ILLANVIETTOA JA TÄYSIN JOUTAVAA TURINAA ( osa II )

Viestiketju:
ILLANVIETTOA JA TÄYSIN JOUTAVAA TURINAA ( osa II )

Jos mahdollista, velkaa olisi hyvä välttää.

Mutta hieman johdatellen erään entisen työkaverin kommentista 32 vuoden takaa.... En jätä perintöä lapsilleni, käytän ansaitsemani varat itse. Jokainen tienatkoon omat rahansa.

Mulla ei ole lapsia, joten entistä isommalla syyllä mulla ei ole tarvetta olla kuollessani velaton. Kunhan kuoleman hetkellä omaisuuden arvo kattaa velat, niin jäljellä olevat lähisukulaiset voivat ottaa valokuva-albumit yms. tunnearvoa ehkä sisältävät esineet itselleen, eikä tarvitse jättää niitä varattomaksi todettuun (konkurssi)kuolinpesään tai maksaa siitä, että lunastavat kuolinpesän velat.
Ne on sellaisia asioita mihin ei aina voi vaikuttaa kun puhutaan eroasioista.

Ei siinä enää silloin mietitä lasten osalta mitään kun halutaan kostaa kun ei saada tahtoa läpi. Siinä harvoin järki kohtaa mutta vaaditaan jakoa oikeusteitse jolloin kaikki myydään.
 
Monesti se ostetaan sisaruksilta, toki jos ostetaan vanhemmilta voipi hintaa hiukan sumplata, ostaa vaikka verotusarvosta jos ei kukaan pistä kovasti hanttiin, sisarukset voi vaatia että myynti tapahtuu (perikuntana ollessa ainakin) käyvän arvon mukaan ja silloin kannattaa kyllä ottaa ihan täysin ulkopuolinen arviohenkilö...
Ja huutokauppa kertoo realiarvon.
 
Eipä välttämättä myydä kuin puolet, ostaja on sama henkilö jolle osituksessa jää se toinen puoli.
Omaa osuutta vain ei tarvitse maksaa mutta kaikkille haetaan rahallinen myyntiarvo. Peruste on se että kaikki myydään, velkoja myöten. Joko osapuolten välillä tai irtaimisto/kiinteäomaisuus ulkopuoliselle.
 
Eipä välttämättä myydä kuin puolet, ostaja on sama henkilö jolle osituksessa jää se toinen puoli.
Tästä on mukavia tarinoita kun on silmissä kiiltänyt puolikas omakotitalon myynnistä, mutta unohtunut, että oma nimi on myös lainapapereissa.
 
Parikin tapausta tiedän, ensin vaaditaan taloon kaikkee mahdollista, kokoo ja näköö, velassa niin että lyhennyksiin menee toisen palkka kokonaan...ei saaneet talon myynnistä velkaa poies, vielä jäi molemmille maksettavaa....
 
Juu, se on se 3€ minimi, jos menee tosiaan minuutinkin eräpäivän jälkeiselle päivälle maksu .....
Eli käyttökiellossa .......

Traficomin sivuilla oli että ei erääntyneitä veroja mutta käyttökiellossa vuosikatsastuksen erääntymisen takia.
 
Traficomin sivuilla oli että ei erääntyneitä veroja mutta käyttökiellossa vuosikatsastuksen erääntymisen takia.

Kannattaako tuota roikottaa moisessa tilassa liikennekäytössä? Maksat vaan veroa ja liikennevakuutusta käyttökiellossa olevasta ajoneuvosta. Liikennekäytöstäpoisto verkossa maksaa 6€, ja liikennekäyttöönotto verkossa 0€.

Rekisteritunnuksella varattuun katsastukseen (tai soittamalla drive-in konttorille ennen lähtöä "rek xxx-yyy tulee teille katsastukseen") voit ajaa liikennekäytöstäpoistetulla ajoneuvolla (ja hylätystä katsastuksesta korjaamolle/kotiin). Hyväksytty pitää ottaa liikennekäyttöön het leimasimen heilahdettua.

Tietty jos tää on tapa verottaa sihi- ja sauhurahoja, niin en kiellä toimimasta näin...


Ja mitä noihin verojen maksuihin ym tulee, niin ajantasamaksujahan ei ole. Poislukien jotkut pankkien sisäiset omat luottokorttien lyhennykset, sallii laskut jonkun +-3 vuorokautta korotonta maksuaikaa koska etenkään pankkien välinen rahaliikenne ei ole reaaliaikaista. Se, että verottajan sivuilla puhutaan koron alkavan juosta ekasta sekunnista seuraavan vuorokauden puolella tarkoittaa vaan lähinnä sitä, että jos viivästyskorkoa aletaan periä, lasketaan se ensimmäisestä sekunnista alkaen.

Samoin minimimaksut on lähinnä siksi, että yhden euron laskuttamiskuluihin menee enemmän rahaa kuin kassaan kolahtaa. Jonnet ei muista, mutta olihan aikoinaan pankkikortillakin kaupoissa minimiostoraja, jonka alle myyjällä ei ollut velvoitetta myydä korttimaksulla ostoksia.
 
