Tarvittaisiin arvio pumpun vuotuisesta energiankulutuksesta...tarina jatkuu

Viestiketju:
Tarvittaisiin arvio pumpun vuotuisesta energiankulutuksesta...tarina jatkuu

Divertron tai vastaava uppopumppu kaivoon. Ei tarvitse paisunta-astiaakaan. Mielummin 40mm pem-putki, mutta kai se 32mm riittäis.

Edit: taitaa olla malli Clen Esub korvannut Divertronin.
 
Viimeksi muokattu:
Vuosia sitten eräälle lähteelle kytkin pumpun, matka taisi olla 200m luokkaa, niin ex-johtaja oli laskenut MCMK 4x6+6 kaapelin riittävän. Hyvin siellä pumppu pyöri kyllä, alunperin virheellisesti kun painekytkin oli lähteellä ja painesäiliö putken toisessa nokassa kellarissa, oli kytkin ottanut osumaa pumpun hakkautuksista. Tovin aikaa se moottorisuojaa lähtöpäässä laukoili kun pumppu työnsi kaheksaa baaria vasten. Olihan se kellariki kertaalleen veden vallassa, edellämainitun jälkioireina kun vesijohto halkesi sokkelin rajoilta. Heittäisin siis hatusta että tuo 4x6+6 riittää, häviöt pysyy vielä kurissa pumpun virroilla. AMCMK 4x16+10 alumiinikaapeli tosin on hieman edullisempaa, ja häviöt vielä pienempiä.
 
3 vaihetta ei ole probleema, löytyy.
 
32 pn kyllä jo hurjan ohut, mut 40mm saa vettä läpi helkkaristi.
Itse öaittaisin noin pitkän putken kanssa jonkinmoisen paisunta-astian käyttöpäähän, ihan muutaman kymmenen litran riittää hyvin, muutoin tulee ikävä painedroppi kun hanan aukoo. Mahdollista tulevaa isompaa vedentarvetta ajatellen kai nyt kannattaa lähinnä pitää huoli et putki ja johto on käypäiset, pumput on kulutuskamaa..
 
Muistaakseni tuol kotopaikal menis 5x4mm2 maakaapeli RATKO-pumpulle , saatto olla 5x2.5mm2 ehkä vaan, matkaa jokin 150-200m
 
5x2,5 menee meillä pajalta kaivolle, joku 50m on matkaa mutkineen.
Pajalta taloon menee joku ohuempi ohjauskaapeli, painekytkin kun on talossa.
Pajalla laatikko jossa kontaktori, kuulen nakseen kun ylhäällä talossa lotraavat:cool:
40mm pelmiä on putkena, noin 120m.
 
Meillä 50mm putki ja matkaa 408m.Tosin tulee omalla paineella ja pumppu kellarissa
 
Takaisin
Ylös