Vesiputket pintaan

Viestiketju:
Vesiputket pintaan

Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Tuol meidän kaupunkitalossa, joka on nyt tyhjillään, on kuparit vuodelta -64... Pitäisköhän alkaa varuilta pitämään pääsulku kiinni, vai tuleeko avatessa paineiskun vaara, että vanhat putket hajoo siihen?
Ei kai sinne iskua tule jos ei kerralla rytkäytä hanaa auki?
 
Tuol meidän kaupunkitalossa, joka on nyt tyhjillään, on kuparit vuodelta -64... Pitäisköhän alkaa varuilta pitämään pääsulku kiinni, vai tuleeko avatessa paineiskun vaara, että vanhat putket hajoo siihen?


Pyykkikone se paineiskun aiheuttaa:confused: meillä rämisee koko mökki ku pyykkikone lopettaa veden oton:facepalm:. Vesi putkia etes oikeastaan mihinkään kiinnitetty tuolla ne menee niin ihmeellisiä reittejä että ei voi käsittää :raaps:. Esim kuumavesi putki menee yläkertaan avopaisarin kaa samaan kaappiin ja lopustapa mulla ei ookkaan sitten hajuakaan että missä ne menee vesipisteitä kuitenki on eri puolilla mökkiäo_O. Kylmät vedet sitten menee pitkälti joko lattian alla tai päällä kieppi kuparilla vedettynä :confused:. Esim vessassa tulee kylmä vesi putki seinästä läpi lattialle ja se putki on puu kiilalla kiristetty reikäänsä kait se on rämissy niin on pitäny kiilata :confused:
 
Vipuhanat on helvwetistä, paineiskuja aiheuttamaan, samoin pyykki ja astiakoneiden maguvenat ..... Pitäis olla pieni paineakku siinä hanalinjan tai laitekytkennän lähellä vesilinjassa...
 
Pexiputket toimii jonkin verran itsessään paineakkuna.
Pitää muuten paikkansa. Varsinkin jos kulkevat vapaasti hyllyllä tms.
Omin pikku kätösin kun tähän torppaan lvi-hommat tein niin tuli mietittyä tuotakin. Tein sitten alakerran kattoon "hyllyt" joissa kulkee vesi ja viemäriputket. Siellä nuo on 10v olleet pexit suojaputkineen. Apk: lle nousu ontelolaatan läpi tuli vähän tiukka ja hanapulmarasia suht lähellä lattiaa, siinä ainoo paikka missä paineiskun huomaa kun putki ei pääse pitemmältä matkalta vavahtamaan vaan ainoastaan vajaa puol metriä on vapaana.
 
Toki sen pienemmän / nopeampivirtauksisen putken pituuskin vaikuttaa paineiskun voimakkuuteen.
Mitä pienempi putki + paljon metrejä = nopeampi virtausnopeus / liike-energian vaikutus takana tulevan massan takia
 
Enemmänkin tässä on kaivattu niitä , että itse esität väittämiisi faktalinkit.
Etkä " Esson baarin" jutuilla mene.
Jos tämmösis jutuissa toistaa ja toistaa , vankkana totena ja faktana jotain asiaa, niin olisi hyvä, että sille väitetylle faktalle löytyisi myös jotain asetus-lakitekstiä.
Asian esittäjän taholta tarvittaessa todistettuna, eikä muiden asian penkomisella löytääkseen faktat.
Jos pidät ammattiputkimiehen sanomaa mulle "essonbaari" juttuna niin hyvästit sulle vaan,anteeksi olen pyytäny ja sanonut kuka minulle asiat on kertonut,KYSYIN jopa uudelleen päivällä kyseistä asiaa mutta kun täällä paremmin asiat on tiedossa niin mitäpä siitä sen enempää.
Putkarin vastaus oli että ei kannata netissä kiistellä kaikenmoisien hörhöjen kanssa koska säännöt on ja löytyy sitten kun asennuksia tarvitaan.
Missään en väitä mitään ja mitään lakeja täällä en ala kenellekkään linkittelee,jos siellä kerran on ammattimies ..
Enemmänkin tässä on kaivattu niitä , että itse esität väittämiisi faktalinkit.
Etkä " Esson baarin" jutuilla mene.
Jos tämmösis jutuissa toistaa ja toistaa , vankkana totena ja faktana jotain asiaa, niin olisi hyvä, että sille väitetylle faktalle löytyisi myös jotain asetus-lakitekstiä.
Asian esittäjän taholta tarvittaessa todistettuna, eikä muiden asian penkomisella löytääkseen faktat.
Jusapekin vois sitten kanssa lopettaa tuon saman valituksen kun kerran olen anteeksikin pyytäny ja kertonut mistä sain virheellistäkin tietoa!
Anteeksi ketjun aloittajalle en voinut kuvitella millainen show tästä tulee,hän saa nyt kysellä minä en enää vastaile ettei kukaan mieltänsä pahoita tai minä sano enempää pahasti.
 
