Lisätyntodellisuuden pelit - liikkumiseen vähän iloa

Viestiketju:
Lisätyntodellisuuden pelit - liikkumiseen vähän iloa

Puuha

Kansalainen
KK Plus pack
Liittynyt
5 Helmikuu 2015
Viestit
9,904
Tämä aihealue on aika mielenkiintoinen kokonaisuutena. Mikä siitä tekee mielenkiintoisen on se kuinka nämä pakottavat ihmiset liikkumaan lihasvoimin saavuttaakseen jotain. Sehän on tuo liikkuminen vähän sellaista ettei se kävely tai juoksu ole hauskaa. Vieläpä aina sitä samaa rataa tai polkua, niin kyllästyyhän sitä. Onhan se kyllä aika tylsääkin vielä kävellä tai juosta. Motivaatiota voi sitten hakea vaikka seuraavista.

Zombie run!

Peli väittää olevansa yksi maailman suosituimmista liikuntapeleistä. Aihealue ei ehkä ole aivan se optimi mutta tässä kävellään ja juostaan nimensä mukaisesti zombeja sisltävässä virtuaalitodellisuudessa. Pelissä on tehtäviä joiden kesto on 30 minuutista aina kahteen tuntiin. Jos zombie lähtee seuraamaan on kiristettävä tahtia. Puhelimen ei tarvitse olla kokoajan kädessä, sillä pelin tarina kerrotaan kuulokkeiden kautta pelaajalle.

https://zombiesrungame.com/

Jungle race

Jungle Race on strateginen ulkoilu- ja liikuntapeli, jota pelataan älypuhelinsovelluksen avulla. Sovellus näyttää lähiympäristösi kartalla liikkuvia hedelmiä, jotka käyt nappaamassa kulkemalla kartan näyttämälle paikalle. Jungle Race pitää kirjaa jo suoritetuista peleistä (aika ja matka), joten se toimii hyvänä liikunnan aktivoijana.

http://kajaanigamestudios.com/

Ingress

Ingress on mobiilipeli, joka perustuu pelaajan paikkatietoon. Pelissä kerätään ns. portaaleja, joita löytyy eri puolilta kotikaupunkiasi. Peli ohjaakin pelaajaa liikkumaan kävelemällä, juoksemalla tai pyöräilemällä. Pelin on kehittänyt Poken Go:sta tuttu Niantic ja sisältö on enemmän aikuiseen makuun.

https://www.ingress.com/

 
Onko ulkona liikkumisestakin tultava PELI ennekuin sinne pihalle pääsee......
Eiköhän tossa vaiheessa oo jo parempi ku pistää mukuloilta netin ja poikki mummokännyn kouraan.....ja käskee hakeen kävellen ne pizzansa eikä tilaamaan kotiin....
 
Onko ulkona liikkumisestakin tultava PELI ennekuin sinne pihalle pääsee......
Eiköhän tossa vaiheessa oo jo parempi ku pistää mukuloilta netin ja poikki mummokännyn kouraan.....ja käskee hakeen kävellen ne pizzansa eikä tilaamaan kotiin....
Nuo nyt on aikuiseen makuun laadittuja.

Monelle tuo liikkuminen on vastenmielinen operaatio kaikessa tylsyydessään ja tässä on vähän lääkettä siihen.
 
Nämähän ei ole mitenkään uutta tekniikkaa. 2010 vuodesta lähtien on ollut jo tarjolla paikannukseen perustuvia pelejä ja ohjelmia.

Vasta Pokemon go löi menetelmän läpi suurempaan tietoisuuteen. En nyt kovin huonona pidä, kun nappulat Pokemon go:n johdattelemana saatiin kotisohvalta konsolia tai tietokoneella pelaamasta ulos ulkoilmaan ja vieläpä päivittäin kävelemään 2-25 kilometriä.

En pidä kyllä kovin pahana jos tätä kautta tulee inspiraatio sekä tekosyy lähteä ulkoilemaan, mahdollisesti jopa hikiliikuntaa siinä sivussa harrastamaan.

En tiedä miten nämä ohjelmat/pelit eroaa kuntopyörästä tai juoksumatosta? Nekin ovat vain apuvälineitä joita ilman kyllä pärjää, mutta niissäkin on joillekkin inspiraation ja addiktiota aiheuttava ominaisuus harrastaa liikuntaa.

Nyt lockdownin aikana nämä ovat taas nostaneet päätä ympäri maailmaa mahdollistaen sosiaalisen elämän ja löytää uusia ihmisiä elämään.
 
Se on kyllä hullua, kun lainsäädännöllä pyritään rajoittamaan ihmistä liikkumaan houkuttelevia toimintoja, ja samaan aikaan syydetään jopa rahaa siihen, että ihmiset harrastaisivat liikkumista.
Jospa joku kehittäisi puhelimeen tai muuhun digi-ihmeeseen pelin nimeltä "Beagle".
Siinä koira pääsisi syystä tai toisesta hetkeksi yksin irti pihalle, ja sitten vekottimen avulla juostaisiin pitkin maakuntia etsimässä digitaalista koiraa.:känny:
 
Nyt jos vielä vedetään tätä viestiketjua enemmän piskilinjalle, niin bannaan tästä ketjusta siihen syyllistyvät.
 
En pidä kyllä kovin pahana jos tätä kautta tulee inspiraatio sekä tekosyy lähteä ulkoilemaan, mahdollisesti jopa hikiliikuntaa siinä sivussa harrastamaan.
No joo, oot kyllä tuossa oikeessa. Toisaalta näiden juttujen kanssa toheltavat (Pokemon Go) on aiheuttaneet muutamia vaaratilanteitakin tuolla liikuessaan ja myös muita lieve-ilmiöitä on ollut. Mutta ehkä sellaisetkin sitten sietää kun ne immeiset vaan saadaan liikkeelle.
Itse en kyllä näe näissä "liikkumispeleissä" hirveestikkään innostusta itselleni, kuten en myös kuntosalien juoksumatto ja kuntopyörä rivistöissäkään. Joillekin se sopii, joillekin ei...
 
Nintendohan sen aloitti wiillä ja paljon on tullut pelattua, nyt on ipanat pelanneet Switchin ringfit adventurea missä on semmoinen jumpparengas peliohjaimena. Kokeilin itsekin ja hiki tuli sohvaperunalle.

Jos sitten mennään ihan virtuaalimaailmaan niin beat saber musiikkimiekkailu on ihan hauska ja siinäkin saa hien päälle. Half Life Alyx on sitten muuten vain pelottavan hyvä eikä suotta kehuta parhaaksi VR peliksi.

Ja kirjoitinpa pikkuisen ohi topikin mutta liikuntaa kuitenkin. :) Pokemonia meillon kans pelattu ja voisi tutustua noihin muihinkin.
 
Paikallaan pyöräilyyn harjoitusvastuksella on useampikin simulaattoriohjelma. Niissä saa tietokoneen vaihtelemaan vastusta virtuaalisen maaston mukaan. Videotykillä tai näytöllä saadaan sitten maisemia ja ajoseuraa.
 
Ite olen sitä sukupolvea, jolta liikunnan ilo tuhottiin tehokkaasti jo koulussa. Eläimiä ei oikein tähän taloon pysty ottamaan enkä välttämättä edes haluaisikaan. Kävely on ok kun se on siirtymistä paikasta A paikkaan B. Juoksemisessa tuhoan itseni. Pyöräily olisi ihan jees jos siinä olisi jokin "pointti" ja toisaalta tämä alue ei ole oikein maantiepyöräilylle sopivaa (joka suuntaan 70-80km/h maantietä ilman kevyen liikenteen väyliä).

Muutama melko passiivinen vuosi on tässä takana niin vähän yleisessä vireystilassa ja muutenkin on alkanut huomaamaan. Paino on pysytellyt koko aikuisiän samana, mutta kaikki se Adonis on valahtanut keskivartaloon. Hommasin joulukuussa itelleni aktivismirannekkeen, eli Apple Watchin. Metkasti kun rehkiminen visualisoituu kuviksi ja numeroiksi niin sitä alkaa oppia ymmärtämään kroppaa ihan toisella tavalla. Vaikka omat tekemiset kuntoilun vinkkelistä ovatkin lähinnä hyötyliikuntaa, niin tuleepa ees jotain häärättyä joka päivä, jotta numeraaliset tavoitteet täyttyvät.
 
Tuo Ingrees hetken ihmettelyn jälkeen tuntuu mielenkiintoiselta ja pelaajia on aktiivisia ympäristössä useita. Järkeä ei, mutta aika menee siivillä.
 
Puhtaan kuntoliikunnan tarpeet on kovin erilaisia, eri ihmisillä.
Toimistotyöntekijät + jossain kaupunkiasunnossa asuvat ehken tarviivat enemmän sellaista aktiviteettiä, kuin maalla asuvat ja muutenkin vapaa-aikanaan tai työnsä takia liikkumaan joutuvat.
Joskus on ollut mielessä, et olis kiva tietää, kuinka paljon satoja tai kilometrejä tulee käveltyä päivän aikana tuolla pajalla edestakaisin , ja välillä kun lisäksi jotain 20-50 kiloisia kikkareita käsin siirtelee / nostelee siellä ....
Ja mitenkään ylipainosta en itse kärsi, että siksi pitäisi katsoa paljonko liikkuu tai mitä syö....
 
Joskus on ollut mielessä, et olis kiva tietää, kuinka paljon satoja tai kilometrejä tulee käveltyä päivän aikana tuolla pajalla edestakaisin , ja välillä kun lisäksi jotain 20-50 kiloisia kikkareita käsin siirtelee / nostelee siellä ....

Laita mittari ja ylläty. Yllättävän vähän tulee askelia vaikka koko päivän rakentelisi jotain. Toki muunlaista pientä liikuntaa mutta harvoinpa sitä kuitenkaan ylittyy tallilla se 30min aktiivinen liikunta.
 
Osa siitä pienestä askelmäärästä johtuu esim. puhelimen askelmittarin heikkoudesta. Sama on näiden "älykellojen" askelmittari, sisällä liikkuessa ei meinaa ottaa liikettä kunnolla.
Reippaan "kuntokävelyn" ne kyllä havaitsee kohtuu hyvin, mutta oon kaverin känny taskussa (kehu sen askelmittaria" kävellyt 200 metriä niin ettei tullut kun 10 askelta....toisaalta taas yhden älykellon askelmittari kävelee itsekseen tuolla leivinuunin päällä, kun känny kourassa liikkuu pirtissa sen havaitsemissäteen sisällä...
Tarkin mittari on nilkkkaan kiinni tuleva anturi...
 
Suur-Saimaalla Liiittokiveltä Ilkolle on navakalla itätuulella rapiat 9000 aaltoa. Ai mistäkö tiedän? Rouvan puhelimeen jäi askelmittari päälle...
 
Eilisen saldo oli 350 askelta, valtaosan päivästä nukuin, toki voihan siinäkin muutama sätkäisy tulla...
 
Osa siitä pienestä askelmäärästä johtuu esim. puhelimen askelmittarin heikkoudesta.

Sanoisin että toisissa puhelimissa on tuo askelmittari himpan toisia tehokkaampi, samppasungin työstöluurissa esim 200m kävely helposti rekisteröityi useiksi kilometreiksi :D
 
Takaisin
Ylös