Säätila tänään eripuolilla Suomea

Viestiketju:
Säätila tänään eripuolilla Suomea

+23 ja risat näkyy mittarissa olevan. aurinko paistaa komeesti.
kuuma kuuma kuuuumaaaa
 
Jotain +24C tais olla parhaat lämmöt tänään. Puhtaalta taivaalta porottanut aurinko koko päivän, kohta saunassa tajuaa omat virheensä. Puoliltapäivin starttailin Porschen. Hehkutin ehkä ihan vit.kseen tarpeettomasti, lähti ihan *narsk* vaan. Sama tuossa hydeölppien jälkeen, lie oli hehkutus ihan turhaa kun kone oli melkein jo käynnissä ennen kuin ennätti kierrosta pyörähtää.
 
Iltasella oli 22 ja pienesti tuulehtii. Pilvetön taivas näkösällä. Oli iso nautinto istuskella pihasaunan terassilla jäähyllä joka juuri on auringon laskun suuntaan.
Kun kylvöhommat tuli valmiiksi jo torstaina niin sai levollisena katsella isojen isäntien reuhaamista ison peltolakian laidoilla.
 
Joopa ..... Ennusteis tänäpäivänä, päivälämmöiksi nyt su +26, ma +27 , ti +25 , ke +24 , to +19, sisältäen sateita ti-to .... vkl vajaa +20
 
Wild East 19.5.19 klo9.05.
Pilvetön tyyni Kevätaamu, lämpötila +10c˚.
 
19.5C pihalla. Varmaan kohta tulee taas hehkutettua liikaa kun ei vaan usko että *narsk* on tosiasia.
 
19.5C pihalla. Varmaan kohta tulee taas hehkutettua liikaa kun ei vaan usko että *narsk* on tosiasia.

Eipäs sitä näköjään ihan pienellä hehkulla tarvinnut käyntiin miettiä. Nyt pienissä (ja toki tosi kireissä, miettikääs sitä) shortseissa yläosattomana annan arskan hivellä kun kerta hiveltävää mulle on suotu.
 
Taivas paremminkin valkoinen, kuin sininen. Eli ohutta yläpilveä, jonka läpi aurinko paistelee. Vieden loisteesta sen pahimman terävyyden, ei ole ku +22.
Tuuli yhtä olematonta kuin eilenkin...
 
Turku +26.3 , Kokemäki +25.3 , tää noiden puolivälissä sijainniltaan. Tuuli on lisääntynyt huomattavasti, liki tuplaantunut, aamupäiväl 3/5 , nyt 5/8m/s ( tuuli / puuska )
 
Kasvihuoneessa on kaikki räppänät sepposen selällään auki, silti lämpötila siellä liki +40c˚. Kasteltu jo toista kertaa.
 
Pihallani tallustelin, tyhjään päähän ripsi vettä. Sais kyllä ihan kunnollakin sadella, toi siitinpöly alkaa jo haitata harrastustoimintaa.

Mut kai se taas perinteisesti sataa vähän mutta pitkään. Maksimaalinen haitta taas siitäkin Paukeressiä lietsomaan.
 
Tutkakarttojen mukaan meni ens Rauma - Uki linjan länsipuolelta ohi, sittemmin siirtynut linjan pohjois ja sisämaan puolelle, jossain kokimäki - huitimen pohjoispuolla kevyiden sateiden ripottelulla ...
 
Ihan kuin ilmasto täälläkin olisi isommalla kosteudella, siis suht kosteus % isompi ja sellainen "sateen haju" olisi havaittavissa ....
Tutka kyl tälhetkellä näyttää, et ne ripsimiset jää rannikon puolelle, tai paikkakunnan pohjoispuolelle.
 
sellainen "sateen haju" olisi havaittavissa

Oot vaan käyttänyt niitä nokivasaroita vähemmän tänään, niin on vielä hajuaistissa jotain tallella.

Tais tähän mökille nyt rantautua toi pidempi saderintama, kuula kostui kun kävin pihalla.
 
Takaisin
Ylös