ILLANVIETTOA JA TÄYSIN JOUTAVAA TURINAA ( osa II )

Viestiketju:
ILLANVIETTOA JA TÄYSIN JOUTAVAA TURINAA ( osa II )

Vitalis, tämän kappaleen kertosäe sopii hyvin tämän hetkiseen tilanteeseen.




Palo .kele olkapäät tänäpäivänä, kun tuolla pihalla kokopäivän touhusin, T-paidasta hihat käärittynä kokonaan ylös. Nyt pystyy hyvin näyttämään ne rusketusraidat :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Olen järjestäytyneen yhteiskunnan pahin rikollinen!
Eilen iltana käry sitten kävi, kalastusluvatta kalastamisesta!
Kesäloma vieraille piti lautallani maisemia näyttää ja vavavatkin veteen heittivät, no eikös per...kele kalastuksenvalvojat siihen hyökänneet. Näillä iäkkäillä sälleillä ei ollut pätkänkään vertaa sosiaalisia elämäntaitoja, myönsin rikkeen ja sanoin että eikun täyttäkää lanketit kannan vastuun kaikkien puolesta.
Olisi pitänyt tämän riittää, mutta kun asia alkoi mennäkin jonnin juotavaksi kähinöinniksi. En antanut sosiaaliturvatunnuksen loppuosaa kirjattavaksi, tietoturvasyistä jota he eivät ymmärtäneet. Se on annettava kiljui toinen äkäinen ukonkäppänä! En antanut, sanoin että nimi osoite ja puhelin,no saa riittää. Eihän ne sille mitään mahtaneet, mutta alkoivat jonnin joutavan kitisemisen. Toinen kyseenalaisti lautan lailisuuden, pitääkö olla rekisterissä, koneen tehoja kyseli käyden tarkistamassa sen jopa. konekopasta, toin alkoi nitistä liiveistä. Kun kuittasin lanketin, starttasin samantien vavat ylhäältä paikalta. Toinen huuteli perään vielä illanvieton toivotukseksi että 8 päiväsakkoa tulet saamaan!!!? Ei saatana, laskin sakkolaskurilla että 35€ / päivä tekee!
No se siitä, auringonlaskun katselu hyvässä seurassa unohdutti kusipäiden käyytöksen.
image.jpg
 
Josva. En tiiö milla en tilanne siä oli päällä. Muttaettä väkivallalla saa uhkailla jos viranomainen heittäytyy hankalaksi.
-Lanketit ja liput on täytetty. Nyt jos se joutavanpäiväinen aukoilu ei lopu ja ette tästä häippäse alkaa turpasauna.

On ihan paikallaan näin sanoa.
 
No, eihän kalastuksenvalvojille kuulu hevon peetä aluksen laillisuus, turvallisuus, puhumattakaan miehistön kunnosta tai pätevyydestä. Ovat näissä asioissa yhtä paljon viranomaisia, kuin mökkinaapurit.
 
Olipa herkullinen hetki puhelinmyyjän kanssa... Kauppas jotain akryylipohjaista rekkapesuainetta. Kaveri selvästi luki jostain kortistansa jargoninsa. Kysyi sitten yhdessä kohtaa, että minkälaista kalustoa meillä on - vastasin "polkupyöriä" :D Jatkoi sitten ulkolukua ja muutamaan kertaan meinas revetäkin tekstiä lukiessaan... :heko:

Vaan onpa hyvä tuuri ollut tänä kesänä. Taas oli valittu 15 yrityksen joukkoon, jotka saivat erikoishintaan tuotetta :heko:
 
Pari kertaa on kalastuksenvalvojat tavallisilla järvillä iskeneet, ekalla kertaa kurvasivat viereen, tervehtivät, kysyivät luvat ja häipyivät, toisella kertaa olivat vissiin juttukaveria vailla, ämpyilivät, kiertelivät ja kaartelivat mutta eivät kysyneet suoraan, kalaan kun olin tullut niin esitin luvat ja häivyin paikalta.
Kirkas -Soljasella olin muinoin evämakkaraa kalastamassa, eräs rantapitkospuilla vastaantullut selitti suu vaahdossa että oli vaan käynyt rannassa ja oli menossa lupa - automaatille, toisella vastaantulleella sama selitys ja järven takana oli oikea massapoistuminen paikalta, ihmettelin syytä moiseen, mutta sitten hokasin, yllä oli isävainaan maastotakki jonka hihassa on riistavaksin kangasmerkki :D
 
Luvatta kalastus meni jotensakkin näin.

