Linkkukone 4wd

Viestiketju:
Linkkukone 4wd

Ei soo rajoitin ...... Imuilman kiihdytyssuppilo vaimentaakseen imuääneksiä / tasatakseen ilmavirran kulukuva.....
 
Mallailua...

20200223_194814.jpg


20200223_194827.jpg
 
Ihme että ei terä poikennu....toitsun jarrulaikka varmaan niin pehmeetä :rolleyes:....juu vaihteiston päähän piti tulla jarrulevy mutta ei sovi enään muualle kun etuperän kardaanilähtöön.

20200223_202921.jpg
 
ID katkasuterällä vahingossa oikeeseen mittaan aika jämpti on :eek:

20200223_211003.jpg
20200223_211003.jpg
 
Alliksen jarrulaikan laitoin pulttikiinnityksellä, kartaanilla erikseen olevalle hitsatulle laipalle kiinni.
 
Juu tää on vähän testihomma jos ei onnistu niin tehdään pultattava levylaippa sitten.
 
Alliksen jarrulaikan laitoin pulttikiinnityksellä, kartaanilla erikseen olevalle hitsatulle laipalle kiinni.
Näin taidan myös tämän toteuttaa....saa prikoilla shimmattu suoraan kun kumminkin hitsattuna jää vipottamaan.
 
Nyt tuota tuota, saattaa olla käyttäjässä vikaa vikaa, kun ei tollei saa tehdä.

:bwisser:

Kuvassa näkyisi että sorvinterä on mallia suora, eli tarkotettu sinne lieriöpinnan ulkopuolelle. Nythän kun päädystä lähestytään suoralla terällä, niin ennemmin taikka myöhemmin terä sanoo riksraks, terä alkaa kanittaa itteensä. Pääty urien sorvaukseen on ihan omat teränsä missä se teränvarsikin on sillain kaarella. Näissä terissä on aika kapea se halkaisija joissa se toimii törmäämättä. Jos suoralla pistoterällä väkisten haluaa mennä päästä sisään, syytä on tökkiä vähän kerralla ja levittää sisään, halkasija sitte lopuksi sisäterällä semmoseksi kun on halu.

https://www.sandvik.coromant.com/fi-fi/knowledge/parting-grooving/pages/face-grooving.aspx

Kotitarve sorvari toki voi hivasta säästöpalasta tuohon suuntaan toimivan pikateräspalan, tarve kuitenkin aika vähästä mielestäni.
 
Viimeksi muokattu:
Harvassa tallissa on mitään hienompi pitimiä tai teriä niin sillä on mentävä mitä löytyy. Ihan asiaa tuossa linkissä kyllä oli sen mitä tuosta aksiaalipistosta ymmärsin.
 
Mä oon joskus ottanu tollasen sisäreikäjutun laipasta ihan normi ulkosorvaukseen tarkoitetulla terällä kikkailemalla. Sisäosalle ku ei ollunna mitään käyttöö, niin enste terä lähelle kekustaa, toisella kädellä veivasin terää itseeni päin ja toisella kädellä koko teräkelkkaa pakkaa kohden, eli sorvasin loivareunaista kartiota. Muutaman kerran toistettuna tuli nätti reikä....
 
Harvassa tallissa on mitään hienompi pitimiä tai teriä niin sillä on mentävä mitä löytyy. Ihan asiaa tuossa linkissä kyllä oli sen mitä tuosta aksiaalipistosta ymmärsin.

Näin se on monessa konepajassakin, perus terillä mennään. Pitää olla vaan tietonen, että sorvataan sillä teräpalan leikkaavalla osalla, pysyy terä ja pidinkulut kurissa. Koneistamisessa varsinkin on konstit monet, jos kappale pysyy kiinni ja lastua irtoo sukasiltaan niin homma lienee ok. Terä taikka kone alkaa kyllä valittamaan, jos jokin menee kovin väärin. Tuon kuvan kaltasen tilanteen ratkasemiseen löytyy varmasti yhtä monta ratkasua kun tekijää, itse ehkäpä tylsästi olisin ottanut laatikon vahvimman sisäterän ja ajanu lastuiksi hukan kokonaan, kun on toi keskireikäkin. Paitsi jos tarvepala olikin se sisempi :Häh:
 
Juu tiedossa oli että raex viimeistään tuon terän katkasee ihme että jarrulevy ei sitä jo katkaissu.....onhan tuo katkasuterä alhaalta 0.4mm kaposempi kun ylhäältä että isompaa ympyrää saa leikattu mutta nyt oli vähän siinä rajoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Simmiprikkoja meni 9kpl....ohuin 0.2mm
20200224_193530.jpg


Ois varmaan yksi riittäny mutta tulee kaksi....
20200224_193448.jpg
 
Takaisin
Ylös