Homemade Magnet Charger

Viestiketju:
Homemade Magnet Charger

Konepajamies

Kansalainen
Liittynyt
5 Toukokuu 2014
Viestit
23
On noita magneettoja kertynyt venemoottoriprojekteihin. Moni ei anna kunnon kipinää,tai kipinää ollenkaan. Noilla amerikkalaisilla sivustoilla on juttua ja kuvia itsetehdyistä magnetoijista.
Minäkin tein sellaisen ..ja nopeasti! Museomme sähköosastolta evakuoin ilmeisesti käyttämättömän Strömbergin muuntajan 220/65V,jonka raatelin.
Rälläköin aukon rautasydämeen. Estin pakan hajoamisen sitomalla sen epämagneettisilla pronssilevyillä ja kuparipulteilla. Ajoin jyrsinkoneella pinnan tasaiseksi ja se oli siinä.
Virtalähteenä käytän hitsaustasasuuntaajaa max. 200 A.
Ja toimii myös!
Kannattaisiko minun ottaa käyttöön myös muuntajan ensiökäämi?Siis kytkemällä se rinnan tuon "entisen" toision kanssa! "Oikeankäden sääntöä" tietysti kunnioittaen,eli käämikierrokset samaan suuntaan. Lisäisiköhän se magnettivuon voimakkuutta vielä? Eikö se magneettinen kyllästyminen tule eteen näissä rautasydän jutuissa.
010.JPG
011.JPG
012.JPG
015.JPG
 
Teoreettisesti laskien noin 85 A toisiopuolelle 65V olis normaalikäyttötilanne. Tosin rauta toimii eritavalla vaihto ja tasavirran kanssa. 25A ja 220 tasavirta ensiöön olis tuplateho. Ite ainaskin uskaltaisin kokeilla.. Voi vaan tulla pääsulakkeitten koko äkkiä vastaan.. Tasuri nyt jos ois kummallekkin kolmivaihe niin kyllä pitäs riittää teoriassa jo 16A sulakkeet. Mutta sitten pitäs mitata jotenkin voimistuuko mangneettikenttä suunilleen samassa suhteessa. Kokeilua. Tuli vaan tää juttu mieleen kun tallin perukoilla majailee samantyyppinen muuntaja, 240/48V. A määriä ei lue missään. Pakka on siitä päältä 21x9 cm, samalta kohtaa mistä olet katkaissut omasi. Vai onko kokeilu jo ratkennut?.
 
Takaisin
Ylös