Pläjäytetään nyt tästäkin oma juttu. Tavoite saada käymään. Siitä eteenpäin on sitten suunnitelmat auki. Solenoidi ei antanut virtaa startille, oli hieman saanut kosteutta sisäänsä. Nyt startti pyörii ainakin tallin lattialla. Moottori pyörii hienosti, hieman sellainen olo, että pyöriikö liiankin helposti. Mutta huomenna ollaan varmaan viisaampia, jos keretään pyöritellä startilla. Tällä sivustolla ainakin luotettavaksi kehuivat moottoria.https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAVegQIBxAB&usg=AOvVaw1vvSgewGhC3aqCPoib832p Koneen mukana tuli joku kuparimöykky. Epäilen, että olisi lämmönvaihdin, että ehkä olisi ollut glygolit koneessa. Mutta tutkitaan, kun keretään. Korjausmanuaali: http://the-norfolk-broads.co.uk/downloads/bmc1500L-diesel-workshop-manual.pdf
Onko tää @Ferkuman alias @ToniT81 myymä kones ? Mul pitäis olla tollaseen BMC1500 koneeseen jokin opuskin.....
@Mika 82 Valmistaudut jonkun bensa-/petroolimoottorisen tai koneettoman fiskarin mahdolliseen hankintaan, jos sopivasti vastaan tulee?
No hyvä. Pysyy "piireissä" sitten ..... Pitää kurkkia se moottoria koskeva opus tuolt opusten jemmoista .....
No sellainenkin taka-ajatus mielessä ollut. Ja ihan mielenkiinnosta, että saako koneen pelaamaan. Mutta katsotaan nyt rauhassa, mitä tästä tulee. Korkealta ei pudota, kävi miten tahansa.
Tällaisesta varmasti löytyisi ihan hyödyllistä tietoa. Mikä ensimmäisenä tulee mieleen, olisi venttiilinvälykset ja suuttimien avautumispaine.
Venttiilivälys 0.38mm ( 0.015" ). Kirjas ei mainittu suuttimien avautumispainetta, mutta koska esikammiokone kyseessä, niissä yleensä paineet on luokkaa 115-125bar, koska 1-reikäinen viuhkasuutin. Suuttimen kiristysmomentti 1.6kpm
Kirja - siis n.24 sivuinen moottoria koskeva opus ei tuota kerro. Voi hyvin olla ilman etuvastustakin kyseinen hehkurakenne.
Jostain Internetistä luin, että alunperin 9V hehkut, mutta nykyään ei oikein ole kuin 12V hehkuva saatavilla. Aika vähän tuntuisivat virtaa vievän, kun kipunoi niin vähän. Heikolla akulla ja huonoilla kaapeleilla hieman pyörittelin ja ilmailin. Kolme hehkua otin irti ja on varmaan paremmassakin hapessa olleet. Olivatko jo valmiiksi hajalla vai hajosivatko irroittaessa, en tiedä. Eka kerta, kun hehkutulppia irroitin. Kevyesti kyllä irtosivat. Samoiten netistä luin, että 4 tai 4.2mm poranterällä putsaa hehkun reiät ennen uusien asennusta.
Jos on minkään sortin hehkun merkkivalovastusta (ei lamppua, vaan pieni vastuskierre), niin nuo hehkujen jännitteet on tänä päivänäkin tuon ~10V. Tuossa omassa Porschessa esim. 10.5V hehkutulpat Beru 110MJ, saa melkein mistä vaan. Sylinterimäärän mukaan sitten hehkun merkki(valo)vastus, tuossa 2 cyl versiossa 1.1V jää siihen. Tuolla yhdistelmällä on ohjeistettu hehkuttamaan kylmemmällä kelillä jopa 30sek, vaikka tuo merkkivastus hehkuu kyllä jo 5sek kohdalla about täysillä. Esivastuksellisessa mallissa hehkutulpat on ~1.7V.
Tässä oli seuraavanlaiset tulpat: champion-ch32-11.5V-20. Ainoa laite, joita olen päässyt hehkuttamaan, on ukon 165 fergu ja oma datsuni. Tuo datsuni ainakin vaatii kesälläkin hehkua tai sitten tosi pitkän startin. Tässä videolla samanlainen auto. Joskus koitin piruuttaan, niin lähti vielä -20 käymään, mutta vaatii pitkän hehkun, ainakin puoli minuuttia. Ja itse hehkutan vielä startatessakin. En tiedä, mikä on oikea tapa. Veikkaan, että tuo videon auto olisi lähtenyt laakista, kun olisi 10sekuntia hehkuttanut ja kaasu pohjassa startannut samalla hehkuttaen.
Jos siellä on jotkut 5-6 voltin hehkut suoralla 12 v jännitteellä, niin ei kärsi hehkuttaa pitempään, ettei tulpat pala.