Tubeless venttiilin vaihtaminen

Viestiketju:
Tubeless venttiilin vaihtaminen

Jos siin venttiilinjuures on taivutettaessa havaittavissa ura niin tod.näk. on tubeles.:rolleyes:

Kun venttiiliä taivuttaa niin näkee ainakin sen, että vanteessa oleva reikä on selvästi pienempi kuin mitä venttiili on paksu heti vanteen ulkopuolella. Renkaan kyljessä lukee tubeless, mutta sehän ei asiaa takaa, mutta antaa viitteitä että on ainakin mahdollista olla. Näillä tiedoilla ostan jostain tuollaisen työkalun. Jos olisin ostanut jo reilu vuosi sitten niin nyt olisi jo toinen kerta kun tarvii ja olisi säästynyt jo työkalun hinnasta ainakin postikulut...

Sivuhuomatuksena, että olin hilkulla laittaa kysymyksen tuonne "Pienehköt kysymykset,joille ei viitsi tehdä uutta topiikkia." Mutta hyvin tulee pari sivua keskustelua pienestäkin kysymyksestä joten ainakin tässä tapauksessa oli varmaankin parempi tehdä suosiolla se uusi aihe.
 
Juu, ihan oikein tehty tälläisessa tapauksessa ......
 
No niin, Joensuun kaikissa varaosaliikkeistä on käyty hankkimassa ei oota. Kukaan ei ollut kuullutkaan moisesta ventiilin vaihtotyökalusarjasta, joten homma meni diy osastoon. Biltemasta ostin ventiiliin hattuun pyöritettävän saranallisen rassin jonka toisessa päässä on neulaventiilin irroitin 10.50€ Ja Motonetista 4 kpl tip top ventiileitä 6€, mikä mikä merkkiset olisi maksanut pari euroa vähemmän mutta päädyin laatu valintaan
Työpaikalta äkkäsin tosi vahvoja kittaus suulakkeita josta tein asennus suppilon

Rojut pöydällä
2DEEA53B-7133-4D11-8DAE-94E03637818E.jpeg

Asennus suulakkeen koko mitoitettiin millililleen
560B22E8-E0CE-4F18-9E27-7F1E3992FF0B.jpeg

Fairyn avustuksella meni venttiili läpi aika kivuttomasti
D28105CA-6164-4F24-9285-C10D6B0278EA.jpeg

Paikoilleen asennustapahtuu kääntämällä työkalun saranaa vasten asennus suulakkeen vahvaa reunaa
5348C516-790E-4428-BF61-148C12C6111A.jpeg

Suulakkeen kärkeä voi sitten viilata vanteen muodon mukaan, sarja kojeistetaan ehkä tulevana viikonloppuna mönkijän kärryn 4 tyhjään renkaaseen joissa on vuotavat venttiilit. Kärry on metsässä ja täytyy asentaa 12v kunnostettuuun paineilmakombressoriin täyttöletku että saa ilmaa kunnolla kumeihin, tämä kompura on pakuni alkuperäinen ilmajousituksen 2-pyttyinen boxeri.
 
Edellä luovaa toimintaa, lähinnä tuo sopivan suppilon löytäminen voi olla haastava.

Sitä sopivaa suppiloa jäin miettimään että onkohan näissä sarjoissa tuleva suppilo käypänen isommalle traktorin venttiilille. On ainakin jos sopivasti katkaisee, mutta sitten tarvisi uuden suppilon autoa varten.

Kuitenkin, tilasin IKH:sta työkalusarjan hintaan 12.90 ja postikulut 3,90 (nouto ilmainen mutta ajoa tulisi itsellä 50 km).
https://www.ikh.fi/fi/venttiilityokalusarja-3-os--ikh6637
Sivuilla ei ollut venttiileistä kaikista kunnollista koko mainintaa, monissa muissa verkkokaupoissa ei venttiileitä irtotavarana löytynyt lainkaan.
 
Tänään postipate toi IKH:n paketin ihan kotiovelle asti. Tilauksessani täsmensin että haluan venttiilin mikä on 15.7 mm reiälle tarkoitettu, mutta koska en löytänyt sellaista nettisivuilta, niin tilasin yhden silti mikä oli erinäköinen kuin monet muut, mutta kokomerkintä puuttui tiedoista. Ei ollut tuuria että oikeaa kokoa. Paikallisesta varaosakaupasta löytyi kuitenkin yksi oikeaa kokoa. Vanha lähti helposti pois, mutta uusi ei mennyt ehjänä paikalleen. Eli se työkalun mukana tullut suppilo on auton ventiilille ja tämä isompi ei tuntunut kohtuudella menevän sen läpi. Yhden muovisuppilon sain halki, vuosikymmeniä vanha ja ohut muovi. Lopulta siis kuitenkin sain uuden paikalleen, mutta vuotaa kun pääsi nyrjähtämään liian jyrkkäkulmaisessa kartiossa.

Nyt tiedän että se oikea venttiili on mallia TR415.
Työkalun mukana tullut kartio on noin 12 cm pitkä, sisähalkaisijat noin 21 ja 12 mm. Olettaisin että TR415 venttiilille sopivat mitat olisi 14 ja 24 mm.
 

