Vinkkiä hydraulisylinterin vuodon korjaamiseen?

Viestiketju:
Vinkkiä hydraulisylinterin vuodon korjaamiseen?

lehmikangas

Kansalainen
Liittynyt
17 Marraskuu 2017
Viestit
1,400
Kyseessä etukuormaajan hydraulinen kauhankääntö. Tässä oli reipas öljyvuoto "pölytiivisteen" välistä tuli kromattua vartta pitkin ja kasteli lattian.

Iso mutteri aukesi kohtuudella. Putkisokka pois ja lenkki irti kuormaajasta, niin lähti varsi pois putken sisältä.


Männän perällä on esillä tuollaiset punaiset tiivisteet. Vai onko nuo vain eräänlaiset ohjurit? Tuo kokonaisuus ei liiku. Takana iso mutteri jota en vielä aukaissut kun olisi vaatinut paljon voimaa. Pelkäsin vääntäväni koko varren mutkalle.


Lähempänä kauhaa on sitten tämä liikkuva paketti. Sen sisällä lienee tiivisteitä ja tuossa päällä o-rengas joka melkoisen löyhällä sovitteella.


Varren kromaus on mielestäni varsin hyvä, ei naarmuja tai kolhuja käyttöosuudella.

Onko ajatusta mitkä tiivisteet erityisesti voisivat olla syyllisiä vuotoon? Esim tuo musta o-rengas venyisi varmaan noiden punaisten ohi koska sen on joka tapauksessa venyttävä samaan mittaan että pääsee omalle paikalleen. Vai uusiako kaikki, mikä ainakin vaatisi että paketti pitää saada purettua. Vai onko purettava kuitenkin?
 
No syyllinen vuotoon luultavasti on sen "liikkuvan paketin" SISÄLLÄ oleva tiiviste, toki toi O-rengaskin voi olla syyllinen ja kannattaa vaihtaa.
Eli ota vaan se varren päässä oleva mutteri irti, ja kun paketti on kerran purettu yksiin muttereihin, samalla vaihtaa ne punaisetkin....
 
Hyvä että vastatessa käytetään samaa kieltä kuin kysyttäessäkin. Mutta mikähän se tuon liikkuvan paketin oikea nimi voisi olla? Ja onko tämän mukana kulkevat tiivisteet ns. turpatiivisteet?

Ei varmaan ole syytä olettaa että voisi olla vääränkätistä kierrettä mutterissa?
 
Tässä tämmöinen viteo. Samalla tekijällä muitakin aiheeseen liittyviä.
 
Ei yhtään outo nimitys toi turpamutteri.

Varren mutterissa voi sitten olla lukitus, top ruuvi, pisteet lyöty päähän tai sitten liima. Kestää kyllä suoraa vääntöä ja tarvittaessa tota mutteria voi lämmittää.
Mäntä näyttää olevan varsin yksinkertainen pelkillä tiivisteillä tosin ton tyyppiset toimii ohjurinakin samalla. Männän ja varren välissä voi olla o-rengas.
Toi sylkän pääty/turpa siinä sitten yleensä uloimpana stefa sitten tiiviste ja voi olla sitten liukulaakeri.
Veikkaisin että ton turvan tiiviste mikä vuotaa.
 
Kyllähän se on turpatiiviste sökö jos se kusee ulos asti. Sit jos se lähtis vaan antaan periks ni sitte männän tiivisteet sököt. Mut sillonhan se vuotaa vaan väärälle puolen.
 
Tuossa varren päässä olevassa männässä on joissakin sylintereissä ollut nuitten tiivisteiden/liukurenkaiden alla piilossa lukitus sokka että kannattaa vilkasta niiden alle ennenku enemmälti voimaa antaa.:)
 
Se varren männän kiinnikemutteri on sit aika lujaa kiinni. 1000Nm ei ole mitenkään tavaton momentti tollasissa vähänkään isommissa sylkyissä
 
Aikanaan vaihettiin kaverin kuormaajaan kanssa tiivarit,isomutteri oli tiukalla mutta kunnon kaluilla se aukesi,sitten vaan samanlaiset tiivari paikoilleen kuin mitä siellä oli ja osat kiinni,hyvin se pelasi sen jälkeen.
hommahan samanlaista vastaava kuin uusisi jarru/kytkinkumeja autoon tms,kunhan vaan saapi osat auki katsoo onko kaikki muu vielä ehjää/kulumatonta ja että osat myös jostain saa tai voi tehdä.
Yllätyksiä voi tulla jumivissa osissa tai erikoisten tiivareiden saamista paikalleen ehjänä!
 
