Juniorimönkkärin hyötykäyttöä

Viestiketju:
Juniorimönkkärin hyötykäyttöä

Wickström

Pientilallinen
KK Plus pack
Liittynyt
1 Joulukuu 2011
Viestit
2,223
Tuli hommattua tuollainen takapotku kiinanihme. Ajatuksena osittain huvikäyttö, mutta toisaalta myös jotain pientä hyötykäyttöä voisi olla.
Moottorina 110 cc nelari, vaihteita 3 eteen +pakki.
Tästä se alkaa, ensimmäinen lisälaite valmiina:
WP_20170502_18_47_00_Pro.jpg

WP_20170502_18_48_29_Pro.jpg

WP_20170423_15_49_34_Pro.jpg

kippikuva olikin vaan keskeneräisenä mutta näkyyhän tuo noinkin.
Akseli on Opel corsasta, n. 40 cm kavennettuna.
Kovin hankalaan maastoon tuskin kannattaa mennä ja kuormat pidettävä kohtuullisena. Vaikka kyllä tuolla oletettavasti pöllejä metsästä kuljetaa helpommin kuin käsipelillä.
 
Vetokuulan pistäisin kyl alemmas, ettei keikauta vedättäessä selälleen nii helposti ...... Taka-akselin tasolle, eikä yhtään ylemmäs .....
 
Meillä on poijjaat ajellu näillä kinukkimönkijöillä jos mitkä "työlaitteet" kytkettyinä. Lähinnä se on mennyt niin, että kuljettajat saavat jotain päähänsä ja se äijänkäppänä sitten koittaa toteuttaa.

Muistaakseni nää ovat 50, 70 & 90cc kömpijöitä.
Ajettavana ruohonleikkurina nää ovat jopa mainioita. PArista vanhasta lykättävästä leikkuriusta lyhensin asian ja siitä nivelöutynä mönkijän perään.
Murray käymään, kömpijä käymään ja nurmikenttä parturoituu hinattavilla vehkeillä.

Toki bensaa menee varmasti moninkertainen määrä tavalliseen nurmikonleikuuseen nähden, mutta vaikuttaa hauskuuskin olevan moninkertaista :D
Ja kaikki alueet missä rullailtu, on pois omasta työtaakastani :)
 
Vetokuulan pistäisin kyl alemmas, ettei keikauta vedättäessä selälleen nii helposti ...... Taka-akselin tasolle, eikä yhtään ylemmäs .....

Tuolla veturin painolla ei kyllä oikein saa pitoa niin paljoa takasille että alkaisi keulimaan.
Ja jos alkaa niin ennemmin laittaisin vaikka rajoittavan ketjun aisasta taka-akselin seutuville tai jotain, omat hankaluutensa siinäkin, katellaan nyt ensin.
Kohtuullinen kuormauskin auttanee asiaan, joka tapauksessa koukku ei saa tulla yhtään renkaiden taakse, muuten ei mahdu autoon sisälle.

Ja tuo työnteon hauskuuden kasvattaminen on tässäkin aika merkittävä asia, polttoainetalous ja urakkatehokkuus tulee aika kaukana perässä :D
 
Meiltäkin löytyy 110cc kinukkikömpijä joka on yllättävän isorunkoinen että minäkin +180cm mahdun hyvin sillä liikkumaan. Tarvis tuohonkin laittaa vetokuula ja väkästellä pieni kärry että nuorimmat ipanat voisivat lähteä keräämään kiviä viljelyspelloilta keväisin. Toisaalta vanhin on jo 15v joten taitaisi ottaa ennemmin lavaMitsun käyttöön tai traktorin ja kivet etukuormaajan kauhaan.
 
nuorisolle nuo kyllä kivoja vehkeitä mutta itte kyllä pöllit ja muunkin hinaan avoraksalla eikä kyllä ole sitä nuorisoakaan,meillä vaan tää miljöö sellanen että mönkkärillä ei paljoa mitään tekis kun on rinnettä ja ropakkoa ,lumityötkin hoituu nopeammin raksalla tai kolalla,vanhan auton perässä vedän auraa niin hyvin saa peltotienkin pysymään auki!
 
Takaisin
Ylös