Stroco 30.01 vm86 kytkentä

Viestiketju:
Stroco 30.01 vm86 kytkentä

hile6363

Väärällä lääkityksellä.
KK Plus pack
Liittynyt
16 Elokuu 2015
Viestit
6,947
Laitan kohta tiedot kytkennästä.
WP_20180422_12_11_28_Pro.jpg
WP_20180422_12_11_28_Pro.jpg
 

Tuonne jonninjoutavaan turinaan laitoin tietoa jo mutta laitetaan tännekkin.

Liittimeen 1 ja 2 jatkuva +24v sisään. Kumpikin 10A oman sulakkeen kautta.
3 on tyhjä.

4 kiertovesipumppu.
5 on miinus.
6 on huonetermarilta +24v.
7 ja 8 on jotain toimintaa ilmasevia merkkivaloja varten jotka ei ole käytössä.
Siis tallilämmittimenä ei mulla käytössä. Ladan syyläri puhaltimineen lämmönvaihtimena. Käyntisuhde on noin 3minuuttia polttaa ja 3minuuttia lepää. Lämmönvaihdin siis liian pieni. Muistaaksein 2.5 kg tunnissa on ihan normi öljypoltinsuutin.
 
Kytkentäliitintä siis katsotaan bussin omasta johtosarjasta päin. merkkivalot ovat muistaaksein että toisessa on toiminnan merkkivalo (vihreä) ja toisessa ylikuumenemisvalo/häiriövalo (oranssi). Jokainen voi kokeilla itse kun laittaa vaikka 24v koetinkynän liittimen ja maan väliin. Nostelin aihetta kun yks stroco koekäytössä justiin ennen lähtöä palstalaiselle.. Luxusmalli kun on oikein 9kw sähkövastukset..
 
Stroco missä 9kw vastukset persiissä tähteen kytkettynä. Vaiheesta 1 lähtee lämpösulakkeelle 110 astetta ja termarin kautta kontaktorin A1 liittimeen.. ja A2 liittimeltä (vetokäämiltä) toiselle 110 asteiselle lämpösulakkeelle..? (maahantuojan mukaan kuuluu olla vain yksi lämpösulake).. Siitä sitten vaiheeseen2.. Kytkin sen nollaan eli siniseen kun luulin olevan "ktkentävirhe".. 240v vaan päristi kontaktoria.. Kytkin sen takasin vaiheeseen 2 ja heti veti 9kw.n päälle.. Tallin vanha pyörivä mittari otti oikein "juoksuaskeleita". Eli siis 380v vetokäämi. En älynny kysyä maahantuojalta asiasta. Lämpösulakkeet löytyy Bebec Electronic Hirsimetsäntie 26 15200 Lahti Ihan suomalainen kaveri vastaa puhelimeen 03-7339933. 40 vuotta sitten Resit Bebec aloitti maahantuonnin.. Eläkkeellä lie jo.. Osas suomen kuin lapsensakin. Autosähkökorjaamo EL-Car Oy vantaalla Toimittaa varaosia 093894995 Keskusneiti kun vastaa niin Jukka? muistaaksen nimeltään kyllä sit neuvvoo.. Mun kautta saa kyllä käytettyjä varaosia..
 
