Nyt härnää niin , että neuvot olisi tarpeen

Viestiketju:
Nyt härnää niin , että neuvot olisi tarpeen

beadaaro

Lisää rähjääntymässä
KK Plus pack
Liittynyt
24 Heinäkuu 2021
Viestit
6,211
Meinaa käyntihäiriö kun kiusaa . 1.9 pösö diisseli DW8 (WJY) .. Se 69 hp voimanpesä .
Savuttaa kitkerää sinistä ja käy epätasaisemmin kuin kärkivikainen Warre reikä männässään .
Mutta kun nyppää syöttöpumpun kupeesta sen pa-paineen säätöanturin? johdon irti , niin ravistus.tasaantuu , mutta käyntiääni on , kuin parvi Tikkoja etsisi nokkien toukkia venakopan alla . Gavitoi tms ??
Voiko vika olla yksiselitteisesti siinä anturissa , vaiko vaikka missä ?
Se anturi on sellainen , kun pitää siristävää ääntä kun virrat laittaa päälle .. ( piti ainakin hetken kun ulkoilutin sitä ja testailin )
Sen sijainti on keskellä pumpun kuvetta syyläriin päin kallellaan lailla lerppakul... .Kaksinapainen johtoliitin ja banjoliittimen läpi menee reikäänsä . Banjosta letku paluupuolen putkeen siihen pumpun päälle .
Savutuksen , tehottomuuden , sammuilun ja sen ruman käyntiäänen lisäksi oireena myös , että tuppaa tihkuttamaan löpöä pumpun kupeessa olevan ison propun juuresta ja / tai siitä kannen välistä .
Näitä oireita se guugletinkin kertoi , jos paineensäädin anturivika .
Halavattu tämmönen justiinsa , kun olin korjannut kaikki inssin määräämät viat ja aattelin käydä leiman hakemassa .
Kaikihan saattoi alkaa siitä , kun löysin vettä tankista ..Jotta onko nyt sitten kaikki paskana , kuten minun tuurilla ja taidoilla olettaa saattaa , vai voisiko vesitippa vielä härnätä jossain ?
Se gavitaatio? ääni poistuu johton irrallaan ollessa, kun antaa kierroksia vähän reippaammin .
Jotta olisiko vielä toivoa , ettei olisi suuttimia särkenyt ? 2T öljyä olen tankin ja järjestelmän putsauksen jälkeen antanut löpön sekaan välitettäväksi polttoaineen kiertoon hyvitykseksi katalasta vesikylvystä .
Olisiko tuo sitten suuttimet lepyttänyt , nähtäväksi jää .
Homma olisi helppo ja mielenkiintoinen testata tuon solenoitin osalta , mutta kun ei saa kuin kaukaa Etelä-Euroopasta tilaten (muka? ) ja maksaa paljon enempi , mitä minun lompsan sielu sietää .Rompat myyvät eioota..
Jotta kun saisi jotain neuvoa / varmuuteen viittaavaa tietoa ensin , ennenkuin uhraisi viime senttisensä uuteen onalekseen .. Jos jollain on jäänyt Lucas pumpun kupeeseen semmonen mukava , niin kiinnostaisi hankkia kokeeksi hintaan esim. 30 +pk / tarjous .
'Säälikäätten edes ! ;)
 
Tarkasta nyt kuitenkin jakopään ajoitus ensimmäisenä. Jos se solennoidi sattuu liittymään ennakonsäätimeen, niin vika vois olla sillä sektorilla.

Ajoituksen tarkastus ei varmaan konkurssia vielä tee.
 
Tarkasta nyt kuitenkin jakopään ajoitus ensimmäisenä. Jos se solennoidi sattuu liittymään ennakonsäätimeen, niin vika vois olla sillä sektorilla.

