Pieni pakettiauto

Viestiketju:
Pieni pakettiauto

mf25

Kansalainen
KK Plus ADpack
Liittynyt
2 Joulukuu 2011
Viestit
3,271
Pieniä pakettiautojahan on kait jokaisella merkillä, mutta mikähän niistä voisi olla vielä 10 vuotiaana jotenkuten toimiva härveli, eli onko jotain täysin toivottomia tapauksia ? Merkillä ei oikeastaan ole mitään väliä ja käyttövoimaksi sopisi myös bensiini, kilometrejä ei kovin paljoa tulisi. Farmari on jo, mutta tuppaa olemaan matala minun tarpeisiin.
 
Oon tässä parin viikon sisällä heittänyt keikkaa kahdella eri Caddyllä. Toisella oli mittarissa reilu 500tkm (vanha taksi, josta oli takapenkit poistettu ja rekisteröity pakuksi) ja toisella noin 350tkm. Yllättävän henkilöautomainen ajaa ja kohtalaisen pieniruokaisia. Molemmat oli 1,9 TDI.

Oma kokemus oli positiivinen. Saattaa silti tämä sairastamani merkki uskollisuus kyseistä merkkiä kohtaan vaikuttaa mielipiteeseeni.
 
1.4 bensakoneista elä ees ajattele ..... ( Veevee / Skeida Roomster ? )
 
Ostin pari kevättä sitten tonnilla 300 000km veivatun Jympun. Vanhalla 1.9TD:llä. Nyt sillä on ajettu 325 000km, ja korjauksiin on mennyt 20+160+80+210e. Eli raidepää, etulaakeri, takajarrusylinterit ja nauhat, etujarrulevyt, satulat ja palat. Näissä on vero euron päivässä.
 
Tarkoitus olisi, sekä bensa, että dieselissä pysyä erossa näistä pienistä koneista joista on tehoja revitty pirusti, niitä versioita vaan on jumalattomasti ja itsellä ei mitään kokemusta niistä, myöskään ruosteherkkyyksistä ei mitään hajua.
 
Onko tarkoitus ostaa uusi vai käytetty ja jos käytetty, niin kuinka paljon käytetty?
 
Oletuksen mukaan n. + -10 v ikäinen käytetty ?
 
Lompakko on päätynyt käytettyyn, mieluiten reilusti alle 10k€.
 
Hauska homma sinänsä kun mulle aina sanotaan että ei ne uudet korit mihinkää ruostu kun ovat sinkittyjä ja että koneet ne vasta kestääkin isältä pojalle mitään ei tartte tehdä vaikka ois ajettu JO melkeen puolmiljoonaa...
Mikä sitten lie totuus? sempä vuoksi en ole ittekkää kalustoa päivittäny kun ei ole tietoa tekeekö uudemmilla mitään vai onko jo samat viat kuin näissä vanhemmissakin??
 
Joskus , oliskos ollut 2004 tai 2005, kun eräs osti saksasta käytetyn sedanimesen, valkoisen, 3v vanhan ....
Sit kun sitä siinä kateltiin, huomasin et takaluukun lukkopesän ympärillä oli jo kuprua, eli ruostetta maalipinnan alla ....
Meni " Kehutun upen hienon kulkineen" kehumisvaihe ohi , ja täysin hiljaiseksi se tyyppi ..... Ensin ollut :tosicool: :leveahymy: :jees: naama oli enemmänkin tyylillä :jurotin: :jurotin: :kiroaa:
Löyty siitä samalla katselmuksella muutama muukin kohta, jotka ei kuulu "normaalin kulumisen tai käytön " piiriin ....
 
Menee vissiin jo OT puolelle , mut menköön .......

Em ukko oli kyllä "kovia kauppamiehiä" tavallaan .... Sil oli kohtuu kokoinen maatila, ja piti rattoria hankkia 3-4 ennen jo olleen koneen kaveriksi hankkia lisää / päivittää joku niistä....
Teki kyselyjä ja kauppaa ja tiukkaa tinkaamista kahden eri merkin edustajan kanssa, verku ja Nh ....
Kummankaan tarjous koneesta ( n. 150hv luokassa ) ei miellyttänyt, teki sit omat tarjouksensa molemmille myyjille, ja tuumaili et jos jompikumpi onnistuisi, toinen myyjä kyllä tiedettiin hiukan tiukaksi, mut pitkään ja vakaasti kauppaa tehneeksi ....

Ylläri, kuitenkin molemmat tarjoukset meni myyjille läpi, ja sillä olikin yhtäkkiä 2 ihan uutta konetta käsissään ( eikä taatusti tarvinnut pankkirahoitusta niihin ) .....
Molemmilla ajeli, mut mieltyi enemmän Nyykkäriin, ja pisti talven ajettuaan verkun , "asiakkaan lukuun" , myyntiin siihen NH-liikkeeseen .....
Kone meni kaupaksi reilut 100h ajettuna, ja sai vieläpä muutaman tuhat ekua enemmän, mitä oli ite siitä syksyllä, uutena maksanut .....
 