Srocoa käynnistäessä varmistu aina että on joku mihin sitä lämpöä "tuupata". Ei siis silleen että vettä täyteen ja tulo ja paluuaukot letkulla yhdistettyinä. Vesitilavuus niin pieni että 32kw keittää heti. Sitten palaa ylilämpösulakkeet huom. SULAKE. Siis laitteissa missä 9kw vastus. Käynnistäessä kytke ensin päävirta ja sitten oma kiertovesipumppu +24v Tai ulkoinen pumppu (jos on) liittimeen ja anna hetki ilmaantua. Sitten kytke huonetermarin liittimeen +24v jolloin alkaa esilämmitys, noin minuutti puhaltimen samalla käynnistyessä. Sitten alkaa "poltto". Jossain +65 termari katkaisee polton. Poltto alkaa uudestaan kun lämpötila tippuu noin 5 astetta. Joissain versioissa on ihan normaali kattilatermari palotilan kyljessä ylilämpökytkimineen. Joissain vaan kiinteä termari + kuitattava ylilämpökytkin palotilan kyljessä. Olen nähnyt että poistoputkeen on tehty liitos kattilatermarille. Kattilatermari "perinteinen" kun ei välitä onko 220 vai 24v käyttöjännite. Laitteessa on valosilmä suuttimen takana kuin normaaliöljypolttimessa. Mikäli liekki ei syty määräajassa niin menee "häiriöön" ja kiertopumppu jää pyörimään. Häiriö kuitataan huonetermarilta tuleva jännite katkaisemalla. Suuttimena normaali öljypoltin suutin. 80astetta suihkutuskulma. Löytyy joka putkimieheltä yleensä. Ei kannata tilata Strocon varaosasuutinta.. Oliko 25e hinta.. Ei sitten mitään viritelmiä isommalla suuttimella. Mieluummin liian pieni kuin iso. Ilmamäärä säädetään puhallinmoottorin "ropellin" puoleisessa päässä olevilla M10 muttereilla. Yli 10v olen omaa 44m2 +44m2 alakertaa tallia lämmittänny ko. vermeellä. vm-82. Vaatii välillä huoltoa niinkus normaali öljypoltinkin.. Putsarin vaihto ja paineluilmaa palopesään välillä on riittänny. Pakoputkena muistaaksein 75mm rautaputki. Voi tietysti liittää hormiinkin. Kunhan vaan on "esteetön" ulospääsy palokaasuille. Vastaan mielelläni kysymyksiin käytöstä. Täällä tai 044-5227104. Olen "töissä" k-linja-autopurkamolla. Niin tietotaitoa näistä joutunut "oppimaan"..
 
Joskus taisin tiedustella josko jotain sopivaa vastaan tulisi, joutilaaksi.....
 
Joskus taisin tiedustella josko jotain sopivaa vastaan tulisi, joutilaaksi.....

Juu, Kyllä oli juttua aikasemmin. On niitä mutta kun ilmawebastossa on yleensä palotila sit "kärsinyt" . En toimimatonta haluis lähettää kenellekkään. Webaston kytkärit vissiin löytyy heidän sivuiltaan? En niihin oo perehtynny kun Stroco ittellä käyössä.. Olis kyllä yks ehdokas, 15kw? muistaaksein. P...kaa en kellekkään lähetä, haluan omin silmin nähdä että toimii. Mainekkin on kyseessä. Oli kesällä vaan niin pahassa paikassa ne lämmittimet (6m korkeissa hyllyissä) niin jäi ne kattomatta. Isäntä pyytää xeuroja toimi tai ei.. Enkä viitti välistä vetää.. Tosin otan "palkkana" koestukset.. @jusape Kyllä sulle lämmitin löytyy. Kerro nyt montako kw? ois tarvis?
 
15-30kw pajan "pikalämmitykseen" , vesi tai ilma, molempi käy. Ylläpitolämpö sit vaikka edelleenkin tolla mobiiliwebastolla.....
 
Sroco 32kw vesikiertonen? Itellä ollu yli 10 vuotta käytössä moinen "pikalämmittimenä"..
 
@jusape Olis nyt pihassa 32kw stroco. Vesikiertoinen. Vieläkö tarvetta olis? Koeajan sen ensin että toimii varmasti.
Laita yv.tä.
 
Mitenkä kovaääninen tuo stroco on @hile6363 ? Lähinnä että josko sen pakoputken askartelis jotenkin piippuun liittää.
Tuli nyt hommattua tuo homokirnu (kylpytynnyri) niin mietin josko sitä alkas viritteleen taasen. :D
Mullahan on tallissa sulta ostettu kones.
Sit mietin sitä että tuuppaanko suoraan kiertovesiputket paljun letkuihin ilman mitään lämmönvaihdinta. Joskus oli puhetta että nokeaisi palopesää jos "kylmää vettä" vasten ajettaisiin koko ajan.
Kiinan termari ohjaamaan tuota poltinta.

Sitten toinen että tyhjeneekö tuo stroco miten helposti että voiko sen jättää pakkaseen kun tiputtaa vaan vedet paljusta, vai pitääkö kuitenkin joku lämmönvaihdin ja pakkasnesteet laittaa siihen kiertoon. Paska vaan kun joutuu sitten toisen kiertovesipumpun laittamaan kuitenkin sinne väliin.
 
Takaisin
Ylös