Ajoituksen tarkastus ei varmaan konkurssia vielä tee.
Itse asiassa ennen vesivahingon havaitsemista tarkistimme jaon . Totesimme sen olevan kohdallaan , mutta hihna oli löystynyt ja kiristimme sen . Voisiko tuo sittenkin olla , että tulisi tarkistaa tarkemmin ? Liekkö miten millintarkka se vauhtipyörän tarkastusreijän kohta ? Että riittikö millin vahva rautalanka vai olisiko pitänyt olla justiinsa jeti tappi siihen startin taakse / vauhtipyörän reikään ? Kun tuntuisi , ettei se siellä päässä voi heittää kun sitten oikein kunnolla , jos on pielessä . , Vai onko millistä kiinni ?
Epäilimme välillä jopa alasiivapyörän kiilan pettäneen , kun auton käydessä epätasaisesti sammutti koneen ja starttasi heti uudelleen , niin kävi hienosti muutaman sekunnin , kunnes taas alkoi ravistamaan .
Siksi tämä kai vähän monimutkainen juttu onkin , kun tuli samaan liki syssyyn tuo vesilöytö tankissa ja jakohihnan löystymä . N. 40.000 km sillä on vaihdon jälkeen ajeltu..Jotta mikä sitä mahd .löysytti /venytti ? Kiristinrullan ruuvikin oli tosi tiukalla .
 
Viimeksi muokattu:
No ei kyllä oo millin päälle. Hampaallahan se hyppää jos hyppää.

Mutta veteliskö ilmaa jostain?
 
No ei kyllä oo millin päälle. Hampaallahan se hyppää jos hyppää.

Mutta veteliskö ilmaa jostain?
En usko , koska käy tosi tasaiseen , kun se anturin johtoliitin on irti . Ainut että se karkea käyntiääni ja vuoto ulospäin kiusaa . Eikä kyllä vääntökään ole entisällään , tuntuisi vähän siltä .
Mutta on nämä niin usein mulle ollut "henkimaailman " juttuja loppupelissä , ennen kun ovat selvinneet .: ) Jotta mikä vaan voi sitten olla se syy .
 
Olen nyt n. 50 km ajellut uusilla polttoaineilla testiajoa sillä kera karkean käynnin .. Niin voisiko siellä jossain pumpun sopukoissa vielä joku vesitippa härnätä ? Notta tenuako tankkiin kera 2 t öljyn ?
 
Onko kuinka työlästä järjestää moottorin juottaminen esim. kanisterista? Voisi puhtaalla aineella kokeilla. Toisaalta, jos jotain on rikki, niin eihän se siihen enää auta.
 
Onko kuinka työlästä järjestää moottorin juottaminen esim. kanisterista? Voisi puhtaalla aineella kokeilla. Toisaalta, jos jotain on rikki, niin eihän se siihen enää auta.
: ) Sitä kokeiltiin liki ensiksi muistaakseni jälkeen sen vesihavainnon . Tankki imettiin ja pyyhittiin siirtopumpun reijän kautta puhtaaksi ja kierrätettiin uuttä löpöä koko kierron läpi n. 5 litraa pänikästä . Helppoa se oli , kun tässä on tankin oma siirtopumppu korvattu pellin alle asennettuun pumppuun .
 
Niin. Ja hehkurele siitä antautui kanssa liki samoihin aikoihin myös .Olisko tuo yhteydessä siihen pa-paineanturiin ? Pitää hehkuttaessa aina pellin alta "manuaalisti" releen kärkeä pitää kiinni niin kauan , että kynnen läpi polttaa ja sitten äkkiä sakastiin käynnistämään .
Vaan juu. Voipi olla vaikka mitä vialla , kun minä ihan itse olen "säädellyt" . Mm. ajonestot on ohitettu . Jotta nekin saattavat härnätä .
Tosin on tuo sen ohituksen jälkeen nuhteetta liikkunut n. 15.000 km , joten ..Tiiä näistä sittten .
Kohta varmaan pääsee kauppaamaan hyvää taka-akselia : )
 
Mutta kiitoksia näistä tähän asti . Tarttee pompata unille . Joskus keksii ratkaisuja nukkuessaankin .
Tiiän yhen guru-ukon kun on kokenut vaikka mitä ihmeitä . Kerran hällä oli illalla oikein tukkoinen olo . Juuri sellainen kaikkine vilunväreineen , että tiesi jonkun lenssun olevan tulossa . Niin eikö tämä kaveri onnistunut unessa kömpimään omaan nenäänsä . Siellä kuulemma rämpi nenäkarvojen lomassa ja löysi epäilemänsä . Sellainen karvainen , pallomainen ilkeäkatseinen otus tuli vastaan , juuri sellainen kun oikea Pöpö nyt olla saattaa .Uskokaa tahi älkää , mutta tämä unissaan liikkuja sai sormea heristellen ja nätisti anoen sen Pöpön peräänrtymään .
Ja aamulla olo oli mitä mainioin , ei minkäänlaista flunssaa eikä kuumeilua .
Jotta totta sen piti olla , eikä lumetta vain .
Öitä ja ratkaisuhenkisiä unia ; )
 
