Briggs & Stratton 12.5 hp ei taida ladata

Viestiketju:
Briggs & Stratton 12.5 hp ei taida ladata

nuc-64

Kansalainen
Liittynyt
15 Tammikuu 2015
Viestit
85
Eli epäilen, ettei tuon Huskun Rider 13 leikkurin lataus toimi. Viime leikkuukerralla ennen näitä kuivia kelejä oli jo vaikeuksia saada käymään, viimeisillä virroilla käynnistyi. No nyt ei oikein enää jaksanut sitäkään vähää pyörittää eikä käynnistynyt. Voi akku tietenkin olla entinen, vaikkei olekaan kuin viime kesäksi ostettu, mutta alkoi silti kiinnostamaan, miten tällaisessa moottorissa lataus on järjestetty, varsinaista laturiahan ei taida olla?
 
Magneetolla se lataa, säädin on jossain päin konetta erillään.
 
Kone käynnissä mittaa akun napajännitteen. Jos mapajännite on enemmän kuin 13V niin silloin lataus toimii.
 
Latauskäämi lie vauhtipyörän sisäpuolella, ja ei ole ehken säädintä lainkaan. Eli saattaa ladata vaikka 15.5v jännitteellä, kun akku on jo täytenä ....
Jossain ketjussa oli vastaavista juttua aiemminkin .....
 
Viimeksi muokattu:
Jep, murrikkaan laitoin volttimittarin, lähinnä piruuttaan, niin käynnistyksen jälkeen jännitteet on normi reilu 13v, mutta vartin ajon jälkeen jännite hiipii yli 15v. Valot päällä laittamalla sitte taas putoo normaaliin tasoon.
 
Tuli todettua akun olevan entinen, unohtui lataukseen yön yli ja aamulla pelkäsin, miten on käynyt. No akun napajännite oli kivunnut 12,22 aina 12,25 asti :D
 
Tekeekö tärinä vai mikä, mutta joihinkin leikkureihin saa vaihtaa akkuja aika tihverään. Toisissa kestää ja toisissa ei. Muutaman koneen tiedän, ettei kesää pitempään kestä. Yksi on kaverilla ja muutamalla asiakkaalla oli sama tilanne. Ei oikein selitystä ole löytynyt. Ei ole latauajännite korkea ja talvisäilytyskin kuivassa n. 0 asteessa.
 
Osta kunnon akku niin ei tartte uusia joka vuosi tai edes joka toinen. Noh, maksaahan se parempi akku sitten lähemmäs 200 euroa.
 
Takaisin
Ylös