Vihertää

Viestiketju:
Vihertää

Saunaa ootellessa heilutin kuokkaa :) oikealta kolme penkkiä annabellaa ja loput varhaistimppaa.
Jos huomenna noita tomaatteja tuonne kaappiin tunkis??
Vielä on 15c lämmintä ulkona...

20220518_214439.jpg
 
Miksi kasvihuone harrastus?
Toistakymmentä vuotta sitten etsin jotain, jolla saisin psyyken rauhoittumaan hegtisen työpäivän päätteeksi. Olin katsellut tv,stä puutarha ohjelmia ja havainnoinut sen olevan rauhallista käpsehtelyä, joten hommasin kasvihuoneen. Kasvihuone alkaa olla jo tiensä päässä, plexit on tummenneet sekä haurastuneet. Tämän kauden jälkeen täytyy etsiä saisiko jostain 6mm,n kennolevyä ja uusia kaikki kerralla, näin ollen harraste jatkuu. Tärkeintä tässä hommassa on siis vain mielenhoito!
 
Mikäs se olisi valoisuuden suhteen hyvä pottumaan paikka?
Nurmialuetta aatellu tälle kesää muokata ja samalla pienentää jonkinverran kun ei tuo nurtsin leikkuu isommin napostele.. vaikka enhän minä ite sitä monesti edes leikkaa nykysällään..
Tuollanen keskipäivän aikaan pahimmalta paahteelta suojassa oleva paikka olis tuossa vaihtoehtona, keskikesällä aamusta tuossa on valoa jonkinverran ja samaten ilta-aurinko paistelee kohtuullisen hyvin..
kastelutarpeen kannalta tuo olis varmaan Ok, lisänä vielä jotta maaperä viettää laskevasti joten sataessa ei jäis vesi liiaksi seisomaan..

Kasvarin paikkaa oon myös tuolle suunnalle haaveillu, nykyisellä paikalla ei taho päiväsaikaan oikeen tuuletus riittää ja lämpö meinaa karata väkisellään.
 
Kysytään kun en tiedä:
Kaupasta saa esim kekkilän kastelulannoitetta. Käytättekö kastelulannoitusta ja toimiiko moisessa touhussa esim puutarhan yleislannoite sekoitettuna kasteluveteen?? Onko Wileenin touhuja vai kuis?
Tomaatit ja kurkut laitoin ulos.

20220519_163511.jpg


20220519_163519.jpg
 
Kasvusäkin lannoiteen pitäisi riittää ilman lisälannoitusta, en ole varma kun en ole säkki kasvatusta harrastanut?
Itse laitan kasvualustoihin - maahan niin paljon kompostia - kananpaskaa että ei tarvitse lisälannoittaa. En käytä kastelulannoitteita kun halutaan luomua, hedelmäpuille - marjapehkoille viskon syksyllä syyslannoitetta ja keväällä kevätlannoitetta. Yksi juttu mikä lannoituksessa yleensä unohdetaan on kalkitseminen, ilman kalkitusta ravinteet ei imeydy. Tuhka käy kalkin sijasta marja-hedelmä pensaille.
 
Vihtu, huonossa jamassa on meillä tänävuonna kasviasiat. Tomaatintaimet siemenestä laitoin kasvamaan aikoja sitten. Meinasin tappaa kaikki, kun jätin vähän viileeseen ja hämärään huoneeseen. Kastelinkin liikaa, kun en vaan ehtinyt keskittyä asiaan. Eilen vasta laitoin kurkunsiemenet multaan. Päivät menee niin vauhdilla, että ei ehdi ajatella mitä tekee.
 
