Henkilösuojaimet

Viestiketju:
Henkilösuojaimet

borg

administi
Ylläpitäjä
Liittynyt
18 Huhtikuu 2011
Viestit
39,510
Olen tässä puntaroitsenut, että pitää kai hankkia jonkinlainen hiekkapuhalluskypärä ja siihen kuuluva essun tapainen. Muuten ei varmaan tule puhallettua ikinä, vaikka nyt on kompurakin kasassa pitkän tauon jälkeen.

Auton pohjan puhalluksessa oli maskina hitsauskypärä ja siihen teipillä kyhätty Ikean kassi. Se suojasi kyllä, mutta ikkuna tuntui olevan aina niskapuolella tai hökötys muuten nurin päässä. Kyllästyin kyllä totaalisesti tuohon tee-se-itse suojavälineeseen.
 
Melkeinpä vaatii henkihappiletkun jos tiiviimpää halajaa.
Nimim: 5 vuotta osapäiväsesti puhallellu masuunikuonalla/metallirakeella.:shitfan:
 
Ilma onkin tullut pienemmästä kompurasta aktiivihiilisuodattimen kautta.
 
Ainakin hitsaukseen ja hiontaan tms on Scottin puhallinmaski ollut aivan mainio ostos. Hintaa vain oli käytetylläkin monta sataa.
 
Ilma onkin tullut pienemmästä kompurasta aktiivihiilisuodattimen kautta.
Se on kylläkin epävirallista mallia. Ensin on aktiivihiilisuodatin ja sen jälkeen tiheä kuitufiltteri, molemmat vedelle. Tuo aktiivihiilisuodatin toimii hengitysilmahommissakin ihan hyvin. On tullut kokeiltua "vaativissa olosuhteissa". Yhdellä työmaalla ruuvikompura laski niin paljon öljyä verkkoon, että oikeat hengitysilmasuodattimet menivät viikossa vaihtokuntoon. Pomo oli vielä sairaalloisen pihi ja meinasi ruveta säännöstelemään niitä suodattimia. Olivathan ne kalliita. Jotain piti keksiä, joten hain Clas Ohlsonilta vedelle tarkoitetun aktiivihiilisuodattimen ja asensin sen ennen virallisia suodattimia. Tämän jälkeen suodattimet kestivät niin pitkään öljyyntymättä, että ehdin jo vaihtaa työpaikkaa.
 
Autoflow (TM) lukee ydinvoimaloiden ilmakontaminaatiotiloissa käytettävissä puhallinmaskeissa.
 
Tilasin tällaisen kojotuksen


936CF816-DCF9-4C55-829F-5D56D7DE28B6.jpeg



ja siihen tukun ällistelyaukon vaihtomuoveja.

FFF2A2E3-32E8-4747-A995-6FE8DC2B3C39.jpeg
 
Ostin tuollaisen Astro kypärän torista 50 eurolla. Oli valtava harppaus hitsausmaskeista ym. virityksistä, nyt on kiva puhaltaa. Tuohon saa ikkunat leikattua vanhoista ikkunoista, muovilasi on vaihtolasin sisäpuolella. Olen ottanut hengitysilman ihan raakana 2,2kW pikkukompurastao_O ei se öljyä vie niin ei kai pikkuhöyryihin kuole ku harvoin puhaltaa...

IMG_20210805_211308_3.jpg
 
Ilmapatjapumpusta tms oli joku väsännyt puhaltimen maskille.
 
Tilasin tällaisen kojotuksen
Tuo kauppa meni puihin. Myyjä ei oikein hokannut, miten tämä eeuun nykyinen alv-kuvio menee ja kieltäytyi lähettämästä tilausta, jonka arvo oli yhteensä yli 150€. Piti sitten perua tilaus. Siinä vaiheessa tuota kypärää ei enää ko. putiikilla ollut (olikohan alun perinkään).

Tilasin sitten samat kamat parilta muulta Aliexpressin myyjältä. Tänään tuli potta perille,

paqetti.jpg

ikkunamuovit ovat vielä matkalla.

Kypärä on minusta hintaansa nähden ihan ookoo tuote.

potta1.jpg potta2.jpg lunkku.jpg sisältä.jpg pääpanta1.jpg pääpanta2.jpg textiili.jpg kaulus.jpg

Mikäli joku sattuisi hankkimaan samanlaisen, niin letkun liitäntäkierre on kolme varttia ja sen sisällä on kolmekasin kierre, joka on tarkoitettu muoviselle äänenvaimentimelle (vähentää paineilman tohinaa).

kierteet.jpg

Mukana tulee tällainen letku, joka on varsin ahdas sisältä ja soveltunee siksi vain paineilmalle:


letku ja muovi.jpg letku8mm.jpg

Itse meinaan liittää tähän puhallinmaskin puhaltimen, joten viskasin kuikkaa tuolla vaimentimella.
 
Tällainen Gardenan paksumpi 3/4" vesiletkuliitin on lähes sopiva Scottin puhaltimen letkulle, joten sellainen tulee sovitteeksi. Kuristaa hieman, muttei liikaa.

maxiflow.jpg
 
Hyvä linkki! Hinnat eivät näytä ollenkaan kalliilta.

Näin äkkiseltään arvioiden tuo itselleni tullut panoraamamalli on näkyvyydeltään oikein mukava.
 
Takaisin
Ylös