Jakopään ajotushan voi olla kohdallaan kampuran ja nokan suhteen mut onko pumpun ennakot?
Pösön moottoreista niin tiedä mut lie samat perusperiaatteet kun muissaki diisseleissä..
 
Karkea ääni viittaisi reiluun ennakkoon ja siten vääntökin voi olla hukassa.
Että jos pumpun ennakonsäädin ei toimi lailleen ja aihuettaa sen että ruuttaa liian aikaisin.
 
Siis vettä ollut tankissa? Sitä on voinut päästä suuttimille astikin, ja nyt joku suutin on hirttänyt kiinni?
 
Karkea ääni viittaisi reiluun ennakkoon ja siten vääntökin voi olla hukassa.
Että jos pumpun ennakonsäädin ei toimi lailleen ja aihuettaa sen että ruuttaa liian aikaisin.
upload_2021-10-24_14-28-25.jpeg
Onko se ennakkosäädin tuo musta mukava tuossa kuvan ylä-oikeassa laidassa ? Tai joku muu , jota voisi kääntää ja kuullostella muuttuuko ääni ? Vai voiko sitä säätää vain sitä hihnapyörää kääntämällä ? Niin . Se karkeus käyntiääneen tulee siis silloin , kun paineensäädinmukavan liitin on irti .
Ja kiinni kun on , niin käynti on aivan sekaisin , mutta karkeaa ääntä ei kuulu . Kauhia "röpääminen" ja savutus tulee silloin myös mukaan ..
 
Viimeksi muokattu:
large.pompe-lucas-dw8-pompe-lucas-dw8-big.jpg.c0701029d7a548de9f4c6bdca7bfd090.jpg
Ja tässä vähän eri pumppu , muuta tuo mukava nr.2 on se , jonka nyt olisi pähkäiltävänä .
 
Siis vettä ollut tankissa? Sitä on voinut päästä suuttimille astikin, ja nyt joku suutin on hirttänyt kiinni?
Paljon mahdollista sekin . Kovemmilla kierroksilla se ääni häviää . Eikä tämä silloin pukkaa sitä sankkaa savua , kun käynti on suutinvikaisen karkeaa .
Mitään järkeähän tässä koko minun touhussa ei ole , mutta pakko koittaa sevittää asia persaukisuuden sekä uteteliaisuuden vuoksi .
Se ei niin harmittaisi , vaikka olisi kuinka iso vika / viat , mutta se ettei tiedä mikä vaivaa , niin se on se kun ketuttaa .
 
ZAWOR-ELEKTROZAWOR-POMPY-PEUGEOT-206-306-1-9-D-DW8
Tälläinen on nyt kattelussa . Nettiä lueskellessa monien samat vaivat liittyivät tähän . Toyota Corolla e 11 2000-2002 mallissa saattaa olla sama osa , jos 1.9 diesel , tiesi joku varaosalista ..
Liekkö suomessa moista mallia ikään ollutkaan ? Joku Tyrkue Erdogan Diplomat malli varmaan ..
 
Voihan sitä piruutaan availla suuttimen putkia, vaikuttaako samalla tavalla käyntiin vai onko selkeää eroavaisuutta sylinterien kesken.
 
Ite tutkisin jakopään vielä. Omalle kohdalle kerran käynyt niin, että kun oli jako menossa sevon niin piti vaan kuin nostimen naputusta ja savutti myös kitkerää sinistä.
 
Kiitoksia !
Hyviä neuvoja . Saakeli kun tuo Veli-Mies taitoineen kera mainion tallinsa ovat niin kaukana . Ittestäni ei ole saletteihin jakopään tarkistuuksiin . Vallankaan tuossa pihalla kun pukkaa tuo talviaikakin päälle . Sekin vielä .
No , kuoleepahan Pöpöt : )
 
Takaisin
Ylös