Satakymppi fiiatti

Viestiketju:
Satakymppi fiiatti

Moon täs tuumannu notta pitääskö vähä pröystäällä ja käyrä täytättämäs kylmästöinti satakolmenelosella.

Letkut täytyy vain vedellä niin että jos katkonnan tarvetta tulee niin saa heittää kompuran ja kennon katolle ilman letkujen irroitusta.

Vai jatketaanko nestekaasulla?
 
Levikepyörät irroittelin tänään niin mahtuu paremmin kulkemaan tiellä. Samaan rytinään putsailin enimmät ruosteet etulevikkeistä ja sutaisin vanteet samaan sävyyn takalevikkeiden kanssa.
Vielä pitäisi nokkapumpun kartaani irroittaa, kun pumpulle ei ole käyttöä ennen etukuormaajan asennusta tai lietteenlevitystä. Pari pientä muutostakin täytyy vielä tehdä mutta ne on lähinnä vain ulkonäöllisiä.

Rapia 50 tuntia tuli kevään aikana mittariin. Tunteja olisi varmaan tullut enemmänkin jos sillä olisi ajettu heti lietettä, mutta ajomatkan suhteen oli järkevämpää ajaa hiukan nopeammalla koneella.
20190621_140648.jpg 20190621_165457.jpg
 
Jaa-a.
Purin pumpun jalkoineen nokalta pois ja vähintään tukilaakeri täytyy uusia.
Pelästyin jo että boorit on ottanut itseensä, mutta syypää löytyi tuosta laakerista. Etummaisen ristikon kohdalta akselia sai heiluttaa keskilinjalta n.2mm suuntaansa eli laidasta laitaan klappia oli lähemmäs puoli senttiä.
Laakeri sinänsä pyörii hienosti, mutta merkki IBC ei yllättänyt paskuudellaan nytkään, kun kooleja saa heiluteltua sormi voimin.

Mielessä on jos tuon jalan muuttaisi kaksiriviselle laakerille. Tilaa ei kyllä liiemmin ole, mutta ehkä sen saisi mahdutettua.
 
Anteeksi sivujuonne mutta mistäköhän noita pooriholkkeja kannattaa etsiä? Minulla on erääseen työprojektiin hakusessa pari erilaista naaraspooria. Teettämällä ne kyllä saa mutta jos selviää jostain tilaamalla niin pienemmällä säädöllä pääsisi.
Anteeksi sivujuonteen jatko mutta vastaan omaan kysymykseeni, josko joku samaa asiaa penkoo ja haku tuo tänne. Konetehdas K&K Pitäjänmäessä Helsingissä teki lankasahauksena 3 naaraspooriholkkia mallista. Viitisen sataa alvin kanssa. Nuo ilmeisesti on hieman hankala tehdä tarkaksi vaikka jonkun normin mukainen malli olisikin tiedossa. Tekivät ensin karkean mallin millin levyyn ja siitä hienosäätö ja lopuksi sitten 100mm pötköt. Nätisti ja välyksettä istuu. Edit: tehdas eikä paja
 
Viimeksi muokattu:
IMG-20190626-WA0001.jpg
Nut on sykloni tiputettu näkökentästä.
Ajovaloille ja ilmastointiin tulevalle releelle olisi myös tehty johdotukset sulakkeineen, vielä kun ne saisi koneeseen kiinni.
Ajovaloille tässä jo releet olikin, mutta sulakepohja pätkii tämän tästä.
Samaan sähköistys urakkaan, kun yksi sulakkeen paikka jäi tyhjäksi niin ajattelin vetää hyttiin jonkinlaisen virtapistokkeen.
 
IMG-20190701-WA0004.jpg


Velipoka "urakoimassa" kunnon karhottimella. :isäntä:

Laturi piti uusia pikapikaa ennen sateita, kun taaempi laakeri on tod.näk järjestänyt kuulansa uuteen järjestykseen.
Täytyy laittaa uudet laakerit, kun laturi ei silmämääräisesti katseltuna uutta häpeä ja entinen omistaja muisteli myös että ei sitä paljoa ennen minulle tuloa ole uusittu.
 
Ei, onhan siellä vielä kuulat tallella ....... Hieman vaan hakevat järjestystään ......

Tuo laakeri lie aika tavan 6203-2RS ?
 
Tasamittaiset tapit vain kuulien väliin ja kasaan..

Joo ihan tavallinen laakeri tuo on. Hyvän varalataajan tuosta saa hyllyyn ja sitten se on hukassa, kun sitä tarvitaan.
 
Iski hetkellinen sorvaus into päälle.
Vielä täytyy tehdä ohjurikaulus pumpulle, kun tuon värkin vahvuus ei siihen riittänyt.