Lähtihän se mutteri auki kun vaan oli tarpeeksi voimaa. Siinä on eräänlainen paikka ollut läpisokalle, mutta reiät eivät olleet kohdallaan. Eli joku joskus avannut. Mutteri päähän oli kierteisiin lyöty taltalla lovet joiden varmaan piti lukita kierrettä.

Se männän stefa oli selkeästi huono.

Tiivisteet olisi helpohkoja vaihtaa jos vaan löytää uudet. Mittailin ja katselin vaihtoehtoja.

Jos esim o-renkaita hakee, niin mitähän luokitusta syytä olla. Käykö NBR 70?

Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin tiivisteillä tulee hintaa sen verran että olis pitänyt vaan vaihtaa koko sylinteri...
 
ei ne kalliita ole vaikka joutuis teettämään. lähin hydraulikauppa vaan ja sinne turpamutterin ja männän kans ja muista osista tarkat mitat, jos ei mukaan ota. kyl se siitä. top osa tampere tekee jos ei valmiina sopivia löydy ja jos teettämään joutuu ja konetta meinaa pitää niin kannattaa ottaa toisellekin sylinterille jo osat samalla. mäntä on usein liimattu kiinni ettei pyöri auki.
 
No halavalla meinaat sylinterin saada....esim.
G.E.A:n kaksitoimisiin sylintereihin sopivat tiivistesarjat.

Esimerkiksi tiivistesarja 60/35-20 -tiivistesarjan sisältö:

  • varsi-mäntä o-rengas 20,29x2,62
  • kannen o-rengas 53,65x2,62
  • kannen painetiiviste GDS 832 (52,4x3,53mm)
  • varren tiiviste TTI 035-45/L (35-45-7mm)
  • varren pyyhkijä GHK 137169 (35x43x5,3mm)
  • männän tiivistesetti TPM 236173 (60x44x18,4mm)
Tiivistesarjojen koot on ilmoitettu männän ja varren läpimittojen mukaan.
ja hinta on 16 euroa....

https://www.hydrauliikkapumppu.fi/tuote/gea-hydraulisylinterin-tiivistesarja

ja tossa toinen virma, ei tosin ilmoittele hintoja...
http://www.specma.fi/tuotteet/hydra...t/12189/hydrauliikkasylinterit-tiivistesarjat
ja kolmas virma
http://www.ptpoy.fi/hydraulisylinterit-varaosat-sylinterien-tiivisteet-c-59_78_509.html
 
Niin tietenkin se sylinteri on kalliimpi kuin tiivisteet. Viittasin hieman aikaisempaan pumpun korjaamiseeni missä ekat tiivisteiden vaihdot ei tilannetta ratkaissut vaan piti vielä pumppu uusia.

Nuo edullisemmat sarjat ei näy täsmäävän kooltaan.

Näin ajattelin että osat mukaan ja 'paikalliseen' liikkeeseen. Sieltä oletan saavani myös vinkkiä.
 
Kunhan sinnekään vaan ehtii. Kun tietää ettei pariin päivää ehdi, mutta on näin virtuaaliharrasteluaikaa, niin koittaa selvitellä asioita edes vähän etukäteen. Jos vaikka vahingossa oppis jotain.
 
kannattaa ottaa toisellekin sylinterille jo osat samalla. mäntä on usein liimattu kiinni ettei pyöri auki.

Toinen sylinteri on erilainen, vissiin vaihtunut joskus. Ainakin se näkyvälle jäävä turpamutteri on ihan eri mallinen.

Mutta nyt tuli mieleen että mistä sen muuten tietää että molemmat sylinterit tekee yhtä kovaa töitä? Ettei toinen vaan velttoile mukana.
 
Samas painelinjassa ne on, paineella X liikkuisi yhdellä sylkyllä, paineella Y toisella, ehkä inan pienemmällä sylkyllä, mut todellisuus on jotain muuta. Mut yhtä suurella työntövoimalla erikokoiset eivät pelitä , kun vaikuttava paine molempiin sylintereihin on Z.
Tosin sylkkyjen ulkoinen ero ei kerro mäntäkokoa vanhemmassa ja uudemmassa tunkissa....
 
Takaisin
Ylös