Ei voi kun toivoa ko. ammattimiehen pian jäävän alalta pois tai vaihtoehtoisesti opettelevan lukemaan. Ei sitten suotta jätä asentamatta vaikkapa sitä lämpimän käyttöveden kiertopumppua silloin kun sitä tarvitaan.
 
Donner sanoi, että lukeminen kannattaa aina. Ajantasainen ohje lämminvesikierrosta löytyy tästä ketjusta kyllä kun vain malttaa lukea oleellisen.
 
Eikös tessu tiedä että ammattimiehistä on suurin osa "ammattimiehiä".
 
mä en mistään tiedä,miten olla pitääs mutta vedettiin tuohon toiseen tupaan uudet patterit ja putket plntaan,vanhat oli 50v ikäset ja putketkin sisältä kuin uudet.no nyt on kaikki uutta ja hyvin lämpee,rautaputkilla tehtiin ja koriat on.
 
Edelleenkin hämmästelen, eikö kupariputket kestä kuin 20 vuotta? Se tarkoittaisi, että kaikkien viime vuosituhannella rakennettujen tai remontoitujen talojen putket pitäisi vaihtaa.

Mullahan ajoittain yksi lämminvesiputki tiputtaa (muutama tippa tunnissa), mutta pidän sitä linjaa nykyään suljettuna ja avaan vain tarvittaessa. Putket on uusittu 1999. Haluaisin silti uskoa, että kyse on yksittäisessä t-liitoksessa olevasta asennusvirheestä. Sähköllä juotettu hankalassa paikassa. Muut liitokset on juotettu kaasulla.

Tuo huonolaatuinen kupari on tullut itsellekin vastaan, ei tosin omassa kiinteistössä. Sitten on myös itse vedessä eroavaisuuksia, tiedän erään kohteen jossa kupariputkien odotettu elinaika on 5-10 vuotta. Siellä on huoltomiehellä vakiokalustona putkiklemmareita ja polkupyötän sisäkumia pistesyöpymiä varten, sitten kun on 3 tai enemmän paikkoja samassa putkiosuudessa, saa kutsua putkarin vaihtamaan ko. pätkä.

Omat putket vaihdoin lattiaremontin yhteydessä pexiin, tuolla siitä oma aihekin:
https://konekansa.net/threads/omakotitalon-putkiremontti.60289/
 
Viimeksi muokattu:
Mullekin vesi tulee paikasta, missä tiesuolaa on päässyt pohjaveteen, joka rasittaa putkistoa. En tiedä miten suola vaikuttaa kupariin, mutta ainakaan sinkityt putket eivät kestä niin kauan kuin muualla. Aikoinaan hermoilin putkien kanssa ja kun ne vaihdettiin, putket olivat 26 vuotta vanhat. Päähanan ja vesimittarin välinen sinkitty putkenpätkä jäi vaihtamatta ja se alkoikin tihkumaan vain muutama vuosi muitten putkien vaihtamisen jälkeen. Monessa naapurissa, joitten talot olivat uudempia, oli ollut jo vaihtelevan laajuisia vesivahinkoja.
 
Näin sanoo nykyajan asennus säännöt JA asentajat että jos uutta rakennat tai vanhaa lailisesti saneerat et enää saa kytkeä lämmintä käyttöveden kiertopumppua järjestelmään,siis ihan kotitalouksissa,mistään isoista en tiedä koska sellsia paikkoja meillä ei ole.
ihan omiinhan voi laitella mitä vaan kunhan ei kerro,mutta laittaako se asentaja? tuonne emännän isälle ei ainakaan laittanu kun samalla kattilakin vaihdettiin eikä siellä ole edes putkia eikä pumpuakaan eikä mitään.
Jos haluaa asian tarkistaa niin soittaa vaikkapa asennusliikkeelle kyllä ne kertoo mitä asentavat ja mitä ei,laittomuuksi/asiattomuuksia he ei kuitenkaan alatehdä sen tiedän kun kysyin muista asioista.
Mikään laki ei kiellä lämpimän käyttöveden kiertoa. Päinvastoin, lämpimän käyttöveden kierto on asennettava mikäli käyttöpiste on kaukana varaajasta ja lämpimän veden tulo hanasta kestäisi yli 20 sekuntia, tai kohteessa on suuri lämpimän veden kulutus (poreamme, uima-allas, kylpyamme). Nyrkkisääntönä pidetään 14 metrin matkaa, jonka jälkeen pitää olla joko läpivirtauslämmitin (yksi hana kaukana varaajasta) tai lämpimän käyttöveden kierto (useampia vesipisteitä kaukana varaajasta). Kuten jo joku muu oli edellä laittanut niin se on nimensä mukaisesti vain lämpimänkäyttöveden kierto, eli siihen ei kytketä rättipatteria tai tuulikaapin lämmitystä. Putkimies en ole, mutta rakennusalalla ja säännökset/lait ovat kokolailla hallussa.
 
