Kuparilevystä kannentiiviste

Viestiketju:
Kuparilevystä kannentiiviste

Vesellä joskus leikkuroin, valokuva vaan paffista ja pari päämittaa ja kovaa ajoa :autoilee: Joku museovärkki, jossa 6 sivuventtiilipalotilaa, en muista, tiivistettä kuitenka ei mistään kuulemma enää saa. Rissuassa sama tehtäisiin nevalla pienellä kuulapäävasaralla.
Aikanaan tilasin jostain Indonesia/Thaimaa suunnalta pakosarjantiivisteen yhteen veteraanikuorma-autoon. Se oli joku jenkki joka pyöritti tiivistepajaa. Sieltä olis saanut täys kuparisenkin, mutta tuo oli massatiiviste pellitetyillä aukonreunoilla.
 
Kait tuo leikkaaminen onnistuu joka pajassa missä on Finnpoweri tai muu vastaava levytyöstökeskus.
Ex työpaikassa työtoveri paukutti levarilla johonkin autoon kannentiivisteen kuparista, taisi vielä käyttää hiomakoneessa millä saa jäysteet yms pois.
 
Entä tuo koneistuspointti vai riittääkö että putki on koholla lohkon tasosta?

Taitais tykätä että olis uritettu pinta tuossa liekkirengassektorilla, metallitiiviste on aika liukas pakenemaan kun kunnolla alkaa painetta olla palotapahtumassa.
 
En tiedä miten kupari laserleikkuulla menee / käyttäytyy....
Jääkö leikkuuryystettä ?
Noi VMV-Start teettämät tiivisteet on käsittääkseni vesileikattuja.
Kaikilla lasereilla ei kuparin leikkaus ole sallittua. Ymmärtääkseni kuitenkin nykyään jo monella onnistuu ja leikkuujälki lienee hyvä.
 
Kuitulasereilla onnistuu. Parametreillä joutuu hiukan kikkailemaan. Aloitus on hankalin vaihe kun materiaalin heijastavuus on silloin suurin. Kun sula on saatu aikaan, niin leikkaus menee aika lailla samalla tavalla kuin muillakin metalleilla. Leikkuunopeutta pitää yleensä hiukan pienentää, jotta vähennetään sulan menettämisen riskiä. Leikkuun aloituksessa pitää kohdistus olla levyn pinnassa, jotta saadaan mahdollisimman nopeasti sula alkuun. Kuparin kanssa suositellaan kaasuksi happea, koska se oksidoi kuparin pinnan ja vähentää heijastuksen riskiä.
 
Joo emmäny jaksa laseria ostaa tai rakentaa jonkun kansitiivisteen takia.
 
totanoinniin kuparisuihkeen kanssa meni metallipintainen tiiviste paikoilleen. aiempi tiiviste vuoteli painetta aikoinaan jo ulospäin, tässäkin vaikuttaa nyt olevan lievää vuotoa jäähdytysjärjestelmän puolelle.

lohko on kuitenkin niin huono että tarkoitus ajaa tuolla nyt taas niin kauan kuin tiiviste kestää ja mahdollisesti ohessa koota parempaa konetta.

semmoinen tuli mieleen, että onko kannentiivisteen liimaamisesta epoksilla kokemusta? Luin joskus juttua volkkarin virikoneesta jossa oli mm keraamisesti pinnoitetut männät ja 3M epoksilla liimattiin kansi paikoilleen.

3M:ltä löytyy kuumaa kestävä metallia sisältäva epoksiliima. mitenkähän kävisi jos sellaisella liimaisi tiivisteen paikoilleen, pitäisikö paremmin kuin tuon kuparimössön kanssa... Saisi vielä lisäaikaa tuon huonon lohkon kanssa
 
Kai se metallipitoinen liima niitä rakoja tukkii ....
 
Yksi potentiaalinen vuoto oli vanhalla pahvilla sylinteriputken ja lohkoan raosta, tiivistekin oli sinne rakoon painunut. Ja veikkaisin että kannen saa voimalla pois vaikka olisi liimattu, onhan tuo tiiviste kaksiosainen ja kyrsää välissä, jos epoksi ei petä niin kyrsä pettää.
 
Joskus tuli ihan käsityökaluilla useampikin kupari tiiviste tehtyä. Orkkis pahvitiiviste mallina. Niissä koneissa kun ei ollut irtoputkia niin lohkoon tuli liekkirengasurat ja liekkirengas ohuesta langasta. Löijäys grillissä ja liiman kanssa kiinni.
 
Takaisin
Ylös