Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Homemade Magnet Charger

Viestiketju osiossa 'Maamoottorit, moottoritekniikka' , aloittaja Konepajamies, 11.5.2018.

 1. Konepajamies

  Konepajamies Kansalainen

  Liittynyt:
  5.5.2014
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  33
  On noita magneettoja kertynyt venemoottoriprojekteihin. Moni ei anna kunnon kipinää,tai kipinää ollenkaan. Noilla amerikkalaisilla sivustoilla on juttua ja kuvia itsetehdyistä magnetoijista.
  Minäkin tein sellaisen ..ja nopeasti! Museomme sähköosastolta evakuoin ilmeisesti käyttämättömän Strömbergin muuntajan 220/65V,jonka raatelin.
  Rälläköin aukon rautasydämeen. Estin pakan hajoamisen sitomalla sen epämagneettisilla pronssilevyillä ja kuparipulteilla. Ajoin jyrsinkoneella pinnan tasaiseksi ja se oli siinä.
  Virtalähteenä käytän hitsaustasasuuntaajaa max. 200 A.
  Ja toimii myös!
  Kannattaisiko minun ottaa käyttöön myös muuntajan ensiökäämi?Siis kytkemällä se rinnan tuon "entisen" toision kanssa! "Oikeankäden sääntöä" tietysti kunnioittaen,eli käämikierrokset samaan suuntaan. Lisäisiköhän se magnettivuon voimakkuutta vielä? Eikö se magneettinen kyllästyminen tule eteen näissä rautasydän jutuissa. 010.JPG 011.JPG 012.JPG 015.JPG
   
  • Tykkään Tykkään x 6
 2. hile6363

  hile6363 Väärällä lääkityksellä.
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  16.8.2015
  Viestejä:
  2 436
  Saadut tykkäykset:
  286
  Teoreettisesti laskien noin 85 A toisiopuolelle 65V olis normaalikäyttötilanne. Tosin rauta toimii eritavalla vaihto ja tasavirran kanssa. 25A ja 220 tasavirta ensiöön olis tuplateho. Ite ainaskin uskaltaisin kokeilla.. Voi vaan tulla pääsulakkeitten koko äkkiä vastaan.. Tasuri nyt jos ois kummallekkin kolmivaihe niin kyllä pitäs riittää teoriassa jo 16A sulakkeet. Mutta sitten pitäs mitata jotenkin voimistuuko mangneettikenttä suunilleen samassa suhteessa. Kokeilua. Tuli vaan tää juttu mieleen kun tallin perukoilla majailee samantyyppinen muuntaja, 240/48V. A määriä ei lue missään. Pakka on siitä päältä 21x9 cm, samalta kohtaa mistä olet katkaissut omasi. Vai onko kokeilu jo ratkennut?.
   

Jaa tämä sivu