Syötiin kesävieraiden kanssa illallista sekä myös juotiinkin vähän, lomakeskus Huhmari on vaaran takana n;3km päässä. Vieraat halusivat nähdä sen. Lähdettiinpä sitten sitä ihmettä joukolla katsastamaan, lautta vesille ja eikun menoksi.

Matkalla höpistiin niitä näitä sekä naukkailtiin matkaeväitä, Huhmarin rantakahvio olikin kiinni jote samoin tein lähdettiin lipumaan kohti kotirantaa. Lautan kaiteilla oli neljä virveliä jotka vieraat laittoivat uimaan, no eikös kohta kaarrakkin kalastuksenvalvojat kylkeen sotkien samalla parit siimat hyökätessään lautan partaalle. Toinen ulkoista toivotti hyvää iltaa johon vastasin, iltaapa iltaa ketä lienettekin. Peräprutkun kahvassa ollut ukko ei tervehtinyt vaan rupesi tinkaamaan hei lupia, johon vastasin ettei niitä ole ja hyvähän tuo kun tulitte paikalle niin voin samontein ne teiltä hankkia. Me ei lupia myydä, ne teidän olisi pitänyt hankkia aiemmin ukko äreällä äänellä örisi. No mitäs nyt tehdään kysyin? Kuka on veneen omistaja ukko jatkoi tivaamistaan, vai mikä hökötys tämä lieneekään ja liekkö edes laillinen peli. Minun on tämä lautta ja nämä muut on vieritaini vastasin. Se rapsahti nyt sakot ukko ärähti ja käski toisen ruveta kirjoittamaan lanketteja, oletko syyllinen vielä kysyi. Otan kaiken vastuun vastasin ja tehkää mitä teidän täytyy tehdä. Kysyttiin sitten nimet osoitteet sekä sotut jonka loppu-osaa en suostunut kertomaan, ukko tinkasi että on pakko sanoa. Kerroin hänelle ystävällisesti että tietosuojan takia en sitä jaa ulkopuolisile tahoille, jota asiaa hän ei tuntunut ymmärtävän millään. Kysyi toisenkerran ja sanoin jo voimakkaammalla volyymilla että koeta nyt ymmärtää ettei minun tarvitse sitä sinulle kertoa, poliisi saa minuun yhteyden näilläkin tiedoilla! Tääköss kävikin ukon älle, joten hän alkoi kyseenalaistaa lautan lainmukaisuutta utelemalla moottoritehoa. Tiesin rajana rekisteröintiin olevan 20hv ja vastasin koneen olevan sen 20hv niin kuin se olikin, ei ukko uskonut vaan liuutti veneensä lautan taakse että voi varmistaa konekopasta moottorin merkinnät. Todettuaan asian näin olevan alkoi mussutus liiveistä että ei niitä ole, johon vastasin että kyllä tässä lautassa kellukkeita riittää jos niitä satuttaisiin tarvitsemaan. Ukko mullisteli kuin hullu härkä vastaukselleni ja toinen ojensi lanketin hyväksytettäväksi jolloinka hän äkkäsi että oli unohtanut vapojen määrän, kysyi montako niitä oli johon vastasin että kolme oli vedessä. Peräpään ukko alkoi oikomaan sanojani että neljä niitä oli, toinen nöyränä raakkasi jo kirjoitetun kolmosen neloseksi. Kuittasin lapun josta hän antoi toisen kappaleen minulle ja sanoin että eiköhän tämä ole tässä ja nappasin koneen käyntiin. Siihen ne jäi sitten örveltämään ja toinen huusi perään että kahdeksan päiväsakkoa tulee perästä!

Jälkikäteen ajatellen en älynnyt kysyä, oliko niillä edes kalastuksenvalvojan oikeuksia? Ainut mikä sen ilmaisi oli etupenkin ukon lippis jossa luki Kalastuksenvalvoja, vene oli kuppainen pikku Busteri jossa ei ollut mitään leimoja. Eikä ulkoilla itsellään ollut liivejä ainakaan päällä. Kaiken kaikkiaan tilanne oli sellainen, että he olivat määräilevässä asemassa. Ei ne tulevat sakot elämääni hetkauta, valvojien asenne vamma vaan oli vierainedikin mielestä ennen näkemätöntä! Eikö tällaisia asioita voisi hoitaa ystävällisessä yhteisymmärryksessä, minä en peiliin katssommallakaan löydä syytä. En provosoinut enkä provosoitunut, ainut oli että irtauduin tilanteesta ilman heidän lupaansa toivotitamalla muistaakseni vielä illanjatkoa. Oli nimittäin pinna siinä vaiheessa niin tiukalla että katsoin paremmaksi toimia näin, jos ukkojen venkoilu olisi saanut vielä jatkua olisin saattanut päästää sisäisen Suteni irti. Se olisi sitten saattanut olla isompikin Poliisi asia?
 
