Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Homemade Magnet Charger

Viestiketju osiossa 'Maamoottorit, moottoritekniikka' , aloittaja Konepajamies, 11.5.2018.

 1. Konepajamies

  Konepajamies Kansalainen

  Liittynyt:
  5.5.2014
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  29
  On noita magneettoja kertynyt venemoottoriprojekteihin. Moni ei anna kunnon kipinää,tai kipinää ollenkaan. Noilla amerikkalaisilla sivustoilla on juttua ja kuvia itsetehdyistä magnetoijista.
  Minäkin tein sellaisen ..ja nopeasti! Museomme sähköosastolta evakuoin ilmeisesti käyttämättömän Strömbergin muuntajan 220/65V,jonka raatelin.
  Rälläköin aukon rautasydämeen. Estin pakan hajoamisen sitomalla sen epämagneettisilla pronssilevyillä ja kuparipulteilla. Ajoin jyrsinkoneella pinnan tasaiseksi ja se oli siinä.
  Virtalähteenä käytän hitsaustasasuuntaajaa max. 200 A.
  Ja toimii myös!
  Kannattaisiko minun ottaa käyttöön myös muuntajan ensiökäämi?Siis kytkemällä se rinnan tuon "entisen" toision kanssa! "Oikeankäden sääntöä" tietysti kunnioittaen,eli käämikierrokset samaan suuntaan. Lisäisiköhän se magnettivuon voimakkuutta vielä? Eikö se magneettinen kyllästyminen tule eteen näissä rautasydän jutuissa. 010.JPG 011.JPG 012.JPG 015.JPG
   
  • Tykkään Tykkään x 4

Jaa tämä sivu