Nyt kuitenkin sopii pari kuulalaakeria peräkkäin niin luulisi tukevoittavan kardaania aikalailla. Toivottavasti tuo ei vain supistu hitsauksen jälkeen liikaa, että laakerit mahtuu vielä paikoilleen. Sorvasin kyllä sovituksen niin löysäksi, että laakeri nipin napin pyörähtää sormi voimin tuolla kolossaan.
20190716_195835.jpg
 
Vois mennä huonomminkin. Eilen 65km tien päällä ja ei mitään. Aamulla 5 aikaan kone oli vielä suorassa, mutta 10 aikaan oli ollut jo makuulla...

IMG-20190722-WA0001.jpg
 
Aamuyöstä töihin mennessä tipautin renkaan rengasliikkeeseen ja reikä sieltä oli löytynyt.
Eilen suhisti sen verran paljon että olin varma sisäkumin olevan entinen, mutta onneksi nyt pääsi vähemmällä.
 
Terassilla olutta ilta auringossa lipitellessä piti näpsäyttää kuva, kun CNH konsernin sukua mahtuu samaan kuvaan.
20190726_214103.jpg
 
Alkoi satakymppi merkkailla liikaa reviiriään niin suoritettiin pieni leikkaus ja poistettiin osia.

Eli vasen vetovarren juuri alkoi vuotaa, liekkö sen takia kun aikoinaan pässinsilmä piti laittaa liimalla paikoilleen kuorien ollessa väljät. Nyt silmä oli kyllä kiinni verrattain siihen miten edellinen lähti paikoiltaan.

Noo koukku pois ja vetokarttu käteen. Vetovastuksen osat pois, kun ne viime kesänä hioin sellaisiksi että tulevat alakautta pois.
Seuraavaksi askarrella välipelti ja täyttää kotelo vaseliinillä jotta siellä on edes jotain voitelua.
Lopuksi rojut kasaan ja ei vuoda enää ellei peltiin tule reikää....

Oli muuten melkoisesti ristitappi katastrofin osia jemmassa tuolla kotelossa ja muuta metallijauhoa...:eyepop:
20190811_115946.jpg 20190811_120757.jpg 20190811_121248.jpg 20190811_135948.jpg 20190811_172346.jpg
 
20190823_133152.jpg 20190823_133201.jpg 20190823_151643.jpg 20190823_162210.jpg Näytä liitetiedosto 50802 20190823_183743.jpg Lähti taas homma rasasta...
Ohjaussylinterien mullinsilmät meinasin vaihtaa, kun niihin ilmestyi välystä kevään aikana. Liekkö ollut ruostevelliä täynnä, kun heiluttelin niitä "ensimmäisessä huollossa" ja totesin kelpaaviksi.

Noo sisäpään tapit ei suostunut lähtemään ilman työasennon kohentamista, joten nappasin koko akselin pois. Samalla päästelin öljyt pois ja ei uskoisi että ne on uusittu 200 tuntia sitten. Varsinkin napojen öljy yllätti, kun ne oli auki ja pestiin ja silti niistä tuli melko tummaa kuraa.

Seuraavaksi navat käteen ja vetarit ulos, kun nyt on helppo tutkia etupään lukon elämää, kun se on lähes koko ajan päällä jarruttaen ulkokurvin rengasta.

Mitään hirveän selvää syytä ei löytynyt, mutta uskoisin ongelman johtuvan sisemmän hammastuksen kulumisesta. Hampaat pitäisi olla viistotut, jotta vetosakarat nousevat toistensa yli. Nyt ne oli kulunut melko suoriksi ja siksi renkaiden voima ei riitä vapauttamaan lukkoa käännöksissä. Pieni rälläkkä fiksi ja koitetaan kasata näin.

Niin ja akseliputken tummien öljyjen syykin löytyi. Käytöstä poistettu etuakselin jarru on syystä tai toisesta laahannut ja syönyt kitkapinnat öljyn sekaan. Taidan jättää koko jarrun pois kuorineen, kun ei se nytkään ole ollut toiminnassa x vuoteen.

Ja ne sisemmät tapit. Ei irronnut lämmittämälläkään ihan pikku voimin.
Porasin tapin alapuolelle reiän ja sieltä löin tuurnalla ja 2kg lekalla minkä pystyi, mutta ei mitään vaikutusta. Pari tuurnaakin lähti melko äkäisesti hukan tielle, kun osuma oli huono tai akselista tuli kimmoketta.

Lopulta ne lähti, kun korvia lämmitti oikein kunnolla ja laitoin lyhyen 10.9 pultin porattuun reikään ja annoin pitkävartista lekaa. Ei kyllä ole vielä koskaan ollut nuon tiukassa nuo tapit..

