Android-puhelimen roottaus ( Samsung Galaxy Xcover GT-S5690)

Viestiketju:
Android-puhelimen roottaus ( Samsung Galaxy Xcover GT-S5690)

borg

administi
Ylläpitäjä
Liittynyt
18 Huhtikuu 2011
Viestit
39,311
Niinpä alkoi kiinnostamaan tietomurtautuminen Samsungiin, että puhelin piti rootata. Kirjoittelin tuosta blogiin, koska aihe arvatenkin kiinnostaa joitakuita muitakin kuin itseäni. Löytyykö foorumilta muita roottaajia?
 
Täältä löytyy potentiaalinen roottaajaehdokas :yesey:

On nimittäi menossa puhelin uusiksi (nykyinen noksu simahtaa lopullisesti mikä hetki hyvänsä) ja uuden puhelimen valintaperuste on nimenomaan Android ja roottausmahdollisuus. Käytännössä se tarkoittaa valintaa HTC Desiren ja Samsung Galaxyn välillä. Samsungiin tässä olen kallistumassa, kun olen nuita tutkinut ja arvuutellut.

Että laitahan Borg lisää kokemuskertomusta, miten homma etenee! Voi tulla hyvinkin pian tarpeeseen se tieto ja mahdolliset varottavat ansat viritellessä.
 
Nyt illalla löysin kaiken sekamelskan joukosta aika vakuuttavaa tietoa, miten muistia saadaan vapautettua. Kirjoittelen taas lisää, jahka ennätän kokeilla.
 
Rojekti on hieman vaiheessa vielä, tuli väliin noita nettiyhteysongelmia, jotka veivät mielenkiinnon muualle. Palaan tähän toivottavasti pian, kiinnostaa itseäkin edelleen aika tavalla.
 
Ei mitään :paniikki:. Ihan :cool: ja first things first. Tuli vaan mieleen kysäistä.
 
Pientä edistystä on tapahtunut, mutta ajanpuute on viikolla haitannut rojektia. Periaatteessa asia on nyt kokeiltu, mutta ongelmana ovat sekavat edistyksen vaiheet. On vaikea kirjoittaa selkeitä ohjeita, kun on hieman epäselvästi useiden mutkien kautta edennyt pisteestä A pisteeseen B. Jospa nyt ehtisi selvitellä, mitä oikein tapahtui ja miten sen voi menestyksellisesti toistaa.
 
Nyt päivä on viimein paistanut risupartaan! :virnpeuk::virnpeuk::virnpeuk:

Koko hoito onnistui, koetan tänä viikonloppuna ennättää kirjoittaa selkeät ohjeet. Tilanne on siis se, että ohjelmia voinee nyt asentaa puhelimeen porvoon mitalla, eikä muisti silti käy vähiin. Tällä hetkellä ainakin vetää suuta messingille ja hyräilyttää Martti Servon sanoin: tää hyvältä näyttää...

Pitää vielä testata lisää, näyttää ihan liian hyvältä ollakseen totta. Kohta kai herään...:nuggu:
 
Nyt olen testannut ihan urakalla ja puhelin toimii kuin junan vessa. :tähti::tähti::tähti::tähti::tähti:

Tässä pari kuvaa, muistia piisaa:

storageinfo.jpg


































Sovelluksia on asennettuna roimasti, aiemmin kenties jo puolet näistä ohjelmista olisi saanut xcoverin kyykylleen:


75sovellusta.jpg

































Ohjeiden kirjoittamisen aloittamista on muun muassa haitannut hyvin immersiivinen testausinnostus. Toivottavasti kohta pahin innostus menee jo ohi... :kouhoti:
 
Nyt löytyy ohjeet rootatun Xcoverin muistin laajentamiseksi.

Näillä ohjeilla pitäisi onnistua. Ohjeissa ei kylläkään ole kerrottu, miten menetellään, jos on jo kerinnyt täyttämään jotain aiempaa muistikorttia ohjelmilla, kuten itse olin jo ennättänyt tehdä. Tässä tilanteessa auttaa ohjelma Titanium Backup, joka kannattaa ehdottomasti hankkia. Backupilla varmistellaan ohjelmat vanhalta kortilta ja asennetaan sitten uudelle.
 
Minä olen täys noob näissä vielä joten kysyttävä on, että pitääkö puhelin olla nimenomaan rootattu jotta saa tuota muistia vapautettua sd kortilta.
Eli onnistuuko roottaamattomaan puhelimeen mitenkään?
Uusi luuri eikä sitä haluaisi alkaa ensimmäiseks räveltää näillä tieto taidoilla.
:eek:
 
Jos haluat saada muistikortista kaiken irti, puhelin täytyy rootata.

Kokeile kuitenkin ensin (roottaamattomassa puhelimessa) tavanomaisia muistinhallintaohjelmia, kuten esim. app2sd tai vastaavia. Voi olla, että ne hyvin riittävät käyttöösi.

