Zetor 7211 jarruremppaa

Viestiketju:
Zetor 7211 jarruremppaa

Ei ainakaan vanhemmissa ollu pultit kun löyhty niin söi reijät väljäks niin liikku aina. Nykyset liimat olis avittanu
 
Kuva 13 takaisin paikoil.leen.jpg
Ainakaan omassa härpäkkeessä ei ollut ohjaintappeja, valokuvassa omatekemät ohjaintapit paikalleen laitettaessa.
 
Näytä liitetiedosto 74723
Ainakaan omassa härpäkkeessä ei ollut ohjaintappeja, valokuvassa omatekemät ohjaintapit paikalleen laitettaessa.
Tuopa pitää muistaa kasatessa, laittaa pari pitempää kierretankoa niin lumpsahtaa suorempaan.

Mutta joo, voitto on meidän eikä pelastusarmeijan!
Sommittelin ruhoni traktorin alle ja älyllä sekä brutaalilla voimalla irroitin ensitöikseen ne rajoitinkorvakon pultit ja mutterit.

20210410_094220.jpg

Sitten kampeusin ylös ja katkoteräpuukon kärjellä piirrättelin liitossauman ympäri. Sen perästä pari miehekästä pätkäystä kakkosviitoslankun pätkällä kynkän kupeeseen. Johan rapsahti ja muutaman millin pyörähtikin. Sen perästä aloin vetää ulospäin, tulikin pari tuumaa pysähtyen, kuin seinään. Takaisin sisäänpäin tuntui liukuvan melko vaivatta. Lisäsin voimaa, vedin voimalla ulospäin ja lopulta kynkkä irtosi kokonaan. Hetikohta huomioin tyhmyyteni, käsijarrun säätöä perän päällä olevista muttereista löysäämällä ei olisi kannattanut punnertaa. Näin sitä tekemällä uutta oppii...
Kosteaa on, mutta muutoin ei vielä kauhean epätoivoisen oloiselta vaikuta.

20210410_103303.jpg 20210410_103339.jpg20210410_103748.jpg
 
Tasauspyörästön lukitus.JPG
Oikealta puolelta irrottaessa kannattaa lukita tasauspyörästön lukko, ettei mene kasatessa harjanvarrella kaiveluksi. Tuossa kuvassa tuo puupalikka kiilana. Noihin hankaliin pultteihin saattaa auttaa kukonjalka avain ja pitkä vääntövarsi.
 
Puratti se kuitennii sen vetokoukun poijes. Käsijarruhässäkkää purkaessa perän takapuolella oleva luukku/jarrupannankiinnitysmekanismi sopi tällöin helpommin kääntymään, kun hissin runko ei ollut haitolla.

Puhdistelua sitten riittääkin. Kovin törtteinen ympäristö, öljyä, multaa, havunneulasia ym. Työsylinteri hikoillut nestettä jonkun verran. Se näkyi talven aikana muutaman millin vajeena säilössä. Käsijarrupannassa kitkapinta yhdestä kohtaa poikki. Muutoin kitkapinnat lähes täydessä mitassa myös jarrukengissä. Jos jotain hyötyä öljykosteasta ympäristöstä niin ainakin se ettei esim jarrukenkien tapit olleet jumissa kuten joissain tapauksissa kuullut olleen. Lukitus auki ja pihtien kärjellä lerssistä vetäen tapit pois. Nohevampi suunnittelija olisi suunnitellut vaikka M8 sisäkierteen tappin lerssipäähän. Massaulosvetäjällä sitten helppo ottaa tiukempikin tappi pois.

Kysymys tietäjille: onko vetoakselin juuressa portaalin puolella muuta tiivistettä kuin akselin päälle n 5mm langalla oleva o-rengas?
Rummun keskiön jatke tulee sitten tuon o-renkaan ulkopintaan, kun rumpu pannaan paikoilleen.
Rummun perän puoleiseen päähän tulee se vetoakselin boorien muotoon tehty kumirengas. Rummun navan ulkopintaan vastaa perän puolella oleva akselitiiviste.
 
Stefa (97 4233, 58x80x13) löytyy ainakin 6711 mallista.
Joo, näkyy samaa tiivistettä tarjoovan, joskin varaosanro on 974235.

Tsekistä katselin hintatietoutta. Aika edullisia olisi sieltä ostaa, liekö saman intialaisen toimittajan tavaroita kuin virolaisillakin. Esim työsylinteri siellä verollisena n 21€, vastaava Suomessa 30-40€, palautinjousi 1,35€, Suomessa 5€.
https://491299820.s1.eshop-rychle.cz/ceskenaradi

Onko millaisia kokemuksia tsekkiläisistä verkkokaupoista?
 
Hyviä. Tsekistä tulee todennäköisesti orkkisosana.

Se on ihme juttu, kun Kuhn niittokoneen osia kysyin Suomesta, niin hinta oli 50 pros kalliimpi kuin Virossa, ja alkuperäisosia tuli sieltäkin...

Joku täällä mättää....
 
Tsekin parissa verkkokaupassa on melkolailla sama hintataso. Osat kutakuinkin 120€ pinnassa, sama hintataso virolaisessa verkkokaupassa. Rahtia ei noissa vielä huomioitu.
Taida laitella vielä tarjouspyyntöä kotimaisille myyjille. Eihän sitä tiedä jos vaikka yllättävät.
 
Ei traktorin osia ole tullut tilattua mutta muista artikkeleista vain positiivisia kokemuksia, tsekeistä osat 6 päivässä, Romaniasta muistaakseni 8 pv ja Virosta 5 päivää.. kotimaan kaupoissa vaihtelua toimitusajassa huomattavasti enemmän, osa tulee 1-2 päivässä ja joissakin saattaa mennä viikko..
 
Takaisin
Ylös