Vanhin Suomessa valmistettu polttomoottori!

Viestiketju:
Vanhin Suomessa valmistettu polttomoottori!

Ranskalaista plaatua... rekisteiote ja dieselverokuitti sanoi posliini siskolle kun bensa talbotilla ratsiaan ajoi...:)
-90 loppupuolella tulliukot olis välttämättä halunneet ottaa polttoainenäytteen kaverin Talbotista, että onko pöötä vaiko naftaa tankissa.....
Nooh - ei se ainakaan savuttanut, kun kumpaakaan ei ollut tankissa, koska bensakone ...........
 
Suolahdessa sentään on syntynyt koneita. Ja Linnavuoressa. Mutta venemoottoreita ei heti tule mieleen.
Minulla oli aikoinaan Valmetin 3 pyttyinen diesel moottori veneessä . Näytti ihan tehdastekoiselta se marinointi ja jos en väärin muista , niin olisiko ollut Linnavuoren tekoa ?
 
Yleisesti kaikissa lähteissä mainitaan Kipinän valmistuksen loppuneen vuonna -80. Tutulla kuitenkin on Kipinä vuodelta -84. Jostain lähteestä muinoin olin lukevinani, että vuonna -84 olis tehty 6 moottoria. Liekö paikkaansa pitävä tieto, vai onko jotain vanhaa varastoa myyty pois, tms. Saisin tuon koneen halutessani, mutta pitäisi hoitaa samalla vanhan ison kuidutetun puuveneen hävittäminen saaresta, niin en ole varma haluanko.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on John Stenbergin konepajan valmistama hehkukuulasytytteinen maamoottori. Tyyppikilvessä ei ole vuosilukua tai valmistenumeroa, mutta vanha se on.
 
Tervetuloa palstalle. Onko maamoottori toimiva.

Kiitos, tämän ketjun kautta eksyin palstalle. Moottori on entisöity, se on käynyt viimeksi n. 10v. sitten joten pientä polttoainepuolen puhdistusta voi tarvita, mutta muuten on kyllä käyntikuntoinen. Se oli vielä aika hyvin säilynytkin, kuivassa ladossa pidetty ja varmaan aika vähän käytetty, koska kulumia ei juurikaan ollut
 
Takaisin
Ylös