Teknik, sanoi ryssä kun...

Viestiketju:
Teknik, sanoi ryssä kun...

Puuha

Kansalainen
KK Plus pack
Liittynyt
5 Helmikuu 2015
Viestit
9,896
https://www.iltalehti.fi/piha/a/997bd890-17ae-490c-b9bc-59d885814c1a

Tämä etana-aita on aika hyvä ajatus. Jäin vain miettimään kun tuosta etanoista on enemmälti haittaa ja jopa haittalajeina miksi ei sitten sen verran virtaa ettei vain taju lähde vaan saman tein henki olisi herkässä? Samalla puututtaisiin sitten tuohon itse ongelmaan eli hatallisten kotiloiden sekä etanoiden populaatioon.
 
Saattaapi vaati etanuus sen verran enepi täkyä siihe aitaan grillautuakseen jotta astutaan jo sähköturvallisuuden puolelle, koska tää aita ny kuitenkin sijoitetaan paikkaan jossa muutkin elukat ja pienet lapset voivat mahdollisesti päästä siihen koskemaan...
Tki tällaisessa vois kokeilla sitä kaikkein tehokkainta verkkovirta-ollia, mitä se niille etanoille tekee...
 
Otsikosta sevverra jotta jos ryssä olis etana-ansan teheny niin ei se etana mihkää enää matelisi.:peuk:
 
Omalle tontille kun noita lehtokotiloita tunkee tuolta hoitamattomalta kunnan maalta niin tuon jutun nähtyäni jo suunnittelin jotain vastaavaa. Paimenpoikaa tai muuta vastaavaa kun en omista niin suunnitelin ottavani virran hitsuuttelukoneelta. Mietin vaan nyt, että olisiko mag vai pieni puikkokone parempi virtalähteeksi...toisaalta joku (venäläinen) V6, V8, V10 tai V12 dieselin pyörittämä generaattori virtalähteenä karkottaisi ehkä hyttysetkin :kouhoti::propää:
 
Puikkokoneen tyhjäkäyntijännite on korkeampi.

Tosin se sähköpaimeneen verrattuna on perin matala, mutta saattaisi sekin toimia. Voisi kuvitella, että etanan jalka on vähän kuin kieli, jossa 9 volttiakin tuntuu jo aika ikävältä. Puikkokoneesta saattaa lähteä 60V.

Kannattaa nitoa langat hyvin kiinni, etteivät ala hitsaamaan keskenään.
 
Jos tuohon kytkisi sarjaan jonkinlaisen esivastuksen, niin etana saisi silti ihan samanlaisen tällin, mutta (palo)turvallisuus paranisi olennaisesti. Vaikka verkkovirralle tehty hehkulamppu. Wattimäärällä ei ole suurta merkitystä.
 
Niistä korventuvista etanoista saattaa tulla mielenkiintoinen käry. Pitää laittaa varoituskyltti ranskaksi ettei Jean-Pierre polta näppejään.
 
Tiiä sitte tekeekö se 60 volttiakaan mitään sille etanuudelle...

Verkkovirtainen sähköpaimen Phobos 8M tekniset tiedot:

  • syöttöjännite ~230V
  • sähkönkulutus 10W
  • max. jännitepulssi 9500 V
  • latausenergia 5,4 J
  • valmistettu Virossa
  • takuu 5 vuotta
 
Eihän se 60V mitenkään sätkäytä, mutta saattaa se kipristellä sitä limajalkaa. Kokeilemalla selviää.
 
Kultalaiva meren syvyydessä -nimisessä kirjassa oli tarinaa siitä, että omistajaa alkoi risomaan kaiteen päällä seisovat ja paskovat linnut. Hän sitten päätti laittaa kaiteen päälle tällaisen vastaavan sähkökarkottimen. Linnut vaan olivat fiksumpia ja seisoivat sen jälkeen vain yhdellä jalalla.:rotfl:
 


Toimii painovoimalla. :peukku:

Miettikääpä mitä tuollaisessa olisi nykypäivänä jos rakennettaisiin. Olisi erilaista tilastopornoa tuottavaa komponenttia joilla ei olisi prosessin kannalta mitään merkitystä. Ja tietysti toimisi isoilla sähkömoottoreilla.
 
Takaisin
Ylös