Kaverin automuseon kanssa juteltu että ottais sen hoiviinsa tai sit leimaan sen. Automuseokaan ei oikein tee veropiikillisellä autolla muutakun näyttelyesineeks. Seuraanpa nyt tilannetta. Siis veropiikkiä ei ole nyt.
 
Tuosta liikennepoistossa olevasta ja sen katsuulla käyttämisellä....
Käsittääkseni ei tarvitse ottaa liikennekäyttöön HETI , vaikka hyväksytty paperi kouraan tulisikin.
Koska ennalta varattuna aikana saa autolla ajaa katsastukseen ja sieltä takaisin kotiin......
 
Eihän muutenkaan voi etukäteen tietää mitä perilliset palstalla tekevät, vaikka kovin vakuuttelisivat jatkavansa vanhempiensa perinnön hoitoa.
Näinhän se menee. Vanhempi poika lukee ammattikorkeassa Agrologiksi ja on itsestään selvyys että jatkaa todella pitkän perinteen sukutilan maanviljelystä.
 
Kun säällisesti mutta täyteisesti elää voi työllä ja järkevästi tuumaten investoimalla kohtuullisen potin kerätä tavan tallaajakin eikä tarvii ketään hyväkseen käyttää eikä koijata.
Seuraavalle polvelle voi edestä juohatellen myös opettaa täyteläistä, monisäikeistä elämäntapaa, toki heidän itse asioistaan pitää päättää mutta suojaverkkoa voi rakentaa. Eli voi pitää senverran käteistä tilillä että tarvittaessa voi maksaa ainakin asunnot ja Hiasen sekä Corollan jos tiukalle joutuvat.
Ite en usko, että lapsille on hyvästä jos vanhemmat elävät kovin itsekkäästi. Minusta lapsien hyvinvoinnista huolehtiminen on yhteisöllisyyttä ja sen tunnon välittäminen jälkeläisille vahvistaa heidän välittämistään omasta pärjäämisestään
 
3.8.2022 klo 07:37 - AJS: ÖRR
3.8.2022 klo 12:09 - klappi: Ahmimisörrö
3.8.2022 klo 12:50 - klappi: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä:
3.8.2022 klo 12:50 - klappi: Lisää :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä: :läjä:
3.8.2022 klo 21:12 - AJS: j c älkb njä ghflk j'dföbl'sxf s flädk vsfg f gäfasdi e59birpgjöf' ldglö
3.8.2022 klo 21:57 - james_III: Sekavasti sijottunu lomaÖRRÖ :vipottaa:
3.8.2022 klo 22:21 - AJS: Nukkumaan pitäisi, mutta ku ei nukuta
3.8.2022 klo 22:21 - AJS: huomenna kokeilla fillareita auton perässä
3.8.2022 klo 22:22 - AJS: sitten jos ne menee kivuttomasti niin retkelle
 
Tosta liikennekäytöstä poistamatta jättämisestä vielä, Ollu vänän takaporttina jos ferkku vaik hajois niin pääsis routelle hakeen pikkuteitä pitkin sihit ja tupakit. Hintoihin sekin tietysti voi tulla jos miekkahihat vie kilvet ja antaa sakon. Eipä sit tuu ainaskaan tajutonta verosankiota. Asian voi ajatella monella tavalla. Tää nyt vaan mun tapa. Saamarilla nyt ei oo mittään myyntiarvoa. Isukkivainaa sen osti 24.8.2001 uutena. Jarrut siihen jouduin laittaan, mutta osat oli halpoja kun kaveri toi mulle venäjältä.
 
Eilenä tuli Mieleen että herneskeittoa pittää tehä. Ääsmarketissa ei ollu kun jotain ulkomaalaisia, oli sit pakko ottaa niitä kun myyjä sano ettei kotimaisia oo saaneet vaik on tilattu. Norjalaisia ovat. Likoomaan kun laitoin niin kylläpä killu tyhjiä kuoria pinnalla, 1,19e oli 500g paketti. Mun nurkissa sellai noin 30ha on herneellä nyt. Niinkus viimevuonnakin mut eri pelloissa. En sit viittinny lähtee saavillista kerään ja riipiin niitä auki. Kuullemma kun puolituoreet herneet ensin pakastaa niin toimii sopassa. muuten niistä ei tuu soppaa vaikka kuinka keittäis.

Täällä mehtäkulmantiellä oli viikon Viacount liikennelaskin liikennemerkissä ketjulla kiinni. Kuukletin niin on akulla toimiva 1-265kmh doppler ilmiöllä toimiva, uutena liki 4ke maksava. Jossain nettihuutokaupassa oli ilman akkua myyty 10 eurolla.
 
Vanerin teko on auringonlaskun ala. Vielä kun tästä aikaa vähän kuluu niin voin valokuvalla todistaa. :D
 
Näin

IMG_20220804_210619_493.jpg
 
Takaisin
Ylös