Minulla on tuo satsi. Toimii jos vanteella on tilaa, esim. skootterin vanteelle asennus ei onnistu, auton peltivanteelle yleensä kyllä. Aluvanteet vaikea arvioida, mutta joissain ei ilmeisesti mahdu käyttämään kartiota.

Asennus vaatii oman tekniikkansa, itse painoin hieman "juurta" näkyviin että lukittuu sopivasti reikään ja sitten vaan voimaa...
 
Nyt on asennettu uusi venttiili. Semmonen moka pääsi käymään että putosi vanha renkaan sisään, tuskin Valmetin ajo-ominaisuudet siitä heikkenee, mutta vastaisuudessa kiinnitän kierteelle sen "meisseliosan" ennen kun alan vanhaa poistamaan.

Uusi TR415 meni paikalleen sillä sarjan mukana tulleella suppilolla kun vaan käytti vähän iskevää voimaa. Sopivalla toisella suppilolla (tratti) sai ensin sen ylikokoisen venttiilin siihen liian pieneen asennussuppiloon. Liukkarina käytin ihan vaan käsitiskiainetta.
 
Menihän se venttiili sinne, pikkuisen suppiloa lyhemmäksi että mahtui läpi.
Näin sitä vaan on ihminen aikaansaava. 3 vuotta sitten paukkeille tein nippusiteellä tilapäiskorjauksen venttiilille ja nyt jo vaihdoin ehjän sen tilalle:oops:
20220521_185143.jpg
20220521_185210.jpg
 
Ja hai sie hyvin se on pysyny kahellakin :D
 
Vaihdoin siis mönkijän telikärryn tubles ventiilit ilman renkaan irrotusta parisen vuotta sitten, kun Kiinalaiset ei osaa tehdä kumia. Nyt on kuitenkin sisäkumit hyllyssä kun oli kumit vajaat talven seisokin jäljiltä, vuotaa nääs renkaiden läpi muualtakin. Suosittelenkin että ken Kiinan kumeilla varustettuja vehkeitä hankkii, laittaa jo uutuuttaan kunnon ”ei Kiinalaiset sisärenkaat” niin pääsee vähemmällä harmilla. Ne venttiilit murtui jo vuoden jälkeen, kyllähän se vähän otti pattiin kun sisäkumit IKH,sta kustansi lähemmäs satasen.
 
Vaihdoin siis mönkijän telikärryn tubles ventiilit ilman renkaan irrotusta parisen vuotta sitten, kun Kiinalaiset ei osaa tehdä kumia. Nyt on kuitenkin sisäkumit hyllyssä kun oli kumit vajaat talven seisokin jäljiltä, vuotaa nääs renkaiden läpi muualtakin. Suosittelenkin että ken Kiinan kumeilla varustettuja vehkeitä hankkii, laittaa jo uutuuttaan kunnon ”ei Kiinalaiset sisärenkaat” niin pääsee vähemmällä harmilla. Ne venttiilit murtui jo vuoden jälkeen, kyllähän se vähän otti pattiin kun sisäkumit IKH,sta kustansi lähemmäs satasen.

Laitoin omassa Kiinan mettäkärryssä nyt laiskuutta tai oikeestaan ajan puutteen takia hölynpölyn 2 renkaaseen. Renkaan paikkausvaahto, pullo per rengas. Oli 2 gummia niin pyrkinyt rikki halki että ilmat tuli samantien ulos, minuuteissa gummit tyhjät. Toistaiseksi on nyt jo kuukauden ollu ilma sisällä kun vaahdotti. Näyttää pelloovan vaahtokin, mutta miten kauan sen näkee. Tulee pahan kokeiltua pahoin pykineisiin onko apua.

Vaahto makso 6€ pullo.
 
Noihi kiinankumeihin kaikkiin fillarista traktoriin olen paikkavaahdon/paikkalitkun laittanu heti uutena, ei oo tarvinnu paljoo ilmoja lisäillä vuosiin...
 
Crc vaahto kohtuu hyvä, miten lienee muut vaahdot?
Terra-S toimii kanssa vaan kuluttajalle kallis ja työläs.
 
Se vaahto ei aina auta, kun UV-säteily hapertaa sisäkumillisen venttiilinjuuresta. Esim. kottikärryn, nokkakärryn tms. rengas on just tälläinen. Joku oksennus pur-liimaa tuubista siihen venttiinjuureen on yksi vaihtoehto.
 
Huomasin eilen jotta Mitsuhipin kaksi talvitöppöstä vuotaa venttiilitapin juuresta, vähän. :(Tänään menin paikalliseen varaosaan Polvijärvellä. Ajatuksella että kerrankin tulee vastaus, ei oo.:rolleyes: Menin kysymään tätä dubeles venttiilin asennussatsia Kautta rantain selostin että sellaisia pitäisi maalimalla olla.:tuumaus: Kaveripa tiskin takana sanoi, tuossa hyllyn päässä niitä on. Ostinpa sellaisen, sanoin kyllä myyjälle, koskaan en ole sellaista kysynyt jota ei ole eikä saata seuraavaan aamuun, en onnistunut vieläkään.:jees: Itse venttiilien asennus hoitui helposti, vaikka pelkäsin jotta joudun lapin noitarummulla päristelemään velhot avuksi.
 
Takaisin
Ylös