Tietokone ei käynnisty

Viestiketju:
Tietokone ei käynnisty

pörinä

Kansalainen
Liittynyt
4 Elokuu 2012
Viestit
100
Aloimpa tässä miettimään että mahtaisikohan vanhaa läppäriä saada vielä sen verran käyntiin että saisi pari ohjelmaa ja muutaman kuvan talteen sieltä.
Koneen ongelma ilmeni sen jälkeen kun muutama vuosi sitten se meni totaalisen jumiin ja länttäsin sen kylmästi nappulasta kiinni ja sen seurauksena värkki ei enään suostunut käynnistymään, vaan kun käynnistystä yrittää niin tulee se valikko mistä voi valita vikasietotilan yms.
Siitä vaikka minkä vaihtoehdon valitsee niin se alkaa lataamaan windowsia ja pari sekuntia ladattuaan bluescreen vilahtaa ja kone sammuu ja aloittaa koko homman alusta.

Olisikohan täällä tietoa mtä sille kannattaisi tehdä?

Edit.
Tässä kokeilin konetta niin luultavast virtalähde kuumeni parin minuutin käytöllä aika kovasti ja muistikampakin oli lämmennyt.
 
Noniin mul oli 5-6 vuotta taapäin aceri ja samallai pulttasin konee ja ei lähteny tulille ei millään.
Annoin työpaikan atk hempalle että kattoo mikä sitä vaivaa niin se aukas konnee pojasta pikkuluukun(otti akun ensin pois)4x7 cm ja irrotti jonii kortin ja laitto heti takasi,luukku kiinni ja akkupaikalle konekäyntiin ja alo toimiin. Sitten myöhemmin taas pulttasin koneen ja sama kuvio irrotin korti ja kasasin ja taas toimi.

Tietokone helpottaa elämääne!
 
Pistä kone pakastimeeen ja anna jäähtyä kunnolla ennen käynnistystä. Itse sain kanssa vastaavasta viasta kärsivän Compakin tuolla konstilla sen verran tulillle, että sain kuvat pelastettua.
 
Helppoo ku heinän teko...

Ota se masiina auki.
Irroita kiintolevy
Liitä se kiintolevy toiseen koneeseen, mikäli SATA väyläinen levy, ei ongelmaa, mikäli ATA(PATA) väyläinen levy, tarvitset adapterin.
Adapteria voi lainata esim. ulkoisesta USB väyläisestä kiintolevystä.

Se on siinä.
 
hmm...
Voisikohan tuo onnistua jos yrittäisi risteyttää tuon kovalevyn tuohon hp:n läppäriin josta se on poksahtanut? (kyseessä oleva on fujitsu siemens)

Miten tuo soveltaminen tapahtuu? Nuo väylä jutut on kyllä täyttä hepreaa...

Jatkoa:

No nyt on kovalevy kourassa ja toinen kone aukaistuna mutta näyttäisi että on kovin erilainen ja liitin ei ole sinne päinkään. :mitenlie:
 
Kuukkeliin hakua asiasta eli esim. kovalevy adapteri ja pitäisi löytyä tietoa. Hakutuloksia saa vähennettyä jos tietää oman kovon tyypin.
 
No sain kuitenkin tuon levyn tuohon toiseen koneeseen kun löysi oikean luukun minkä taakse se tuli :facepalm::redface:
Oli tuossa levyssä jo valmiiksi jonkinlainen adapteri ja kun sen otti pois niin se passasi justiin.

Mutta taitaa olla tuo levy täysin vainaa kun samaa tekee tuolla toisellakin koneella. :ihammennys:
 
Eikö jotain ohjelmia ole, millä saa "peilattua" tai jotain, rikkinäiseltä kovikseltakin. Kone siis käynnistetään omalla koviksella, toinen rinnakkaisena, jotenkin piilotettuna, mutta kuitenkin sitä jollain prokkiksella skannaillaan tjsp.....:Häh: :lootassa:
 
Taidan viedä tuon levyn tuonne parempien nörttien käsiin niin josko ne siellä saisi tuosta jotain irti ja samallahan ne tiedot voisi tuupata uudelle levylle, jos sielä nyt mitään löytyy...
Saisi tuon hp:n varakoneeksi kun se muuten on täysin ehjä.
 
Kannattaa kokeilla käynnistää kone jollakin Linux live-levyllä ja katsella näkyykö sitten elämää kovalevyllä.
 
Tyäkaveri kiikutti 7 vuotta vanhan HP:n läppärin joka oli mykistynyt reilu viikko sitten sähkökatkon takia. Win 10 kuulemma sisällä.

Caps Lock näppäimessä vilkkuu hiljalleen valo. Samoin virtapiuhan kiinnityspistokkeen vieressä palaa valo kun piuhan laittaa kiinni. Jokin tuuletin käy pienen hetken ja sammuu. Mitään muuta eloa koneeseen en ole saanut. Onko roskiskamaa vai kannattaako yrittää jotain tehdä?
 
Kenties ihan tyhmä kysymys, mutta akku on varmaan käytetty irti?
 
Virtapiuha irti, akku irti, paina käynnistysnappia 30 sekuntia.
Virtapiuha kiinni, yritä käynnistää.
 
Tässä ei ole irroitettavaa akkua ollenkaan :eek: Pitää ruuvata koko takakansi irti jos haluaa akkuun päästä käsiksi.

Tämmönen: hp model 11-n000eo

1080411-27_01.jpg
 
No sitte on otettava persus paljaaksi, kyllä siihen ainaki HP:n sivuilla akkua myydään...
 
Takaisin
Ylös