Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Jäätyneet kuusenkävyt rikkovat rollaattorilumilingon heittosiivikon

Viestiketju osiossa 'Pienkoneet' , aloittaja tuulen, 2.11.2018.

 1. tuulen

  tuulen Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  6
  Miten pitäisi heittosiivikkoa muotoilla jotta jäätyneet kuusenkävyt eivät sitä rikkoisi? Pari kertaa talvessa on kuusenkävyt siivikon ja heittotorven välissä jumittaneet lingon. Muut kävyt sitten läpimennessään on vääntäneet siivet pahasti ja lumenheittokyky ja suojalumen läpimeno on heikentynyt. Netissä on heittokykyä parannettu tiivistämällä siiven pään välystä heittokoteloa vastaan pulttaamalla siipien päähän muovilevynpalan tai roiskeläppäkumin palan. Käpyjä vastaan pitäisi varmaan siipien päitä lyhentää jotta käpy mahtuisi kunnolla siiven pään ja kotelon väliin eikä uusi kumilevy joutuisi liian jyrkälle mutkalle käpyä väistäessään. Siivikon etureuna on taivutettu lunta taaksepäin imeväksi, miten kumi toimisi ilman tuota taivutusta?


  Edit: imeväksi oli "ikäväksi"
   
  #1 tuulen, 2.11.2018
  Viimeksi muokattu: 2.11.2018
 2. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  20 182
  Saadut tykkäykset:
  3 066
  Kuvittelen mielessäni, että kumilevy pitäisi pultata heittosiiven takapintaa vasten kiinni. Kumin taakse tulisi teräksinen vastalevy ja kumi puristuisi tämän ja heittosiiven väliin. Heittosiipi kumeineen olisi suora, mutta itse metallinen osuus sen verran lyhyt, että sopivalla voimankäytöllä syntyisi kävynmentävä välys. Kumi saisi olla jäykkää. Jäykkyyttä ja taipumista voisi etukäteen arvioida viilapenkissä käsin taivuttamalla.

  Kumin kiinnityspulteiksi "puu-ukon pultit". Pyöristetty kanta heittosiiven puolelle, reiät viilataan kantikkaiksi.
   
 3. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  20 182
  Saadut tykkäykset:
  3 066

Jaa tämä sivu