Monen perinteisiin tuntuu kuuluvan saaristolaisleipä. Itse en henkilökohtaisesti oikein noista makeista leivistä välitä, yleensä pöydästä löytyy erittäin Sallaisella reseptillä tehtyä Kursulaista reikäleipää. Monikos vielä syö lipeäkalaa? Meilläkään ei ihan joulupöydästä löydy, mutta tapanina kyllä sitä usein on, varsinkin silloin, kun asuin vielä kaupungissa ja vietettiin koko joulun pyhät vanhempien luona täällä maalla. Meilläkään ei rouvalle eikä tytölle oikein maistu, niin monesti pitää tuohon pihan toiselle puolelle vanhusten luo juosta sitä herkkua syömään
Isopalloista lohen mätiä vai oikein hienojakoista muikun mätiä? Nyt olis pakkasessa odottamassa itse kalastettua ahvenen mätiä.
Muikun tai siian mieluiten. Lohenmätikin jotenkin menee mutta mieluummin pienempää palloa. Ripaus mustapippuria myllystä mätiastiaan ja sipulisilppua erilleen tarjolle,namia.
Itse taas tykkään, kun ne isot pallot poksahtelee suussa... Eli lohikalan mäti on suosikki. Punasipulia, smetanaa, pippuria...
Lähettäkää nyt joku Roosalle viskiä, niin ei mee joulu pipariksi. Itellä ei oo kuin tuo 4,5 litran pullo. Sitä ei voi laittaa, kantaa vielä sihimiehet hankeen.
5 joulu lähes ituhippinä tulossa, nyt sorrutaan kalkkunan rintaan, kun sai alennuksella, vielä alelaareja tarkkailussa, jos possuakin palanen .
Savusaunassa palvattua kinkkua, hirven sisäfileestä hakatut pihvit kermakastikkeessa ja after eight/budabest konvehdit. Toinen on luumulla täytetyt porsaan taskut. Niin juu ja punajuuri omena salaattia missä on joku soossi seassa.
Riisryyni puuro ja hirven/poron käristys muttupoosilla siihen tietenki sitten perus loorat päälle. Tälle joulua pitkästä aikaa Näyttäs myös palvi kluk kluk kuuluvan herkkuihin 12kg paino palvaamon vaakalla
Tänään eräs pultti/mutteri kauppias tarjosi Jouluaterian Karjalatalon kellarissa, tarjoilija toi syötävät eteen ja alkupalana oli graavilohta yms närvisteltävää sekä mätiä jota kehuin ruan tarjoajalle. Poistuttuamme - kyytimatkalla toimistolle tämä aterian tarjoaja sanoi ettei se ollut oikeaa mätiä, totesin että mitä varmasti oli. Oli kuulemma jotain merilevä mätiä, ei siis kalan sisuksissa ollutta. No omapahan tullut syötyä merilevämätia!
Pieni jäniskevennys väliin... Kalat ovat kahdesti mätiä... -Ennen kuin ne ovat kaloja ja sitten kun ne lakkaavat olemasta kaloja...
Himo ruokaa joka ei maistu north state watterilta, on karjalanpiirakka ohuella munavoi kerroksella jonka päällä on ohuita kylmäsavulohi siivuja kuorrutettuna lopuksi sipuli sieni smetana salaatilla. A’vot o hyvee.
Just katottiin tänään kaupassa paremmanpuoliskon kanssa tollasta merilevä purkkia ja tavattiin tuoteselostetta, mut jätettiin kuitenkin se purkki sinne hyllyyn ja otettiin vierestä lohimätipurkki.
Meillä on kauden ruokaperinteisiin kuulunut hakea välipäivinä Lidlistä juhannuskinkku pakkaseen. Joulusinkun jämät menee tapanina ärtsopan sekaan.
Meillä on ollut samalla sapluunalla yleensä hankittuna pääsiäiskinkku weberin pallogrilliin mökille. Tai yleensä ehkä jopa alkuvuodesta vasta hankittu. Viime (tämä) vuos kusi ihan täysin, joten tänä vuonna tuskin otetaan.