Rootatussa puhelimessa on kuitenkin mahdollista asentaa em. tilanteeseen verrattuna sovelluksia moninkertainen määrä. On ihan tervettä varovaisuutta olla roottaamatta jos epäilee, että se voi mennä pieleen. Epäily on ihan aiheellinen.
 
Vitsi kun haluaisin löytää semmoisen palomuurin jossa voi tietyissä ohjelmissa 2g-liikenteen blokata. Muutamat mitä olen katsonut niin voi vaan wifi tai 2G/3G-liikenteen blokata.
 
Auto memory managerin käyttö ei oikein tuonut lisänopeutta.
SD Speed Increase toi muistikortin lukemisessa ja kirjoittamisessa nopeutta.
 
Borg, vaikka tämä ei nyt ihan liity sun roottaus blogiin niin voishan noi ongelmat ja mahdolliset ratkaisut matkapuhelinfoorumin sivuilta vaikka listata sun blogiin.
 
Pitääpä laittaa seuraavaan kirjoitelmaan linkki sinne matkapuhelinfoorumin ketjuun. Ja laitanpa sen nyt jo tähänkin, jotta Galaxy Xcover-asiaa etsivät löytävät tuonkin threadin.

Kirjoitteleminen on jäänyt nyt vähän paitsioon kun on ollut töistä (ja tohtorin määräämästä kipulääkkeestä) iltaisin aika tattis.
 
Miten oot, borg, saanu internal-muistia noin paljon vapaaks? Mulla on vapaana ainoastaan 42Mt. Osaatko sinä muuten kertoa, tai kukaan muu, miten ihmeessä saisi system-muistia vapautettua? Mulla on tilanne 222/238 ja vapaana siis ainoastaan 16Mt. Välillä kun yritän ladata jotain päivitystä, ni ei saa ladattua vaan luuri herjaa muistin vähäisyydestä ja lataus menee reisille. Oon yrittänyt tutkia puhelinta ja etsiä netistä tietoa, jos jotain voisi siirtää tai poistaa, mutta mitään en ole löytänyt.

Puhelin on rootattu etc ja kaikki mahdolliset sovellukset linkitän link2sd:llä muistikortille. Nyppii vaan toi system-muisti.
 
Nyt en ole pitkään aikaan ennättänyt rämppäämään puhelinta muiden kiireiden takia. Itse asiassa vaivana on ihan sama ongelma. Systeemipartitio (Link2sd näyttää sen tilan) on perin juurin täynnä, mistä ilmeisesti aiheutuu puhelimen hidastelua ja muuta ajoittaista virheilyä.

Vilkuilin itsekin netistä, voisiko tuota tilannetta korjata mitenkään, mutta tietoja en liiemmin löytänyt, eikä ole ennättänyt paremmin paneutumaan asiaan.
 
Systeemipartitio (Link2sd näyttää sen tilan) on perin juurin täynnä, mistä ilmeisesti aiheutuu puhelimen hidastelua ja muuta ajoittaista virheilyä.

Vilkuilin itsekin netistä, voisiko tuota tilannetta korjata mitenkään, mutta tietoja en liiemmin löytänyt, eikä ole ennättänyt paremmin paneutumaan asiaan.

Jees, mulla tekee viel sitä, että nyt on jo monta päivää joka ilta luuri käynnistänyt itsensä uudelleen. Ei mitään varmaa hajua siitä, mikä sen aiheuttaa, mutta pieni veikkaus voi olla juuri tuo system-muisti: jos luuri etsii päivityksiä tjsp. niin muisti ei riitä ja siten boottaa ittensä. Tein toissapäivänä niin, että otin pakettidatan pois päältä, ja kas, ongelma hävis. Laitoin sovelluksiin play-kaupan valikoista asetuksen, että etsii päivityksiä ainoastaan wi-fi:n kautta. Ei ainakaan näyttänyt tuo auttavan ja jos sais jostain luurin syövereistä jotenkin logeja/mitälie luettavaksi jollain tavoin, josta voisi lukemalla tajuta, mikä boottaamisen tarkalleen aiheuttaa, ni olis aika hienoa. Itse en vaan osaa, mut alkaa tuo boottailu nyppimään. Voi olla, et sovellukset puuhailee jotain, joka boottailun aiheuttaa, mut ei näistä oikein tolkkua saa.

Olen poistanut viimeksi asennettuja sovelluksia, mutta ei ole vielä vaikutusta. Käytössäni on patcheri, jolla saan melkein jokaisen asentamani sovelluksen luvat muutettua, patchattya etc. ja en tiedä, onko näillä toimilla vaikutusta. Mutta en todellakaan anna esim. minkään veikkauksen sovelluksen urkkia puhelutietojani tai käyttävän paikannusta siihen, missä olen. Mitä se veikkaukselle kuuluu saati jollekin pelille? Turhaa vakoilua vaan, jonka haluan estää.

Jos jostain tulee vastaan tuosta muistista enemmän tietoa, niin linkitän sen heti tänne, et jos jollain muulla on sama ongelma, ni saatais siihen jeesiä.
 
Takaisin
Ylös