Kiistät koko homman vedoten siihen, etteivät mitään valvojan papereita edes esittäneet....
Sulla on asialle muutama todistaja olemassa, jotka mukana olivat....

Että heillä olisi muka jotain valvojan oikeuksia olemassakaan.....
Ja kulkineen laillisuuteen ja turvavarusteisiin sekä ajokuntoon heillä ei ole ilman poliisin oikeuksia puuttua.....
 
Sepä olis pitänyt Josvalla sanoa niikuin täällä päin pari vähemmistökansallisuuteen lukeutuvaa hlöä oli nimiä vonkaamaan tulleelle luvantarkastajalle tarinan mukaan sanoneet.
Eli että ne nimet ovat niin vaikeasti kirjoitettavia ettei taida tulla tarvista niiden kirjoittamisessa. Ja vielä kysymään nimeltä tutulta valvojalta jotta Ootko N.N jo uinu tälle kesälle?
Legenda kertoo että tyhjin toimin oli luvankysyjällä pois lähdettävä.

Kalastuslupia ei ole kysytty, mutta metsästyslupia joskus. Erään kerran 80 luvulla oltiin elokuun 20. sorsaisen järven rannalla torrakot olalla ja siihen asteli tuttu kurvari virkapuku päällä, samassa mets.seurassa oltiin molemmat jäseninä ja muutoinkin tuttuja. Hällä mukana sinipukuinen poliisi. Tämä tuttu rajamies puheli niitä näitä pitkät tovit ja poliisi levottomana siirteli painoaan jalalta toiselle. Lopulta puhe kääntyi lupiin; niin, joo... virkahommissa vähän niiko tässä..., eipä sillä, kyllähän minä tiedän jotta teillä luvat sun muut on kunnossa, mutta tämä kaveri haluaa myös niitä katsella" Eipä siinä kun lanketit esille ja polliisiin koraan. Rajamiehen kansa jatkettiin jutustelua ja tämä poliisi tökkäsi paperit takasi niitä aikansa simäiltyään ja tussareita tutkittuaan. Eipä ollu sanomista hällä, mittään tainnut mainita mistään, mykkä taisi olla
 
Kala hommissa täälläkin oltu lupien kera. Kohta lähteä speedo keikalle väylämerkille kun tarttui uistin siihen kiinni.:D Vaan on niin perhanan hyvä ja kallis uistin että pitää kyllä käydä hakemassa.:heko: Pitääpä raportoida tulokset että oliko turha reissu.:D
Edit: Mission complete. Meinasi jo jäädä sinne kun kolmessa metrissä oli. Onneksi oli poijjun narussa sen verran löysää että kun siirti kohdalleen niin ei ollu enää kun metrissä. Peukalo aukesi koukkua repiessä köydestä, empä tiennytkään että nuo väylä merkit on tuommosella isolla köydellä vaan kiinni. Luulin että olis ollu kettinkiä. :confused:
 
Jostakin hiton kaupasta pitäis löytää mönkkärin kärryn pyöriä ........
 
Ihan kärryn renkaiksi ...... Valmiin kärrin teliksi muoksia varten ..... vanteineen .....
 
On toi tekniikka hienoa.. Eilenä illalla toi kaverin poika pyöröpaalaimen osaa näytille kun ei verkottannu kuulemma. Ihan kun hydesylkky mut sähkövetoi kierukka. Kaveri ihmetteli miksei moinen hydrauliikalla? Hampaita puuttu pyörästöstä. Sanoin et tarvis kakstoimisen lohkon.. Kaveri totes et ois jontikas parit lohkot vapaana.. Voi näitä i
nsinöörien ajatuksia.. Kuvitteleeko ne että Mf35sen tekniikalla paaleja tehään. Mitenkään väheksymättä 35sen tekniikkaa.. nimim. kakarasta asti ajanu ja eilen viimeks.. Kolmevitosella..
 
Tutustumisen arvoinen paikka 20160727_133610.jpg

Pitäis opetella kuvien laitto tonne paaliin. Olis tuolta museosta muutama yleiskuva. :rolleyes:
 
Heh. Onks Kansalaiset sankoin joukoin Hamstraamassa konkurssipesästä? Se on kätevää, kun myy jotain konkurssipesänä, niin voi myydä 20% halvemmalla ja silti jää sama kate kuin ennen konkurssia... :D Sit kun vielä laitetaan päälle normaalit kausialennukset -20%, niin porukka ostaa krääsää, vaikkei tarviskaan.
 
Takaisin
Ylös