Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Akun koko perämoottorin sähköstartille?

Viestiketju osiossa 'Vesikulkuneuvot' , aloittaja Rokressi, 19.1.2018.

 1. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  1 403
  Saadut tykkäykset:
  184
  Monesti vähän vajaatehosessa ois hyötyäkin painosta keulassa, mutta haittaa takana, kun nuo perämoottoriveneet on muutenkin takapainosia. Onks veneessä akulle paikkaa keulassa tai edes jossain keskutuhdon alla, jos laittas pitkät piuhat.
   
 2. Rokressi

  Rokressi Kansalainen
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  35
  Vene on Terhi 415R ja tyyppikilven mukaan max koneteho on 35hv, elikkä tuo 28 on pikkusen nuuka. Akulle ei ole oikein paikkaa muuta kuin takaistuimen alla. Tosiaan keulapainosta olisi hyötyä ainakin yksin ajaessa, koska kun säätää moottorin kulman siten, että kulkee mahdollisimman lujaa niin ei meinaa nousta liukuun enenkuijn kuski nojaa painoaan eteen päin. Jos säätää kulman niin, että nousee liukuun nätisti niin sitten menettää huippunopeutta ja venettä joutuu ohjastamaan puoliteholla ajaessa. Jos joku lapsista istuu keulassa niin ongelmaa ei ole. Koitin hydrofoileja ja ne toimivat hyvin yksin ajaessa, mutta lastin kanssa vievät huippunopeutta turhan paljon. Pari kalamiestä, verkkokivet ja täysi tankki bensaa on ihan rajoilla, että kulkee vielä kevyesti.
  Vaikka näillä veneillä on huono maine, niin tämä yksilö ei ole vettynyt ja muutenkin tykkään tukevasta korkeareunaisesta veneestä.
   

Jaa tämä sivu