juu kyllä lvk kiertoa tehdään edelleen pattereita siihen ei enää saa laitella. on moneen ok taloonkin tehty kiertoa kun on putkitettu. esim upoleteilla ns rengas putkitus. jakotukilta vaikkapa wc kuuma 18mm hanalle välihaara siitä jatkaa 15mm keittiöön ja sieltä 15mm takasin lämmönlähteeseen ja säätö ym takaiskut väliin ja pikku nyrkkipumppu sinne vettä liikuttamaan. kuuma tulee heti hanasta. mukavuus tekijä ja legionellan takia ei saisi kestää kauempaa kuin 20sek hanasta laskien että tulee se 50+ asteinen vesi. mitä tohon kupariin tulee niin monesti on tosi huonoa kuparia nää suomenkin putket. puol vuotta on paras kylmävesi 22mm cu mikä oli suoralla putkella reikää täys. outokumpu sanoi syyksi veden vaik silmillä näki että massassa ollut jotain epäpuhtauksia. onhan noita itellekin tullu eteen vaik kuinka. joskus on asentajat juotellu putkia auringon paisteessa ja juotos kohdan kuumuus menny yli kun punahehkua ei erota kunnol nekin putket uusittiin 10v jälkeen. juotos vuotoja lähes kaikki. paras oli viime vuonna kun kaveri työnjohtajana uudella kerrostalotyömaalla. kuilusta kuparit märkätiloihin kämppiin ja useampia vuotoja läpivientien kohdilla ennen sisäänmuuttoa. syyksi paljastui rapparien tasoite joka syövytti kuparin. ja paukkumiseen vaikuttaa kunnon kannakointi ja riittävän isot putket. kaikillahan on apk piiskassa kannake siinä liitoksen kohdalla?! sekin nykyään vaatimus kun on piiskoja katkennu hanan alta kun aikansa rytyyttää. vipuhanoissa myös säätöjä joilla paineiskuja pystytään vähentämään ja joihinkin hanoihin sai hidastimiakin ettei pysty sulkemaan niin lujaa.. onhan noita vaikka mitä.
 
Puolisolla 2002 valmistunut kerrostalo-osake. Siellä rättipatteri hehkuu kesällä niin, että kylppärissä yli 40 astetta lämpöä. Talvella toki lämmittää huoneen, mutta ei se paljoa tarvitse koska keskellä taloa. Oon itsekkäästi vetänyt rättipatterin sulut kiinni kesäksi.
 
Puolisolla 2002 valmistunut kerrostalo-osake. Siellä rättipatteri hehkuu kesällä niin, että kylppärissä yli 40 astetta lämpöä. Talvella toki lämmittää huoneen, mutta ei se paljoa tarvitse koska keskellä taloa. Oon itsekkäästi vetänyt rättipatterin sulut kiinni kesäksi.
juu näitä on tehty ihan viimevuosiin asti. mut minusta ei enää ole hyväksyttyjä. ja tuo just paha kun ihmiset ite kääntelee niin virtaukset muuttuu ja muualla nopeus kasvaa ja pistesyöpymä riski nousee. kun verkosto on tasapainotettu niin että kaikki on huomioitu mukaan. ja siksi juurikin niissä ei ole käsin suljettavia sulkuja vaan tarvii työkaluja.
 
Mikään laki ei kiellä lämpimän käyttöveden kiertoa. Päinvastoin, lämpimän käyttöveden kierto on asennettava mikäli käyttöpiste on kaukana varaajasta ja lämpimän veden tulo hanasta kestäisi yli 20 sekuntia, tai kohteessa on suuri lämpimän veden kulutus (poreamme, uima-allas, kylpyamme). Nyrkkisääntönä pidetään 14 metrin matkaa, jonka jälkeen pitää olla joko läpivirtauslämmitin (yksi hana kaukana varaajasta) tai lämpimän käyttöveden kierto (useampia vesipisteitä kaukana varaajasta). Kuten jo joku muu oli edellä laittanut niin se on nimensä mukaisesti vain lämpimänkäyttöveden kierto, eli siihen ei kytketä rättipatteria tai tuulikaapin lämmitystä. Putkimies en ole, mutta rakennusalalla ja säännökset/lait ovat kokolailla hallussa.
ÄLÄ lässytä enää lissää!!
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös