Kuorma-auto

Viestiketju:
Kuorma-auto

Eihän sillä etulukolla voi olla mikään muu funktio, kuin varmistaa, että mökki pysyy kaikissa tilanteissa ylhäällä. Ei saksalainen luota painovoimaan.

Keula mäessä yläpystyssä ja kova tuulenpuuska, rotanloukku on valmis. Teoriassa.

Edit: jos ajatellaan lisää, niin ihan mahdottomuus, että kummastakin lukituksesta pitäisi vapauttaa ylösnostossa. Loppuu yhdellä rahtarilka kädet, kun samalla vielä pitäisi koppia nostaa.
 
Viimeksi muokattu:
On siellä ihan anturitkin lukoissa poikineen. Mittaristossa pitäis olla bilevalot joraamista varten.
 
On siellä ihan anturitkin lukoissa poikineen. Mittaristossa pitäis olla bilevalot joraamista varten.
Se on hyvä, että merkkivalo syttyy ilmoittamaan kun @kymi on liiskaantunut kopin väliin, niin pääsee hauturi suhteellisen tuoretta raatoa lastaamaan.
 
Eihän sillä etulukolla voi olla mikään muu funktio, kuin varmistaa, että mökki pysyy kaikissa tilanteissa ylhäällä. Ei saksalainen luota painovoimaan.

Keula mäessä yläpystyssä ja kova tuulenpuuska, rotanloukku on valmis. Teoriassa.
Kyllä se tuo omankin Volvon koppi melkoinen purje on, ei sitä meinaa kehdata edes nostaa kovassa puuskaisessa tuulessa.. Mutta toki tää hiukan pitemmän kopin kanssa on varustettu hydraulitunkilla joka kyllä pitää huolen tuulipönkän virasta..
 
Ajat homenna märssyllä lähimmän Vehon raskaankaluston huoltomiehen puheille ja kysyt reilusti missä mikäkin on, ei se vaadi kuin vähän nöyrtymistä.
 
Ilmeisesti ees tollasten oikopolkujen ajattelusta rankaistaan. Mersun molempien ovien lukkovivut jumissa ja ovet lukossa.
 
Alan kohta olee hyvä tässä murtautumishommassa. Millaustauko kuormatilan sivuovi auki reunalla sihin seurassa istuen. Vähän taikoja ja nyt on kabiini taas auki.
 
Eikä tarvinnu edes kilauttaa :D
Screenshot_20210410-130443_Call.jpg
 
Kuka ostaa 500 palan palapelin ja sitten pyytää kaveria kasaamaan sen? Haluatko miljunääriksi kisa olisi hieman erilainen jos jokaisen kysymyksen kohdalla voisi googlata.

Mieluummin näitä ite oppii. Se onkin erityisen turhautt... palkitsevaa kun omistaa Mersun.

Tämän päivän askarteluaika meni oikeastaan ihmetellessä lukkomekanismien jumia. Hantin oven sai kikkailtua auki, mutta kuskin ovi oli jossain ihme limbo-tilassa. Se ei reagoinut sisä- eikä ulkokahvoihin mitenkään ja keskuslukon näppäimistä ei tapahtunut mitään. Otin eukon avuksi tönimään ja vetämään ovea ja ulkokahvaa samaan aikaan kun itse renkkaan sisäkahvaa ja lukkojen ohjausnappeja. Kohta jo kuuluikin *tsup* ja uksi oli auki.

Unohdin ottaa kuvan kuskin turvavyöstä, mutta näin konekansanomaisesti sanottuna se muistuttaa enemmän jusapen nutturaa kuin turvavyötä.

Kuvasin parit sivut auton manuaalista. Lisäksi, mikäli autossa olisi pumpullinen kopin kippaus niin siellä ei olisi lukkoja. Mulla tosiaan on hantin B-pilarissa penkin vieressä/takana todistetusti punaisen kahvan rippeet, sekä hantin ylemmällä rappusella vaijeri ja kahvarunko (kahva oli hantin penkillä). Eli näillä ohjeilla pitäisi homma hoitua:

upload_2021-4-11_20-59-10.png


upload_2021-4-11_22-12-30.png


Sen verran tuota kakkosvaiheen vaijeria kotin rykiä, että ei se kyllä koppi pelkästään sillä kippaa.
 
Ok. Se etummainen lukko (turvalukitus) toimii näköjään myös niin kuin konepellin tuulihaka (sen lisäksi, että lukitsee kopin ylös).

Eli pilarin käyttövivulla vapautetaan varsinainen lukitus ja se ohjaamon takapää pääsee ponnahtamaan ylöspäin pari senttiä. Seuraavaksi pitää vetää tosta turvalukituksesta, että pystyy kippaamaan hytin kokonaan. Hyttiä alas laskiessa pitää vetää taas turvalukituksesta, että saa mökin alas. Googlesta löytyi hyviä kuvia tuosta lukkolaitteesta. Niistä näkyy, että siinä on kiskossa lukituskolot molemmissa päissä. Se ala-asennon kolo on pitkä, jolloin se sallii hieman hytin nousemisen.

https://www.google.fi/search?q=9703...mg&ei=lUxzYJnEOYXmqgHxlrvYBA&bih=625&biw=1366

Tämähän on lopulta aika yksinkertaista.
 
Takaisin
Ylös