Suunnitelmia viikonvaihteeks

Viestiketju:
Suunnitelmia viikonvaihteeks

Omatekoinen flake buster pitäisi kyhätä, ja kokeilla näiden kiteiden kirkaslakan kestoa, hippihileet tarkoitus spruutata Väiskin sivulaukkujen pintaan.
IMG_20191206_205507.jpg
 
Josko lauantaina poikkeis joutsenossa,en olekkaan vielä mokomassa paikassa käynny,ohi olen tosin menny useamman kerran rekkamiesaikoihin.
 
Väiskin takaloksun kiäntö peräpiästä lyhyemmäksi, etupiästä pidemmäksi, fenderi strutsien /laukkurautojen paffimallien teko.
 
Suunnitellahan aina saa, mutta toteutuvatko ne on aivan eri asia. No olen kuitenkin hankkinut viikolla limapuulevyjä hyllynkannakkeita maaleja ketjua koukkuja teräsverkkoa, niistä pitäisi ruveta väsäämään kesämökin keittiöön naisväen sanojen mukaan muutosta.
Viikonlopuksi on luvannut +-0 keliä, jos näin on käyn maalammassa kesäkeittiön seinät. Lämmitetään tilaa tietenkin.
 
Ei vielä tarkkaan tiedä, torpalla varmaan osa ajasta, osa verstaalla, ja sit ehkä yhden Chevyn ( sen ex-palaneen ) perävälitysten vaihtoa .....
 
Ei vielä tarkkaan tiedä, torpalla varmaan osa ajasta, osa verstaalla, ja sit ehkä yhden Chevyn ( sen ex-palaneen ) perävälitysten vaihtoa .....
Männöökö isoilla pyörillä liian kovasti maastossa?
 
Ei oikein oo luonteva tuo 3.07 välitykset ja 35" kummit, hiukan "raskaskulkuinen" olevanaan ..... Tirheämpää lähtöä, tihiämmillä ( olikos ne uudet nyt sitten 4.11 vaiko 4.56 ) ruuveilla ....
 
Se on tien päällä näkysä bensalle, sikälimikäli vääntöä löytyy alareservistä tarpeeks.
 
Nii ..... Ja sit kun tossa vaihteisto on lukoton TH350, eli pitkät peräruuvit + isot - leveet renkaat, niin turbiiniluisto lämmittää öljyjä aika paljon ja luisto% on suurempi ja kaasupedaalia tarvii olla painettuna .
Tihiämmillä ruuveilla kulkee "kevyemmin" ja pienemmällä turbiiniluistolla, ja täten myös ehken kaasuläppiäkään ei tarvii pitää niin paljoo aukosellaan ....
 
Se voi olla kyllä noilla kumeilla jo noinkin, liian pitkäks jää. Mutta kyllä vaikka joku fullsize henkilöauto isolohhkolla pelaa yllättävän hyvin jollain 2,5-2,7 ruuvilla. Kaverilla oli GP:ssä Chevyn 468, th400 ja 2,73 ruuvi ja kulki kuin pieni eläin. Näkysä oli bensalle mutta irtos viivalta kohtuu hyvin ja huippuja oli ottanu enemmän kuin kukaan hirvis ajaa. Mulla oli Firebirdissä Ponchon 350, 2-vaihteisella Jetawaylla ja 2,56 ruuvilla ja yllättävän herkästi kulki sekin.
 
Kyllähän tuo 14.5-35" kummi , kun halkaisijaa on likimain 85cm, niin aika laila on eri, mitä esim 12.5-15 nakki, kehäpituutta jo sen n.25% enemmän ....
Saati jokin 295/50-50 henkilöpiilin kummi, ehken 65-70cm OD mittaa.....
Ja nelikko kun on kyseessä, vielä tollanen korkea kaappi, niin painoakin on liki , jollei yli 2 tonnia .....
 
Mikä jakis siellä on? Onks se jatkuva nelikko, niinku tuon ikäsissä Blazereissa vai saaks sen takatuuppariks tien päällä. Ja vielä vapaanavat auki?
 
Mun puolesta olis suunniteltu, että ilmaneestä koneen työkaverille kokoaisin, noh, ei kait siinä sitte mitään.
 
Mikä jakis siellä on? Onks se jatkuva nelikko, niinku tuon ikäsissä Blazereissa vai saaks sen takatuuppariks tien päällä. Ja vielä vapaanavat auki?
Manuaalinavat on, ja jakis lie vissiin jatkuvanelikkoisen, muutettuna 2 / 4wd moodille. Se jakis on hallilla odottemas, että laittelen uudet tiipparit ja laakerit , tai mitä osasia siellä nyt mahtaakaan olla laatikos oottamassa ....
 
Laiton verstaan lämpiämään, siellä askarrellaan jotain. Samontein nosteli pakuun kaasulämmittimen - pullon jos läksisi huomenna maalaamaan sen kesämökin kylmillään olevan keittiön seinät. Kun kerta on luvassa leutoa keliä 2-4 pv. Muutoin sen homman saa jättää ensi kevääseen eikä voi asentaa suunnittelemiani hyllyjä tänä talvella.
 
Takaisin
Ylös