LED-ulkovalaistus

Viestiketju:
LED-ulkovalaistus

Ei huono idea toikaan.:)Varmaankin pakko toteuttaa tuokin ku hehkutuikut on vielä kohtuu heikkoja iskuille ja ovat kohtuu kalliitakin ostella, ainakin mitä joskus k-raudasta olen ostanut niin muistikuva olis et useammankin euron maksais /kpl..
vs tollanen halppis ledtyövalo joka kestää ihan erillä tapaa iskuja ja paloaika/elinikä ehkä moninkertanen..
 
LED-ulkovalot

3x10-30V 15w työvalot kulutus 44,1W, virtalähteenä compuutterin vanha poweri
 

Liitetiedostot

  • DSC_0150.jpg
    DSC_0150.jpg
    89.2 KB · Lukukerrat: 356
Eipä oo noin hyvin pitänyt vielä kutiansa valot joiden kanssa minä olen pelannut. Minkä malliset/merkkiset valot sulla on?
 
Voi myös olla että perus ledipowerissa ei ole kovinkaan kummoista PFC:t ja silloin ei kaikki halvat tehomittarit osaa sen ottamaa tehoa mitata.
 
täytyypi huomenna töiden jälkeen käydä kattoo merkki ja malli, ulkomuistista puu-ilosta 7,90kpl 15w 10-30v sekä ettiä pihtimittari, että näkee virran kulutuksen
 
On niin kohtuullinen tuo virta että siihen käy hyvin 10A alueella yleismittari sarjaan. Siihen ledipiiriin.
 
Jos meinaat mitata pihtimittarilla virtaa niin ei toimi toimii ainoastaan vaihtovirralla
mutta yleismittarilla saat mitattua tasavirtaa sarjaan kytkemällä kuten borkki sanoi
 
Nykyään on kyllä hall-efektiantureihin perustuvia tasavirtaa mittaavia pihtimittareita, mutta kai niitä käytetään aika paljon isommille virroille noin niinkuin tyypillisesti.
 
Nykyään on kyllä hall-efektiantureihin perustuvia tasavirtaa mittaavia pihtimittareita, mutta kai niitä käytetään aika paljon isommille virroille noin niinkuin tyypillisesti.

Ok uskotaan tekniikka kehittyy kokoajan
 
Kyllä löytyy pihtimittareita tasavirralle ja aikas pienille virroille tarkoitettuja. Itse sellaisen ostanut joskus -08 tai -09.
 
joo tarkoitus olikin mitata powerin syöttö/vaihtovirta koska se on se joka maksaa. kuvassa kulutusmittari on powerin pistokkeen ja seinärasian välissä ja mittaa powerin ottamaa kulutusta joka muuttaa sitten DC 12v
 
noniin kaikkien kommellusten ja pyhien takia sain tänään uudet patterit pihtimittariin ja pääsin mittaamaan virran joka oli 0,18A jonka poweri otti kun valot oli päällä eli U 230V x I 0,18A = 41,4W
 
Tilasin kiinasta tuommoisen 100w ledin ja voi herran jestas että on kirkas. Ihan näkö meinas mennä kun epähuomiossa katsoin kohti. Max. jännite 36v ja annoin vasta 29v...

Kyllä tuosta oivan ulkovalon saa vaikka passaisi se kaivurin työvaloksikin.:silmänisku:
 
^pari tommosta täysillä volteilla liiketunnistimen taakse "yövaloksi" sopivaan paikkaan...
 
Käsittääkseni ledin kirkkauden ratkaisee riittävä virta, ei jännite, toisin kuin on hehkulankapolttimossa, jossa kirkkaus korreloi suoraan jannitteen määrän kanssa.

Ledi tarvitsee määrätyn kynnysjännitteen, jolla se syttyy, lopun ratkaisee virta.
 
Ledin syöttäminen jollakin vakiojännitteellä on ymmärtääkseni aika riskaabelia, koska ledi saattaa horaista enemmän virtaa kuin on tarkoitus. Syöttävän teholähteen pitäisi pitää virta vakiona, jännitteestä viis.
 
No tuo nyt tuntuu ainakin (tuurilla?) pelaavan. Aika lailla justiinsa 100watin edestä ottaa virtaa. DC-DC muunnin pystyisi antamaan 15A. Max. jännite oli 35v vaikka jotain muuta yllä väitin.

Eli tuo ledi: http://www.miniinthebox.com/fi/diy-...oa-integroitu-led-moduuli-33-35v_p415667.html

Ja tuo DC-DC: http://www.miniinthebox.com/fi/dc-b...obile-saadelty-virtalahdeyksikko_p531836.html

Halpa valo kaiken kaikkiaan. Parikymppiä osat ja vähän askartelua jäähdytyksen ja kotelon kanssa. Mää laitoin wanhan prosessorisiilen/tuulettimen jäähdytykseksi ja tuntuu pysyvän lämmöt hyvinkin kurissa. Koko paketti mahtuu 10x10cm sylinterin sisään.
 
Kannattaa melkein tuolla miniinthebox sivustolla valita yläreunasta joku muu kieli (sieltä tummanharmaasta vaakaraidasta), ainakin Englanti näytti ihan ymmärrettävältä mutta samaa ei voi sanoa Suomi-versiosta... "ILMAINEN Makee Säästää Laivat ...... Ilmainen Kiirehtiä merenkulun, tilaa €39.20 tuoteryhmästä"

Tuolta löytyy LED-ohjaimiakin eli LEDeille tarkoitettuja vakiovirtalähteitä http://www.miniinthebox.com/fi/led-ohjain_c8840 tosin 100W driveri maksaa 49€ pikaisesti selattuna.
 
^ Tuommoisen suunnitellut hankkivani tuvan päätykolmion huipulle räystään alle, valaisisi sieltä koko pihan, asennus kyllä vasta kattorempan yhteydessä.
 
Takaisin
Ylös