Kansalaisten omavalmiste moottorit.

Viestiketju:
Kansalaisten omavalmiste moottorit.

borg

administi
Ylläpitäjä
Liittynyt
18 Huhtikuu 2011
Viestit
38,725
EDIT (by borg 30.5.2022): Ketjun aloittaja halunnut poistaa käyttäjätilinsä. Tällöin myös koko viestiketju katoaa, siksi aloitusviesti siirretty ylläpitäjälle.
 
Viimeksi muokattu:
Onko kaasutinkin ajatus tehdä tyhjästä ite, vaiko pistää joku vain? Kyllähän mopoakin tuli joskus käytettyä testimielessä bensaletku imukurkkuun ja bensahanaa sopivasti auki. Sellaisella tulis varmaan vakiokierroskone. Riippuu tietty meneekö johonkin käyttöön vai kirjahyllyn koristeeksi :)
Tubessa on joku suomalaisen kaverin tekemä kone, joka fillarissa kiinni. Se oli aika hauskan oloinen laite.
 
Tämä on itseäkin kiinnostava aihe, itsekin haaveissa joskus tehdä oma moottori. Siihen tilee kaasuttimeksi sitten vain purkki, missä ilmaletku menee bensan pinnan alle, ja kone imee siitä yläosasta niitä huuruja. Vähän niinkuin vesipiipusta konsanaan.
Se fillatiin kiinnitetty alessuin oleva motti oli tehty kuplavolkkarin osista, kerran olen livenä tekeleen nähnyt.
 
Tuli tehtyä tuollainen bensantiputin.
Lähtökohtana ~16mm pulikka johon tehty "säiliö", toisessa päässä 1.8mm reikä. Sisällä m6 kierre jossa on pultti jolla virtausta rajoitetaan.Onko tuossa kaksi venttiiliä ja nokka painamassa vain pakoventtiiliä?
 
Onko tuossa kaksi venttiiliä ja nokka painamassa vain pakoventtiiliä?
Tarpeeksi löysä venttiilinjousi, niin alipaine vetää imuventtiilin auki. Tämä rakenne oli käytössä jo ihan ensimmäisissä OTTO-moottoreissa. Vasta myöhemmin tuli kuvioihin imunokka. Joissain maamoottoreissa lienee ollut käytössä tuo systeemi pisimpään.
 
Hyvin se siinä pinnasängyn vieressä yrittää.
Minä kattoin kanssa samaa . Tulisi tenavasta WV.lle moottorin kehitysosastolle insinööri jos olisi nuo näkymät punkan vieressä .
Nuorna vitsa väännettävä ja päästöt kohdilleen !
 
Aijaa???
Screenshot_20220119-131836_Samsung Internet.jpg
 
Allekirjoitus ei muistaakseni näy sisäänkirjautumattomille. Muuten näkyy kyllä mobiilissakin vaaka-asennossa.
 
Ihan kirjautuneena olin, kuten nytkin eikä näy.
Todennäköisesti puhelimen selain kertoo, että näytön resoluutio on alhainen ja siksi sille esitetään sivua, joka on yksinkertaistettu. Saattaa olla mobiili pystysivu, vaikka puhelin onkin vaakassa. Jos selaimessa on valinta "käytä tietokoneversiota", niin se voi näyttää enemmän hilavitkuttimia kuvassa.
 
Takaisin
Ylös