3D-tulostus

Viestiketju:
3D-tulostus

Minulla on Prusan PEI-tason kanssa ongelmana että PETG tarttuu liiankin hyvin. Jollei irrota varovasti tulostetta tasosta, niin pinnoite nousee mukana.
 
Ultimakerin lasialustan kanssa jotkut materiaalit meinaa kanssa tarttua ihan liian kovaan. Dimafix toimii hienosti, jäähdyttyään irtoaa usein itsestään. Joku PP-GF30 oli sellainen joka ei tarttunut lasiin eikä Dimafixiin mitenkään, mutta ohutta PP-teippiä kun pistää lasille niin siihen tarttuu hyvin.
 
Tuli ostettua rintteriin valmistajan oma kamera, ja 32gb emmc, joka mahdollistaisi päivityksen viimeisimpiin softaversioihin,
mutta siinä kyllä menettäisi oman rintterin näytön, joka niin pitkälti valmistajan tekemä, ettei se välttämättä edes mihinkään
avoimeen softaan perustu.
Aamusti oli vähän vielä "oliko nyt _ihan_ pakko taas korjata ehjää:rampa:",
mutta olihan se:propää:, ja onneksi lopputuloskin vielä tyydyttää:virne:. Oli jo joku ehtinyt
tarpeeksi pitkälle tutkimaan näytön toimintaa, ja sillekin nykyään korvikesofta löytyy.
 
Tuosta Bambulabsin valikoimasta löytyy tuohon 500 euron hintaluokaan jo ihan hyvä tulostin - jos FDM oli hakusessa.
Jaa menee tuo P1S hukan yli budjetin: https://eu.store.bambulab.com/products/p1s
P1S on Enderiin verrattuna mun mielestä parempi kun on koteloitu vehje jolla onnistuu nuo hiukan eksoottisemmatkin filamentit.
Kyllä tässä vähän alkaa tehdä mieli vaihtaa vanha Felix modernimpaan Bambu P1Sään..
 
Kovasti kiinnostaisi hankkia X1 Carbon Ultimakerin kaveriksi.

Ultimakeria tuskin kannattaa myydä, ei siitä niin paljoa saisi.
 
Kovasti kiinnostaisi hankkia X1 Carbon Ultimakerin kaveriksi.

Ultimakeria tuskin kannattaa myydä, ei siitä niin paljoa saisi.
Mietin kans vähän samaa et eipä melkein 10v Felixiä kannata kaupata vaan pitää vaikka TPU-käytössä. Bambussa houkuttais tuo AMS.. Nykyisessä on dualhead mut se on enempi painolasti kuin hyödyksi.
 
Oletteko olleet tyytyväisiä?
kyllä tuo on oikein hyvin kaikenlaisessa protoilussa ja piensarjoissa palvellut. Multimateriaali ei tuossa erityisen käyttökelpoinen oo jos filamenttihukkaa yhtään miettii. Vielä ei oo TPU:ta taidettu kokeilla.
 
kyllä tuo on oikein hyvin kaikenlaisessa protoilussa ja piensarjoissa palvellut. Multimateriaali ei tuossa erityisen käyttökelpoinen oo jos filamenttihukkaa yhtään miettii. Vielä ei oo TPU:ta taidettu kokeilla.

Minä en noista mitään ymmärrä, mutta poika havitteli tommosta.
 
ei tolla kauheasti voi metsään mennä, ja varmasti opiskelemisen arvoista tulevaisuutta ajatellen
 
Poika tehnyt tämmöistä muutaman illan. Vähän oli säätämistä parametrien kanssa mutta siinähän sitä oppii. Varsinkin nuo käden sormet oli hankala printata.

IMG_7281.jpeg
 
No nyt tuli Bambulab P1S ja printtailtiin ensin benchy ja sitten lähti ”poop chute” tulemaan. Ensivaikutelma on että on tuo kyllä pirun nopea ja lähti toimimaan ilman säätämistä, kalibroinnit on melko monipuoliset.

IMG_7361.jpeg


IMG_7360.jpeg
 
Kokeilussa kolmivärinen tulostus, tämmöinen https://makerworld.com/en/models/752501

Hidasta tuo on, 5.5h tulostusaika ja 155 värinvaihtoa, yksi vaihto kestää ehkä minuutin luokkaa. Sikälihän se ei haittaa kun konehan raksuttelee itsekseen. Jälkikäteen tuli mieleen että olis sama ollut tehdä useampi kerralla kun tulee samanverran vaihtoja.

IMG_7376.jpeg
 
Paljonko tuli hukkaa suhteessa kappaleen painoon? Toki se monesti on merkityksetön kustannus ( lainausmerkeillä tai konkreettisesti) jos muuten ei oo mahdollista tehdä
 
Paljonko tuli hukkaa suhteessa kappaleen painoon? Toki se monesti on merkityksetön kustannus ( lainausmerkeillä tai konkreettisesti) jos muuten ei oo mahdollista tehdä
En punninnut mutta tulihan sitä merkittävästi (ehkä jopa 1:1) kun oli vain yksi pieni kappale. Kustannushan ei tosiaankaan ole suurensuuri mutta aikaa tuo toki vie. Tuota suuttimen hukkatulostusta voi laittaa kappaleen tukiin tai sisälle, mutta tuossa kun ei ollut tukia ja sisäosatkin pienet niin ei juuri vähentänyt hukkaa.
Lapset halusivat vielä lisää niin yöllä pyörähti 5kpl kerralla.
 
Tuommoisiin tulostuksiin tuo AMS on käytännössä pakollinen, ei sitä lankaa kukaan käsin tuollaisen aikaansaamiseksi vaihtele,
mutta itselle on kyllä täysin tarpeeton, ja veisi vain turhaa tilaa, koska käyttöesineissähän ei värillä väliä(, kunhan se on musta):homer:.
 
Hacklabille ollaan nyt ostamassa sitä toista vaihtoehtoa, eli Prusan XL:ää jossa on viisi eri tulostuspäätä joiden välillä vaihdetaan. Mut toki tää ei pelkkä väriasia, jokaisessa siis oma materiaalinsa, voi olla myös eri aine eri lämpötilassa tai jopa eri suutinkoko (tosin jälkimmäisen softatuki on kaiketi vielä jossainmäärin työn alla). PLA ja PETG on varsin kiinnostava pari, kun eivät tartu toisiinsa niin voi käyttää ristiin supporttina. Tai sit matalammassa lämmössä ajettavaa vesiliukoista supporttia.

Mut toki melko paljon pitäisi printata että tuo säästetyssä filamentissä hintaeron perustelisi, AMS-Bambuja kun saa ainakin kolme yhden tollaisen Prusan hinnalla.

Mutta yhteiselle pajalle toi on oikein kiva laite hankkia kun mahdollista on.
 
Se Prusan XLhän on yli 4k€ kampe jos ottaa viidellä tulostuspäällä? Sais viis AMS-Bambua ja jäis rahaa vielä filamenttiinkin.. :)
 
Jooh, jotain tuonsuuntaista. Mut ajatus on että hankitaan porukalla sellainen kone jolla voi tehdä asioita jotka ei kotikoneilla onnistu.
 
Takaisin
Ylös