Alle kymppitonnilla saa kakkoskorisen (07-16) Peugeot Expertin/Citroen Jumpyn. 2.0 HDi kestää ja pellitkään noissa ei mätäne. Aino miinus on, että jos on keskipaikalla istuja niin vaihdekepin pahkura painaa polveen.
Vanhaan dsg tai automaatti kolinavaunuun en koskisi pitkällä tikullakaan...
 
Eräs ex-työkaveri on pököexperttiin rakennellut kahden hengen matkailuvempaimen, jo vuosia sitten. Korokepohja kalusteputkista rakennetun hässäkän päälle, laatikostoja yms. siellä korokepohjan alla, makuupaikat siinä päällä. Matkakeittiökin vedetään laatikko esille tukijalan varaan...
Pari lisäakku, invertteri, pieni jäkäri, pieni pakastin sellanen olisko 30-40 litrainen. KAttotelineeseen matkailuvaunun rullalle menevä sivuteltta. Tehneet vaimonsa kanssa pitkiä reisuja eurooppaan.
Parin tunnin purku ja on "normipaku", kolmisen tuntia kuulemma menee sitte ku laitetaan matkailumoodiin
 
Millaisia nuo Ford Transit Connectit ovat olleet? Niitten ulkonäkö jostain syystä viehättää mun silmääni. Tavaratilakaan ei yläosastaan kapene liikaa. En ole ostamassa, koska en tarvitse sellaista, mutta jos olisin ostamassa, se voisi olla kiinnostava.

https://www.nettiauto.com/ford/transit-connect

Nettiauton arvosteluja:

https://www.nettiauto.com/ford/transit-connect/autoarvostelut

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ford_Transit_Connect

upload_2019-9-13_11-5-17.png
 
Ainakaan uudessa mallissa ei ole luukkua väliseinässä pitkille tavaroille - eikä kuulemma saa. Kauppias ehdotti sellaisen sahaamista itse. Osoitti epävarmuutta kun kyselin mahdollisista takuuasioista sahaamisen jälkeen. Kävin koeistumassa liikkeessä muutama kuukausi sitten - en ostanut.

EDIT: Käsi ylös virheen merkiksi. Kävin katsomassa Transit Courieria - en Connectia. Courierissa kiinnosti uusi auto 20 tonnin hintaan. Tuo väliseinähomma söi kiinnostuksen.
 
Viimeksi muokattu:
Fordit olleet rapeita. Lisäksi teknisesti samalla tasolla kuin ranskikset. Ottaisin ranskiksen, ei ehkä tarvii hitsata, mutta muut "huoltotyöt" tulee tutuksi.

Mulla seisoo katoksessa -00 Partner. Teknisesti moitteeton ja vähän ajettu, pellitkin ruosteettomat (mutta vähän kolhua). Siitä ei mitään saa, mutta käyttöarvo olisi korkea.
 
Viimeksi muokattu:
Onkohan juuri tuotu Suomeen, kun ei ole kilpiä? Rekisterinumeron kohdalla lukee jotain, joka ei näytä ainakaan suomalaiselta numerolta. Joissakin tuo väliseinä on näköjään verkkoa. Voi olla meluisa ja talvella kylmä, jos ei laita jotain eristettä. Tavaratila on lähes käyttämätön. :kuola:

https://www.nettiauto.com/ford/transit-connect/8601608

7 900 €

Vuosimalli 2010 (ensirek. 11-2010) Katsastettu 8-2016
Moottori 1.8 l, Diesel Rek.nro 1801D11AA
Mittarilukema 113 000 km Vetotapa Etuveto
Sijainti Mäntsälä, Uusimaa
Vaihteisto Manuaali

upload_2019-9-13_11-55-3.png
 
Connectin pata perustuu vanhaan 80-lukuiseen 1,8 moottoriin, päivitetty vain suoraruikkariksi (laiskempi malli) tai common railiksi (ripeämpi malli). Perustuu Focukseen, eli ajoltaan kiva laite. Omalla väliseinällä ahdas isolle ihmiselle, ilman väliseinää järkyttävä kaikukoppi. Ajoasento melko pysty. Webasto tai Eberi noissa on melkein aina rikki jostain syystä. Pohjasta mätivät, vaikka ulkokuori näyttää hyvältä...

Tuohon Pesosen ja Sitikan rinnalle menee vielä Fiatin Scudo, tekniikkaa myöden sama peli kuin edellä mainitut. Jos italiaanon tai ranskiksen merkki ahistaa niin raottaa kukkaroa enemmän niin saa toijotan merkit :D Noissa Jumpy/Expert/Scudo,prooääs on sitten se 1,6 tirsseli foortin tekeles...samaa pataa löytyy myös matukasta, Volvosta ja Ministä.
jos kokoluokkaa pienempi koppi riittää niin Pösön Partner/Citroen Berslinko...
 
Takaisin
Ylös