Kemppi minarc mig 150 ropleemi

Viestiketju:
Kemppi minarc mig 150 ropleemi

Wickström

Pientilallinen
KK Plus pack
Liittynyt
1 Joulukuu 2011
Viestit
2,239
Otsikon mukainen liimauskone vilkuttelee ajoittain lämpösuojan merkkivaloa. Kun yrittää hitsata, naksuu vain ja valo palaa. Ensimmäisen kerran teki pienen hitsaushetken jälkeen tuota, joku aika myöhemmin taas toimi normaalisti. Eilen täysin kylmällä koneella taas temppuili. Aggregaatin perässä tuota on käytetty . Tänään verkkosähköllä toimi normaalisti.
Ohjekirjan mukaan ali- tai ylijännite tekisi tuota myös. Aggren oma jännitemittari näyttää 234 V yleismittaria ei mukana sattunut olemaan. Tuo aggre ei kovin helpolla kyykkää, kompurakin lähtee hyvin käyntiin pikkupakkasellakin. Hitsauskoneen speksien mukaan sallittu jännitevaihtelu 230V +-15%. Oma alustava veikkaus huono kontakti jossain, mutta koneen koputtelu ja täristely ei muuta tilannetta. Huoltoliile ei osannut veikata mitään tutkimatta, eipä sinne kehtaa viedä kun ei vika ole päällä. Ja itsehän nuo pitää muutenkin korjata:rolleyes: Ei kellään muulla olisi sattunut samaa ongelmaa Kemppiläisessä.
 
Jos verkkojännitteellä ei ongelmia niin kyllä voisi ajatella aggregaatin jännitteessä olevan häikkää. Häiriöt jännitteessä voivat olla suht nopeita / lyhytkestoisia että mittarilla niitä ei helpolla havaitse.
 
Melkein tuossa epäilisin, että agrin antama piikkivirta ei riitä, siis sen "herääminen" , kun sitä Ämpäriä aletaan piuhasta pyytämään ....
Eli tulee alijännitepiikki, vaikkei se kestäisikään kuin sekunnin.......

Jostain joskus olisin kuullut / lukenut , että hitsuukoneella tarttis olla 3 x hitsuukoneen vaatimaa maksimi A-virtaa syöttävä agri
 
Ehkei siellä vaan säädin pysy pyyntötahdin mukana ......
 
juu ei riitä potku agrissa. kempin pikkupuikkokoneilla ollu samoja oireita. on hajonnu kortteja koneistakin ja nuo virtapiikit ne rikkoo.. roikkaa sulla ei varmaan oo välissä, se ainakin pois jos on..
 
Mamman 140 Minarkki pajallakin , verkkovirralla, meinaa välillä takuta sytyttäessä. Kun valokaaren saa palamaan, ei ropleemia .....
 
Onko mitään mahdollisuutta testata toisella hitsauskoneella??

Oli parisen vuotta takaperin ongelma agregaatin ja hitsauskoneen kans. Agregaatti nimittäin ilmotti ylikierroksista ja sammutti itsensä. Ohjainkortin vaihdolla toi korjaantu lopulta mutta tota agregaattia testattiin eri hitsauskoneilla niin kemppiläinen ei edes syttynyt kun sammu, esabilla pysty noin 30 sekkaa hitsaan ennen kuin sammu, hitsausvirroilla ei vaikutusta. Huollossa tuumivat että hitsauskone aiheuttaa jännitteessä notkahduksen ja ohjainkortti ei salli pienintäkään heittoa joten sammuttaa. Oli siis tuttu pulma. Kompura toimi ongelmitta ja siinä 4KW:n moottori.

Entisessä huoltoautossa oli sdmo:n 6kw agregaatti ja sillä pysty puikolla hitsaan jossain määrin 2.5mm meni hyvin mutta 3 millinen rupes oleen liikaa.
 
Toinen valovirtalankakone on varavehkeenä, se toimii normaalisti. Tämä Kemppikin pelasi aiemmin ongelmitta, pitkälläkin 20 m jatkojohdolla. Ei pitäisi olla kuormituksesta nyt kiinni, kun ei tuossa ole nyt hitsaamistakaan aloitettu.
 
Kerroppa myös se että millanen se agregaatti oli? ihanko oikea sellanen vai Kiinan ihme? siitä on hyvä jatkaa vikaselvittelyä.
Ja jos se on vika siinä agregaatissa niin voipi se rikkoa sen hitsikoneenkin eikä ole halpaa korjauttaakkaan!
 
Kompressori, joka ei meinaa syrjäkylän sähköverkossa käynnistyä mullään alle 5 asteen lämmössä, lähtee tuon aggren perässä iloisesti käyntiin.
Joku rele tuossa kempissä naksuu samassa yhteydessä kun liipasinta vetää ja lämmön merkkivalo syttyy. Jos vaikka kärjet olisi ottaneet itseensä, eikä sitä kautta anna sähköä kunnolla eteenpäin. Kytkentäkaaviosta olisi apua kovasti.
Tuo ongelman satunnaisuus kyllä jossain määrin viittaa kontaktihäiriöön.
 
Eipä ole tullut käytettyä, jotain ansaa saattaapi hyvinkin olla.
 
Aggre on tätä vastaava
https://www.ikh.fi/fi/aggregaatti-6-0kw-r6000d-avr-avainkaynnistys-bensa-r6000d
Eli ongelma tulee heti kun liipaisinta painaa, ei lähde edes lankaa syöttämään.
Olen kokeillut laittaa pohjakuormaa, eli iso rälläkkä pyörimään ensin, mutta ei ole ollut vaikutusta.
Silloin kun toimii, niin täydellä virralla kierrokset ja jännite laskee hyvin vähän.
Eihän tuo riitä ensialkuunkaan millekkään elektrooniselle hitsauskoneelle, muuntaja koneelle myös siinä ja siinä.

Jos mielii saada hitsauskoneen toimimaan pitää agregaatista löytyä 230V*32A pistoke eikä sellaisia saa ihan touhutonnilla.
 
Meillä on 27kVa Strömbergin genu. Oli kerran lainassa yhdellä toukopoukolla... siinä pitää pyörimisnopeudella säätää jännitteeksi 230V (vaihejännite), tämä oli sitten vinguttanut 380 voltilla kun 3-vaihekone on. Oli kuulemma saanut kääntää hitsistä virtaa vähän pienemmälle... :D
 
Eihän tuo riitä ensialkuunkaan millekkään elektrooniselle hitsauskoneelle, muuntaja koneelle myös siinä ja siinä.

Jos mielii saada hitsauskoneen toimimaan pitää agregaatista löytyä 230V*32A pistoke eikä sellaisia saa ihan touhutonnilla.

Saiskos tuolle perusteita.
 
Takaisin
Ylös