Vannesaha

Viestiketju:
Vannesaha

Tuli nyt ennen joulua se nahkahousun terä. Nyt oon tosi varovasti sahannu. Se edellinen terä mikä meni joulukuun puolessa poikki niin ehkä en ollu tarpeeksi varovainen sisään ajossa.

Kerran ostin 24 hammasta tuumalle, se ei ainakaan haukka kiinni eikä sahaa liian äkäseen, mutta poikkihan sekin meni, lähes kaikki terät loppuu katkeamisen hitsiliitoksesta.
 
Onko tuossa vannesahassa jotenkin normaalista pienemmät kääntöpyörien halkaisijat?
 
Onko tuossa vannesahassa jotenkin normaalista pienemmät kääntöpyörien halkaisijat?

Vaikea sanoa, ne on leipälautasen kokoluokkaa. Ehkä se suurin ongelma on tuo 13mm korkeus terässä ja hitsiliitos jää liian pieneksi että kestää. Tai itte sahaan liian kovalla syötöllä.
 
Ilmoitetaanko niissä terissä minkälaiselle ärrälle ne voi taittaa?
 
Se hitsauskohta karkenee ja sillä se siitä katkee. Duunissa ku yks vanha patu niitä juotteli ja viilasi+haritti, niin koskaan ei katkennu juotoksen kohdalta, se päästi ne pehmeiksi siltä kohtaa.
Valmisteriin ku siirryttiin niin aina terä ku katkes, niin +-sentti hitsauksesta...
 
Pitkään olen tässä pohtinu hommaisko talli käyttöön metallivannesahan vai kipinöivällä laikalla olevan katkaisu sahan.vannesaha olis mukavempi kun hiljasempi ja ei tule kipinöitä.Myöskin katkaisu jälki on siistimpi ja ohuempi vs laikka.Kipinöivän älämölö koneen plussana olis sitten se hinta
HiKOKI%20CC14SF%20Metallinkatkaisusaha.jpg
s-l1600.jpg
 
Tommosessa älämölöö vehkeessä on niin paksu laikka että leikkuu nopeus on onneton.
 
Joskus käyttäny ridgidin kovametalli terällä olevaa katkaisusahaa,siinä oli makia älämölö vehe.Toki tonnin hintalappu liikaa harraste vehkeestä
 
Vannesaha tulee äkkiä edullisemmaksi, kun vertaa terä kuluja laikka kuluihin. Ilman muuta vannesaha.
 
Laikka kai se tekee siistimmän jäljen mun käsittääkseni kuin vannesaha ja sillä menee kovemmat aineetkin. Se on ihan mitä tarttee. Alumiinia jos pitää enemmän sahata niin ainakin silloin vannesaha.
 
Ei viitti rosteria jyystää vannesahalla....meinasin jo tehä telineen isoonrällään mutta tommonen 355mm konehan multa vielä puuttuu ;)
 
Terät vaan sika kalliita
Teroitus ei ihan älyttömiä maksa, tai ainakaan ennen ei maksanut ja tuollaisella terällä sahaa kyllä harrastehommissa puol elämää, ennen kuin on teroitettu loppuun. Tuossakin viis terää mukana, niin ei ihan heti tarvii olla ostamassa.
 
Tilaa ei ole,hankala jemmata pöydän alle kun ei tarvetta...20kg makitan heittää vaikka vasurilla.
 
Tilaa ei ole,hankala jemmata pöydän alle kun ei tarvetta...20kg makitan heittää vaikka vasurilla.
Itse en kyllä vaihtais pois, vaikka tilaa ei ole ja on hankala jemmata päydän alle.
 
Takaisin
Ylös