Polttoaineen hinnan kehitys...

Viestiketju:
Polttoaineen hinnan kehitys...

Voisitko esittää laskelman, jolla kumoat mielipiteeni vääräksi?
En rupea rautalangasta vääntämään, joka tapauksessa se joka väittää että kilometrikorvaus on hanketta. Ei osaa laskea kaikkia autoiluun liittyviä kustannuksia, saati suhteuttaa niitä €/km!
 
Se onkin sinun mielipiteesi. Ei minun eikä muiden työn orjien! Jätän täten kommenttisi sinun omaan arvoosi, en vedä hernettä nessuun.
Kyllä se 0,25 centtiä /km verovähennystä kattaa kulutetun polttoaineen hinnan, ellei ny ihan kymppiä sataselle vie dieseliä, mutta ei kyl niitä muita auton kuluja. Toki, kun kilometrejä tulee yli 31 000 vuodessa, korvaus alkaa kilsaa kohden pienentyä koska tuon luvun ylittävältä osalta ei korvausta tule. Mut niinkuin yllä kirjoitin, perusta firma jonka nimissä myyt osaamistasi alihankintana työnantajallesi.
 
. Mut niinkuin yllä kirjoitin, perusta firma jonka nimissä myyt osaamistasi alihankintana työnantajallesi.
No en varmasti perusta. Jos polttoaineen hinta nousee xx ja siitä saatava verovapaus km/€ korvaus ei nouse. Heittäydyn yhteiskunnan elätiksi, näin on eduskunta ajatellut asiat suuressa viisaudessaan!
 
Nämä "polttoaineenhinta-verotus"- syyt työntekemisenesteeksi ovat sellaisia tunnekuohussa tehtyjä heittoja.
Tarkempi tarkastelu ei useimmiten suosi ajatusta.
 
Minä en halua käydä autolle töissä, vaan autolla töissä. Siksipä ajan muutaman satasen koppanoilla mahdollisimman vähän.
 
Minä en halua käydä autolle töissä, vaan autolla töissä. Siksipä ajan muutaman satasen koppanoilla mahdollisimman vähän.
Tuolla tyylillä pääoman alenemista ei tarvitse laskea mukaan, mutta kun tiedän tyyppejä jotka vaihtaa koslan muutaman vuoden välein uuteen. Se on se alenema joka on laskettava, se on väh 5000€/v ja sitten näillä leasing autoilijoilla kk/€ on koslasta riippuen 3-600€. Itse en kuulu kumpaankaan ryhmään.
 
Kaverille päivällä soittelin. Oli katsellut työmaapäällikön uutta autoo.
Halvan baijerilaisen oli ostanu bmw x7 Msport kuulemma viikko sitte toimitettu.
Totes että kyllähän sitä halvemmallakin pärjää.
Totesinkin että siinäpä pulma, ostaakko itselle uus käyttis vaiko uudehko sorakasetti firmaan.
 
Omat ja firman rahat on syytä pitää erillään. Niin yrittäjän kuin hänen arvostelijoidenkin.
Älä mitään.
Tuo olikin karkee vertaus kun samoissa hinnoissa. Toisaalta tartteehan maanrakennunfirmassa maasturi olla.
 
Onneks ei tarvii pohtia enää verollista eikä verottomia matkakulujen korvauksia. Uutta on tuo, että kilometrikorvaus olis pelkästään naftan tai pensan ostoon tarkoitettu.

Valistan nyt sen verran, että oman auton ollessa työmatkakäytössä tulee työmatkaan ja näin ollen työtulojen hankkimiseen kohdistuvia kustannuksia useista oman auton käytön kannalta tärkeistä menoeristä. Näitä ovat mm. auton arvon alenemisesta, rengashankinnoista, pissapojan pesuaineen- ja pesuveden osteloista, öljyostoista, korjauskuluista, pesukuluista......... ja työajossa haljenneen ikkunan vaihdosta aiheutuneet rahanmenot. Nämä kaikki tulee ottaa huomioon kilometrikorvausta määriteltäessä ja yhdenkin menoerän rahallisen arvon kohotessa koko potin arvo kohoaa.

Toki kukin voi itse laskea omat laskelmansa miten yksisilmäisesti haluaa ja ne voi tietysti esittää vapaasti yleisenä totuutena. Silloin vain saattaa saattaa itsensä siihen asemaan että joku fiksumpi huomaa filungin ja arvokas osa vakavaksi otettavaksi mahdollisesti tarkoitettua statusta on poishuuhdeltu kuin koteloton saipua mökkilaiturin nokasta
 
Kilometrikorvauksella "tienaa" jos auto on korkeintaan parin tonnin hintainen, hyvin pieniruokainen ja remontit tekee itse. Ja isomman remontintarpeen osuessa, seuraava halpa kippo ajoon ja edellinen kierrätykseen.
 
seliseli ja lässynlässyn.

ehkä viis senttiä palautettas, jos euron kilautat päästöhuijaukseen.

https://www.is.fi/autot/art-2000008438837.html

Ministeri Harakka kertoi, miksi tankkaajan pankkitilille ei nyt ilmesty A-Studiossa väläyteltyä rahaa
Kompensaatiomallia ei Harakan mukaan oteta käyttöön, ellei samalla lanseerata myös polttoaineiden hintoja jopa kymmenillä senteillä nostavaa liikenteen päästökauppaa.
 
Harakka on perusdemari. Korotetaan veroa kympillä, jotta voidaan antaa vitonen takas.
 
Takaisin
Ylös