/tai kivenmurikkaa.
  Vikoja bongasin jo silmämääräisen vilkaisun perusteella joitain kpl. Itse en oikein osaa sähköjuttuja korjailla joten ammatilaisen ja tietäjien neuvot tulevat tarpeeseen.
  Koneessa on muutama erittäin ohut hitulanka irrallaan, valkea ja vihreä jne. En tiedä onko ne vaan katkottu vai uupuuko johtojen välistä joku osa. Onko kellään kuvaa tai tietoa mitä elimiä tuolasen koneen sisältä pitää löytyä jotta härveli toimii edes teoriatasolla?
  Kone itsessään näyttää siistiltä ja sen vuoksi toivon että sen saa korjattua käyttökuntoon. Nykyisessä pajassa ei ole toistaiseksi kuin valovirtaa tarjolla, niin senkin vuoksi valovirtahitsi olisi vain plussaa. Tietysti jos homma on toivotonta tai liian kallista niin kai tuosta varaosiksi tai johonkin on.

  Pienenä haasteena siis on ehjätä tämä mahdollisimman edullisesti,mutta kuitenkin kestäväksi jos mahdollista.

  Otan kuvia aparaatista.
   
  #1 -th-, 3.12.2017
  Viimeksi muokattu: 3.12.2017
 2. Tessulandia

  Tessulandia Kansalainen

  Liittynyt:
  29.11.2017
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nyt jos jolain ois samanlainen kone niin vois siitä kuvan laittaa (jos netistä ei löydy...) että saisit käsityksen mitä siellä on ja puuttuuko peräti jotain?
  Onko ollu sitten seppä kun yrittäny korjata jos joku ihan läjään menny... ei oikeen hyvältä kuulosta,jospa löytys jostain läheltä joku tuttava tai muu apumies joka ymmärtäis elektroniikasta niin asiat vois alkaa selkenee.
  Elektroniikka noista pimenee muut mekaaniset osat kuluu ja sen näkee/kokee kun laitetta käyttää.
  Mulla ja kaverilla on se Super Kempomatti ja niissä ainakin alkaa se virtapuolen elektroniikka happanemaan vanhemmiten,kaveri käytti ihan Kempin huollossa ja kuntoon tuli,maksoikin kyllä!
  Vei sitten laitteen omaan talliinsa lukkojen taakse ettei koko kylä sillä jälleen hitsaa ja riko.
  Satunnaiselle hitsarille on OK koneita,voimavirtakone sitten kun pitää paksua kamaa hitsailla ja muita koneita siihen ei ole.
   
 3. -th-

  -th- Kansalainen

  Liittynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  237
  Saadut tykkäykset:
  23
  Äkkiseltään katsottuna ei taida uupua hiluja , mutta kortti on joskus vaihdettu kun kortissa on tarra jossa lukee "varaosa". Mustasta releestä on kuori palasina, liekkö räjähtänyt vai tarkoituksella rikottu kuoria auki. Myös langansyöttömoottorin muovinen päätyosa on rikki. Uuden päädyn kyllä pyöräyttää sorvilla, siinä ei pitäisi olla sen kummempaa.
  Diodeita on tinattu joskus.
  Itse kuoret koneessa on kuin uudet.
  On minulla kolmivaihekone, mutta pajassa ei ole vielä kaikki pistokkeet eikä piuhat valmiina , joten hituvirtahitsi olisi tarpeen.
   
 4. Tessulandia

  Tessulandia Kansalainen

  Liittynyt:
  29.11.2017
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  3
  Musta rele lienee kontaktorikytkin joka kytkee isommat virrat kun pistoolikahva käskee virtaa antamaan,noin ainakin oli hmm... oliko se Micatronissa,se meni purkuun kun oli palanu pakka oikariin
   
 5. Ferkuman

  Ferkuman Pientilallinen.
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  2 396
  Saadut tykkäykset:
  40
  Mulla on super miggeri. Ostin sen rikkinäisenä,kun suht halvalla sain. Piirissä siinä on jotain vikaa kun suoja kaasun magneetti venttiili kytkettynä ei koko keksintö toiminut ollenkaan,mutta kun johdot otti irti piiristä alkoi toimimaan. Kytkettiin Kaasu venttiili langan syöttöön ja toimii niinkin mutta langansyöttöä kun säätää pienemmälle ei tahdo oikeen venttiili aueta kunnolla ja kaasua tulee huonosti. Pitäis joskus lähettää piiri korjattavaksi jotta sais toimimaan niin kun kuuluu.
   
 6. Tessulandia

  Tessulandia Kansalainen

  Liittynyt:
  29.11.2017
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  3
  Siinä tais tulla sitten ainakin yksi tyyppivika,Kempomateissa taas häviää virrat,kokoaja lisää ja lisää saa kääntää,joku kivi sieltäkin lähtee nyt en enää muista mikä?
   
 7. 412/502

  412/502 Kansalainen

  Liittynyt:
  19.1.2014
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jep, mulla kans kempomat 2500 on hukannu virrat. Viimeks ku sillä hitsasin niin napit kaakossa, eikä tahtonu enää kuus millinen sulaa. Mikähän kemppiä mahtaa vaivata?
   
 8. Tessulandia

  Tessulandia Kansalainen

  Liittynyt:
  29.11.2017
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  3
  Netistäkin sai aikoinaan ihan korjausohjeetkin ja osien tunnisteet mikä ois risaksi menny,mikä lie nyt kun ei enää löydy? liekö joku tietosuojahomma sitten ollu kun ei saa julkaista? aika outoa jos noin olis?
  Toki isojen firmojen kanssa aina ollu se että eivät tietoja luovuta ykstyisille korjaajille ihan noin vain.
   
 9. -th-

  -th- Kansalainen

  Liittynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  237
  Saadut tykkäykset:
  23
  Liiterin rassailu vie näköjään aikaa joten tuo miggi joutas myydäkin jos joku tahtoo puuhastella tuolasen kanssa.
  Hp. 200e tai vaihto foamlevyihin , kyprokkiin. Ym.
   

Jaa tämä sivu