Maankuljetusvaunu Rosessi

Viestiketju:
Maankuljetusvaunu Rosessi

-Sakke-

Kansalainen
Liittynyt
8 Heinäkuu 2012
Viestit
30
Elettiin kevättä herran vuonna 2010. Olin pyytäny tarjouksen isosta maakärrystä Multivalta, Junkkarilta ja Hyväkoneelta. Aattelin säästää selvää rahaa, tyytyä pienempään ja tehä sen ite.

attachment.php

Siitä lähettii

attachment.php


attachment.php

Säästin kummeissaki

attachment.php

Teli tais olla täs kohtaa valmis.
 
Hieno akselisto!

En vielä tuosta arvaa kulkusuuntaa, eli etu- vai takapyörissäkö nuo jarrut? Ja miksi juuri se vaihtoehto?
 
Voisi kuvitella, että etummaisissa pyörissä olisi parempi pito.
 
Hieno akselisto!

En vielä tuosta arvaa kulkusuuntaa, eli etu- vai takapyörissäkö nuo jarrut? Ja miksi juuri se vaihtoehto?

Etu pyörissä jarrut. Onhan autoissaki aina edessä tehokkaammat jarut, eli jarruttaessa paino siirtyy eteenpäin. Nii ja miksikö ei sitte joka pyörässä... €€€. Ja talvella voi huoletta jarrutella vaikka etuset menis lukkoon ei kärry lähe ohittaan traktoria, ku takapyörät pitää kärryn linjassa.
 
Hiano teli. :peuk:

Mä olin 80-luvun alkupuolella töissä yhdessä kärrypajassa (nykyään konkurssissa), tuotanto kai muutama sata traktorinperäkärryä vuodessa, niin siellä jarrut laitettiin takapyöriin. Syytä en tullut kysyneeksi. Jarrujen käyttöpaine kippiletkuliitäntään, väliin 3-tieventtiili, jolla valita nostaako lavaa, vai jarruttaako.
 
Kärryjarrujen hydrauliikassa olisi hyvä olla paineensäädin, vaikka olisikin jarruventtiilistä paineet otettu.
Asennot 1 tyhjälle, 2 neljännes, 3 puoli, 4 kolme neljännestä ja 5 täys paine täyspainoille, tal ainakin 3 näistä, nrot 1,3 ja 5.....
Tää on tietty hiukan hifistelyä jo, mutta periaatteessa pitäisi näin olla.

Tää kärryrojekti ilmisesti nyt juuri työn alla?
 
attachment.php

Kärryn rungon tein 200x100x8 RHässästä.

attachment.php

Aisan 200x120x8 ku en siihen hätään tömäkämpää löytäny.

attachment.php

Lavan luuranko hahmollaan. Sen tein 200x100x6 jöllistä. Noi lavan alle jäävät "kylkiluut" tein 150x100x5 RHS palkista pilleillä vinosti halkasemalla ni sain aina kaks tollasta kaventuvaa U-profiilia. Noi pystyt on 100x50x5 U-profiilia.

attachment.php

Tunkille kanttautin "pesän" 12mm levystä ja lavan alle tommosen uun, ettei sit ihan pelkästä pohja pellistä tunkki tuuppaa.

attachment.php

Että semmosta
 
Jos oikeen muistan ni Nas 6. Varmasti riittävä, samoja tunkkeja on paljon pidempi lavasissakin kärryissä. Tunkki on myöskin selvästi pystymmässä asennossa kuin joissakin tehdasvalmisteisissa kärryissä. Max kippauskulma on jotain 55-60 astetta.
 
attachment.php

liinan kuivaus teline???
Laidat tuli 5mm viiskakkosesta ja pohja 5mm 400 hartoksista. Lavan reunaan tuli tommonen viiste ettei laidan reunalta varise tielle tavaraa. Ja esim räikkäliina menee sit tosi kivasti tosta laidan reunan yli jos lavalle sitoo jotain. Lavan mitat on 4,4m x 2,4m eli 3x5 pressusta tulee kivasti 30cm yli joka puolelta. Tilavuus 7 mottia.
 
Kiinnostaisi tietää tuon aisan kiinnitys. Onko muita tartuntoja kuin kuvissa näkyvät: liitos välipalkkiin, "loveus" etupalkkiin ja etupalkissa olevat sivutuet?
 
attachment.php

Semmottinen siitä sit tuli. Kärryä ei tullu hiekkapuhalletuksi. Materiaalit kun olivat lähes ruosteettomat niin päädyin vaan pesemään rasvat yms. pois ja siihen sit Tikkurilan olikohan Temadur... täytyy tarkistaa, Toistaiseksi on hyvin pysynyt. Noitten lavan sivutukien alapäissä on tollaset reilun kokoset vesireiät, että niihin saa räikkäliinan kii, pressulenkit on erikseen.

attachment.php

Tän kärryn kans tuli lopulta hiukka kiire, ku tossa pukkas yks tietyömaa päällensä. Ni perälaudan mekanismista tuli sitte vaan tollanen. Olin suunnitellut siitä sellasen missä sylinterit olisivat olleet laidan kiinni ollessa vaakatasossa ja näkymättömissä eli suojassa. Mut yks viikonloppu sen rakensin niistä osista mitä iteltä sattui löytymään.

attachment.php

Tosta näkee hiukan kuinka letkut ja putket tuli vedettyä.

attachment.php

Valopalkki on aika hyvin suojassa kipin ollessa pystyssä... En kyllä tiiä onko siinä vaiheessa siitä enää mitää hyötyä. Peräylitystä ei oo oikeestaan juur ollenkaa lavasaranan jälkeen, ni onnistuu läjittäminen jollain tapaa.
 
Kiinnostaisi tietää tuon aisan kiinnitys. Onko muita tartuntoja kuin kuvissa näkyvät: liitos välipalkkiin, "loveus" etupalkkiin ja etupalkissa olevat sivutuet?

Juurikin näin. Eli pienet kolmiopalat 12mm levystä on tossa etupalkissa, huonosti kuvissa näkyy. Tossa toisiks viimesessä kuvassa näkyy myös kuinka aisaa on hiukan lovettu tohon välipalkkiin, ja siten aisa kiinnittyy hiukan myös tohon kippitunkki kaukaloon.

Eikö riitä?
 
Luulis riittävän.Ja kun ajattelee, että lava4,4m pitkä, josta lienee siis jotain reilu metri telikeinun takapuolella, ja saman matkan etupoulelta olevasta matkasta paino on telillä, joten aisalle ei tule kuin etummaiset 1,5-2(ihan maksimissaan)metriä kuormatilassa olevasta kuormasta, eli käytännössä n. 1/3osa kuorman painosta
 
Komee on kärry!

Uskaltaako yhtään heittää ilmoille kustannusarviota?

Tuohon hydrauliikkaletkujen vientiin aisaputken sisälle voisi kehittää jotain, mikä estää letkun hiertymisen leikattuun reunaan.
Letkurikkoventtiili kippiin lisäisi myös turvallisuuden tunnetta ;)
 
Tai ehkä voisi kysyä millaiselle palkalle pääsit? Riittäkö 20 e / tunti?

Asiallinen kärry, tarkasti ja hyvällä maulla tehty!
 
Takaisin
Ylös