Jo alkaa kaikkialla vihertää, lehtipuiden silmut aukeaa kuin herrukkapensaidenkin. Nurmikkokaan ei ole enää kulon harmaa. Hallaharson alla on Juhannusperunat ja joka yö on siellä ollut pari ulko kynttilää, saisi loppua jo nämä yöpakkaset! Kasvihuoneessa on taimet istutusaltaissa ja chilit riipuvissa ruukuissa, puhallin sähköpatteri hurisee näköjään joka aamu, viime yön alin kaivarissa on ollut +2.9˚c lattiatasossa ja ulkoilman alin -2.4˚c. Perunan varret eivät ole silti kylmäneet harson - kynttilöiden alla. Tämä paikka kun on Kuorevaaran 150 mpy alla korossa 90 mpy niin halla laskeutuu joka kevät tähän notkoon, Se vain on elettävä luonnon ehdoilla
977C31DD-C057-48D6-AABF-1FB618D7A4B5.jpeg
 
Pidättääkö tuo harso kynttelin lämpöö niin paljon ettei pakkanen pääse taimille...
 
Pidättääkö tuo harso kynttelin lämpöö niin paljon ettei pakkanen pääse taimille...
Kyllä näköjään, niitä muovikuoressa olevia lyhtykynttilöitä olen poltellut. Antavat näköjään sen verran lämpöä että hetkellinen aamuyön pikku pakkanen ei iske harson alle, sytytetään ilalla ja ne palaa läpi yön. On useaankin keväänä toimivaksi todettu asia, polteltu siis toukokuussa ei aiemmin.
 
Jos pakkasöitä on, niin myrskylyhdyn tai pari vien kasvihuoneeseen.
 
Minä sytyttelen kynttilät ansarin lattialle jos pakastaa
Ei riitä kynttilät 10m2 huoneessa, on puhaltava sähköpatteri. Kun tiedossa on melko varma hallayö, niin laitan illalla sellaisen Biltemasta hankitun retkikaasu lämmittimen lisäksi. Se kaasupurkki maksaa muist 2.5€ ja riittää nipin napin aamuun asti kun ei säädä ihan täysille. Näitä olen tänä keväänä poltellut 5 kpl.
 
Ei riitä kynttilät 10m2 huoneessa, on puhaltava sähköpatteri. Kun tiedossa on melko varma hallayö, niin laitan illalla sellaisen Biltemasta hankitun retkikaasu lämmittimen lisäksi. Se kaasupurkki maksaa muist 2.5€ ja riittää nipin napin aamuun asti kun ei säädä ihan täysille. Näitä olen tänä keväänä poltellut 5 kpl.



Mulla näkyy 6m2 olevan pinta alaa ja siinä kax hautakynttilää riittää-2 pakkasella huolehtiin että kurkut ei palellu. Äiti muorila on lasi huone niin se on kyllä jäätymässä
 
Ainiin minkälainen potun istutus systeemi on @cardaani lla ?

Meillä on traktorilla vedetty vaot ja manuaali hommina muuten. Olisi kyllä tarkoitus jatkojalostaa tuosta vaon vetimestä istutus kone.

Ihan oikea kone, jossa kaksi eläkeläistä tiputtaa perunan putkeen merkkiäänestä.
 
Mister @klappi tuosta eilisestä kuvastasi bongasin sinisen lumikauhan, onko se takakuormaajasta? Normet-Sisu...
Sitten jos se on seuraa kysymys, onko se ylimääräinen sekä ostettavissa oleva?
F4BD4640-DDA8-469E-980E-7CCE22163645.jpeg
 
Aamuisen kasvilava seurannan havaintoja
Esikasvatus lantut edessä raparperi ja mansikat ovat hyvällä alulla
CF08AB7F-7416-46F0-BEE0-A4EADD0E6FF5.jpeg

Etummaisena kolme kurpitsaa jotka valloittavat kesän edetessä kiesit
E11F2414-EF32-4A76-A37D-55631E736917.jpeg

Varhaisperuna on ollut tähän saakka harson alla, nyt saa kasvaa ilman sitä. Jokohan Juhannuksena saisi omaa perunaa?
B15AD5B6-AF04-423A-9C49-7952FF9BCAF4.jpeg

Kasvihuoneessa alkaa myös vihertää
440C83E3-C807-4A8C-95D0-09C378D3D0E2.jpeg
 
Ja nurmikon leikkuu alkaa. Vielä on noita vanhoja heinäjätöksiä.

Muhoksella pikkasen vettä laittanut tänään ku kylvetyt pellot lainehti.
IMG_20220529_191947.jpg
 
Takaisin
Ylös