Sylinterin mulkeroitten vaihtokaan ei ollut mikään helpoin projekti. Uudempaan sylinteriin ei ollut suurempia ongelmia, kun niitä ei ollut koskaan vaihdettu tai sitten sinne on uusittu lukkorenkaatkin.
Vanhempi originaali sylinteri laittoi kyllä hanttiin sitten parin koneen edestä. Sokkien päät oli muljattu edellisessä remontissa eikä niistä saanut millään kiinni. Vi...tus ratkaisuna porasin lukkorenkaan uran kohtaan 3mm reiän josta sokan sai painettua pois.

Ehkä tämä tästä taas joskus kasaantuu... Enää ei ole montaa paikkaa jota tästä ei olisi avattu.:virnpeuk: 20190823_180001.jpg
 
Ehtipäs taas hetken puuhailla.

Akseli olisi yhtä tappia vaille valmis.
Jarrun kuoret jätin kokonaan pois, kun putki on poikkaistu vaihteiston kyljestä ja nyt joku keksi laittaa nokkapumpun säiliönkin sopivasti eteen että jatkosta ei saa tehtyä. Ja saahan tuon sitten joskus lisättyä jos haluaa, kun uusii tiivisteet ja levyt. Vaatii toki akselin purun, mutta eipä se nyt kummoinen homma ole.

Ohjaussylinterien ulkopäihin löysin sopivat tappi aihiot joista sai sorvattua expanderit, kun kääntökoteloiden reiät on hiukan venähtänyt. Liekkö molemmat kotelot vaihdettu kertaalleen, kun paljon pahempiakin on tullut vastaan huomattavasti vähemmällä tuntimäärällä.

Tapin mutteria piti hiukan muokata, kun ohjauksen rajoitin ruuvit on kokonaan poistettu ja pyörät kääntyy melko paljon niin nyt ääriasennossa mutterin kulma otti hiukan akseliputkeen kiinni. Asian voisi ratkaista tekemällä tappiin m16 kierre jolloin mutterin kanta olisi pienempi. Nyt kierteenä on m20 ja tiukkaa tekee. Täytyy katsoa kun saan toisen tapin tehtyä, että onko vasen puoli yhtä tiukka vai onko siellä enemmän tilaa.

20190824_165428.jpg 20190824_171954.jpg 20190824_172512.jpg 20190824_172517.jpg 20190824_172528.jpg 20190824_173255.jpg

Tallin eteen tuli vähän uudempaakin kalustoa sepitettäväksi...:jakari:
 
Taas se vain liikkuu.

Tuntui yllättävän oudolle tiellä, kun ohjauksessa ei ole pienintäkään välystä. Paljoa sitä ei ollut ennemminkään, mutta huomasi selvästi, kun oli etulevikkeet paikoillaan.

Etupään lukkokin alkoi pelata niinkuin pitää. Aivan ääri asentoon renkaat käännettynä etupää haraa hiukan vastaan, mutta se johtuu siitä että välitys loppuu kesken. Etupää menee huomattavsti pidemmän lenkin niin takapää alkaa työntää liikaa.

Viime remonteista on vain jäänyt yllättävän paljon osia yli...
20190825_200707.jpg

Ja käsistä ei tämäkään remontti lähtenyt tällä kertaa...

20190825_192412.jpg
 
No sehän o sitte ku entivanhanen moporemotti....poikajoukko ku pajassa pisti viis mopoo palasiksi nii kuus sai koottua....:D
 
Kävin viikonloppuna ajelemassa naapurin 110llä puimurin torven alla. Jäi vähän vaivaamaan, kun siihenkin oli tullut uutta puhtia peruskunnostetulla turbolla...:(

Jonkin aikaa ollut jo mielessä testata suuttimet omasta, kun niistä ei ole mitään tietoa kauanko ovat olleet paikoillaan. Lisäksi tuntuu tyhjäkäynnillä hiukan käryttävän ja kaasu pohjassa tiellä ajaessa tulee hiukan mustaa haikua.
No nämä testataan, kun kaveri saa testivehkeet pajalle.

Mutta sitten puuhastelun pariin...
Kun tuolla nokalla olisi ehkä vielä vähän tilaa.... niin jos sinne.... laittaisi coolerin.
Nipin napin jäähdyttimen ohitus pitäisi onnistua peltiä nostamatta ja ilmansuodatin koteloa siirtämällä pitäisi tulla sen verran tilaa, että jonkinlaisen kennon saisi mahtumaan.:rolleyes:
 
Takaisin
Ylös