ILLANVIETTOA JA TÄYSIN JOUTAVAA TURINAA ( osa II )

Viestiketju:
ILLANVIETTOA JA TÄYSIN JOUTAVAA TURINAA ( osa II )

Eipä toi veltto vahti iltapissakakkakeikkaa heti tarvii.. Kuorsaa sohvall nyt. Sauna väsyttikö...
 
No missäs kaikki on?. Olin sit eilennä? Yöllä sammuttannu tallin pumpun, Ilmeisesti hauvvan iltapissakakka käynnillä kuullut pumpun huutavan tallissa.. Siis uima-altaan pumppu. Pinta-anturilla. Iskujet joku. Liekkö jotain moskaa ollu pinta-anturin ja kohon välissä? Ravistelin vähän niin nyt toimii taas. Jännä toi iskujetin pumppu, Ei tarvii "siemenvettä", riittää kun muutaman kerran antaa muutaman sekunnin käyntijaksoja. Kai sinne pesään sit jää aina senverran vettä että pitävän pohjaventtiilin kanssa imasee aina vähän lisää. Imukorkeutta lattiapinnan tasosta noin 50cm.
 
Tarviis tonne perikunnan navetalle vetää noin 30m sähkökaapelia, Ongelma on se kun nämä "uudet" vuokralaiset halusivat maksaa itse omat sähkönkulutukset ja vuokrasopimukseen on kirjattu xx/summa vesimaksua. Edellisillä vuokralaisilla oli että kohtuullinen sähkö ja vesi kuuluu vuokraan. Toki oli maininta kohtuullisuuden määrästä. Uusilta vuokralaisilta en ole voinut periä vesimaksua koska yhteinen vesilaitoksemme käyttää heidän sähköään. Nyt kun perikunnan kiinteistöön joudun tekemään putkiremppaa niin ajatus olis vetää sähköt navetalle ja vesilaitokselle minun sähköistäni. Nyt navetta on tavallaan hyödytön minulle kun en voi käyttää heidän sähköjään. Olis 5x4mm2 lämmönkestävää, (170astetta sähkökiukaita varten) 50m joutilaana. Tallista kun vetäis pellon poikki vaikka kyntöauralla ja kohdan mistä ajelen yli raktorilla niin laittas sen 5m suojaputkeen, tuumasta sinkittyä vesijohtoputkea olis.. 200m.. Maakaapeli maksais maltaita.
 
Ei maakaapeli kallista ole. Pienemmillä poikkipinnoilla ainakin on ollut (en ole hetkeen tarkistanut) halvempaa, kuin MMJ.
 
Ei maakaapeli kallista ole. Pienemmillä poikkipinnoilla ainakin on ollut (en ole hetkeen tarkistanut) halvempaa, kuin MMJ.
Niin mutta se 5x4mm2 alkaa jo maksaan.. Verrattuna kaapeliin mitä olis jo mulla. Sen 50m kaapelin päässä on pyörinny 5,5kw klapisirkkelikin nyykähtämättä. Perikunnan sähkökeskuksesta tulee sellai 40m 5x4mm2 maakaapeli mulle jo. 25A nallit on taulussa.
Alunperin mun ei tarvinnu maksaa sähköliittymää kun rakensin taloni. Koska sähköt tulee Isukkivainaani pääsulakkeitten läpi ja mittauskeskus on minun sähkökaapissa. 25A sulakkeet mulla ja perikunnan tiloissa.. @V361 Kaapeli menis tosta kasvihuonetten vierestä. Minulla ei ole tarvetta ajaa raktorin kanssa vierestä.. Minun "perikunta" saa sit tehä mitä haluu..
 
Vuokralainen soitti just. Pimu-hauvvaruokaa olis kuullemma.. Täytyypi poiketa.
 
Joo, näin että kaapelia ja putkea löytyy. Mua itseäni vain hieman ahdistaa ylimääräinen työ, eli se putkitus ja miten se muutenkaan toimii, sopiiko kaapelikaan tuohon (en ole sähkömies, mutta voin vilkaista).

Routakin saattaa liikutella putkia ja silloin putken jatkoskohdassa saattaa johto leikkautua poikki (jos siis putkittaa koko matkan), jos putki jää kyntöaurasyvyyteen. Putkien jatkoskohta pitäisi jotenkin varmistaa, esim. pätkällä seuraavaa isompaa putkikokoa.

Finnpartialla 5x6 mm2 maakaapeli maksaa 4,18, isommat erät 3,80 e/m. 30 metriä maksaa 126 euroa. Jos 30 metriä on "iso erä", hinta on 114 euroa. Jostakin paikallisesta sähköliikkeestä voi saada tingattua halvemmallakin. Tasan 100 e voisi olla mahdollista. 5x4 maakaapelia en löytänyt, liekö olemassakaan, mutta jos on, se on varmaan vielä halvempaa.
 
Mun sähkökeskukselta kyllä lähtee 5x4mm2 kaapeli perikunnan tiloja kohti. Piti tulla aikoinaan syöttökaapeli mulle mutta lahti energia sit ei hyväksynny sitä kuin 3x16A nalleille.. kaivoin sit bobcatilla sen 5x6mm2 kaapelin.. Alkuperäsen kaapelin loppupätkän isukkivainaa evakuoitti silloisen tallinsa sähköistykseen.. Kaverin maatutkalla piti se ettiä.. "kylmää" piuhaa sekään ei löydä.. Laitettiin sit kolmivaihetöpseli kiinni mun sähkökaappiin 16A sulakkeilta.. Olikohan pari sekunttia niin kaks nallia palo.. Maatutka silleen hyödytön kun se nykyinen syöttöni kulkee samassa "spoorissa".. Se 200m tuuman vesijohtoputkea on ollu kaverin kasvihuoneen katossa 6m kankina. Ideana että termari säätää moottoria ja avaa kattoluukut sen mukaan.. Pulttiliitokset holkilla ollu.
 
Mites paranoitin sais tänne kaikille kuuluville? Olis niin kiva verrata koirran heräämisnopeuteen vs. jääkaapin ovi...2x 200w yamaha sanoo jo PUmPs kun kytkee poveria..
 
Paranoitti jamahalla hauvvalle, ei reaktiota.. Jääkaapin ovi tehos kyllä.. Sohvalle tuli tilaa.
 
Takaisin
Ylös