Mitäs sitä onkaan tullu tänään tehtyä

Viestiketju:
Mitäs sitä onkaan tullu tänään tehtyä

7E366498-E375-42C5-8C02-C57D8723E87F.jpeg

Pilkkiauto oli taas pyörähtämässä apukätenä..
 
Pyydystin sisälle eksyneen mötiääsen, eli kimalaisen ja vein tämän ulos,, oli tosi iso, reippaasti kolokytämillinen mötkäle.
 
Saunabussin puunasin eilen ja tänään sitten peruuttelin rantakaislikkoon.

Eilen viimeiset tomaatintaimet kasvihuoneeseen, oli jo 30mm raakileita...
 
Klapihommat finaaliin ja remontin korjuuta. :jurotin: Noo, huomenna jos sais aamupäivällä ferkun siirreltyä tänne mökille, aamupäivällä tulee nuppikuorma täytemaata tohon pihamaalle.
 
IMG_20200525_182020.jpg

Ottanut pikkutraktorin avuksi polttopuuhommaan. Ihan mukavalla korkeudella tuo lava, ei tarvitse paljoa köykistellä kun nostelee kärryltä puita kalkaisupöllil päälle.
 
Pyydystin sisälle eksyneen mötiääsen, eli kimalaisen ja vein tämän ulos,, oli tosi iso, reippaasti kolokytämillinen mötkäle.
Meitin koira vihaa niitä. Mitä isompi ja karvaisempi niin sen suurempi into nitistää. Jännästi se niiden pienten etuhampaiden väliin se ne telottaa. Käy niin nopeasti ettei kimalaiselle jää juuri mahdollisuuksia. Kahtena kappaleena ne sitten saa kuistilta lakaista. Mehiläinen selviää ehkä 50/50 tsäänsseillä.
 
Kaadettu mäntytukki, tervasroso aluillaan.
Leikin aluksi metsuria, appiukkovainaan haperon köyden katkettua lopuksi piti leikkiä Uri Gelleriä. Ko. petäjä oli ikävästi kallellaan naapuritontin istutuskoivikkoon ja vieressään iso haapa. Minä sitten taljalla hyvään pänniin keplottelin rungon juuri sen ainoan mahdollisen halvan kaatosuunnan mukaan. Hyvät kaatokolot jne. ja kuinka ollakaan siinä vaiheessa pitopuun sahausta kun ei voinut enää höllätä katkesi pänniköysi. Runko antautui haavan yläoksien hellään syleilyyn ja konkelo, ikävää sorttia, oli tosiasia. Tyvi oli tukevasti kannon päällä ja 1/5 osa männystä ainakin kahden ison haavanoksan välissä. Haapaa vasten jatkotikkaat ja narua kiinni mäntyyn mahdollisimman ylös. Se appivainaan köysi on tätänykyä n. 3m pätkinä. Ihan kaikkea ei kannattaisi säästää.
Uri Geller vaiheessa tein ristinmerkin, otin hyvät höyryt sähkötupakista, vein työnjohtokoiran naruun 20m päähän ja sahasin loivat mutta syvät kaatokolot molemmin puolin noin rinnan korkeudelle siihen petäjään. Pitopuuta jäi reilusti alle 3cm ihan keskelle. Sitten pitkällä rautakangella vänkäys ja naps, pitopuu poikki ja männyn tyvi siirtyi sen vajaan 1.5m kun pölkky kaatui pois. Männyn prkl jäi yhä normiasentoonsa haavan yläoksien tukemana, vieläpä ihan täysin pystyyn. Samaa leikkiä 3 krt ja lopulta männyn latva mahtui haavan oksien alta ja puu kaatui just sinne mihin pitikin. Naapurimökin terassilla lyötiin todnäk. vetoa josko tuo hullu kaupunkilaismökkiläinen kuolee tohon tai ei. En kuollut ja opin senkin miten tommoisen saa nurin hyvin onnettomilla varusteilla.
 
Pyörä otettu ulos tallista:).Meinasi ajosillan leveys loppua vähän kesken ja tennarit oli hetken tyhjän päällä.No täytyy tehdä parempi.Vanhat kärrynlaidat nyt ajosiltana.
20200525_203328.jpg
 
Eipä kerennyt kummosia vapaalla tehdä jos ei sellaiseksi lasketa sytyttimen hitsausta tykinammukseen. Tekemisensä tiedostaen onnistui jopa odotuksia helpommin.
Polkupyörälenkillä tuli käytyä ja kuivalla järvenpohjalla käveltyä. Normaalin vedenkorkeuden vallitessa satoja metrejä pitkä vanha niemenpää vaanii vesillä liikkujia vedenalaiskarina

20200525_181452.jpg
 
Takaisin
Ylös