Moottorisahan käyntiongelmien selvittelyä

Viestiketju:
Moottorisahan käyntiongelmien selvittelyä

Kyllä sillä ainakin kitkaa saadaan enemmän...
 
Tilhi käy taas, piti vielä putsata kaasari ja vaihtaa kalvot kun lupasi vaan on ja kasteli tulpan. Ehkä vika ei ollut alunperin puolassa mutta vaihtopuolalla saa nyt kipinän heti nykäisystä eikä oo varmaan aikoihin lähtenyt niin helposti käyntiin.

Emäntäkin on taas tyytyväinen kun pääsee sahaamaan. :rakastunut:
 
Kaikkensa se mies tekee, pitääkseen emännän tyytyväisenä.
Se on aikojen saatossa jotkut huomanneet että mitä tyytyväisempi emäntä niin sitä tyytyväisempi on isäntäkin....kaikki ei oo sitä vaan hokannu...:D
 
Se on aikojen saatossa jotkut huomanneet että mitä tyytyväisempi emäntä niin sitä tyytyväisempi on isäntäkin....kaikki ei oo sitä vaan hokannu...:D
Totta. Paljon on tälläkin palstalla valiteltu että emäntä kiukuttelee.
 
Ensimmäiset 30v ne emännät yleensä kiukuttelee, sitten alkaa se villasukkien kutominen ja pahimmat kitinät loppuu tai siirtyy semmoiseen vaiheeseen että vain ASIASTA käydään yksisuuntaisia kehityskeskusteluja.. :)
 
En oo huomannu ylimääräsiä kiukutteluja oikein missään vaiheessa.. puolin ja toisin joskus vähän..
 
Joo niettuilevan sahan huoltoon tässä olisi lähdettävä, tarkastelu aloitetaan polttoaine letkuista - primeripumpusta. Pienikin ilma vuoto vaikuttaa kalvopumpun pumppauskykyyn, yleensä käyntihäiriö vika löytyykin polttoainelinjasta tai stefoista
 
...onko paino sanalla "ylimääräisiä".....kertoman mukaan niitä on vaikea erottaa jatkuvasta normaalista....
:D Ei oo painoa millään sanalla.. ainoita reissutyön tuomia etuja on että kotona ollessa ei jaksa kumpikaan ihan pienistä asioista napista ja isoja asioita ei ole.. väliin tuos kerkes olla jonkinaikaa pois reissukuvioista ja sillonkin yleensä emännyys osasi varovasti vihjata jotta olisko tallissa mitään tekemistä jos sattu olemaan joku ärsytys.. puhumalla on tähän asti asiat ratkottu jos on joku ahistanu..
Mutta ettei mene ihan asian viereen ni moottorisaha ei oo temppuillu ikinä, mitä toi nyt on 13 vuotta ollu..
kait se nyt viimestään ens viikolla rupee sit temppuamaan ku meni mainittee.. :rolleyes:
 
No niin, yhden käden saha huollettu. Käyntihäiriön syykin löytyi kun kuori kopat oli purettu, bensaletku oli puristunut koppien välissä ja letkun liitoskohdasta löytyikin sitten halkeama.
CA9E9E48-367B-41D0-8996-F6F63B9302B2.jpeg
 
josva, arvasi vian jo mennessään tekemään huoltoa, se on taito se:)
 
Pikku juttu,sitten kun on sahasta terä irrotettu niin ei kannata ainakaan Jonseredissä mennä millään teräpulttiin painamaan/kopauttamaan,sen jälkeempä saa pultin onkia öljysäiliöstä ja laitella takas reikään säiliön kautta!
Sattupa perjantain noin kun meni metässä terä poikki ja varaterä liian pitä,ajelin sitten raksalla pihaan ja saha lavalla tärissy lavaa vasten JA pulttia ei näkynykkään missään kun oli laippa irti.
Eipä näy mitään sokkaa tms joka pitää pultin reijässä,ihan kiva ylläri jossain savotalla kun terää vaihdat,erehdyt kopsauttaa pulttia niin HUPS! siihen loppukin sen päivän urakka.
 
Nyt kun vaihdoin primerin letkut oikeinpäin, hörähti dolmar heti käymään. Ja kärsi antaa heti kaasuakin. Eilen tuntui menevän hieman laihalla kylmänä. Varmaan sai ilmaa tuolta primerin kautta.
Dolmaria oli ekaa kertaa tarvittu nyt. Minuutin verran sahattu ja sammui. Ja nyt se on taas täällä. Lähtee jotenkin käyntiin, käy jotenkin, välillä ihan hyvinkin.

Melkein tekis mieli sanoa, että ostaa ruattalaisen sahan, ni ei tartte koko ajan ropata.. :rolleyes:

No tutkitaan ennen kuin hutkitaan.
 
Fixus liikkeiden yhteydessä, on joillain paikkakunnilla sellainen liike kuin Harraste osa. Sieltä saa pienkoneisiin hyvin osia ja ei mielestäni ole ylihinnoiteltuja? Asiani oli tilata ajoleikkuriin terän laakeripukkeja 2 kpl jotka luvattiin saapuvan huomiseksi, hinta yht 150€ kun muualla huutavat toista sataakin kappaleelta.

No tämä tarina ei liity sahoihin mitenkään, mutta heräte ostokseni vähän liittyy
1EB5077D-F40C-4EFF-9912-5B1A847A0177.jpeg

Tuollainen satsi kaasuttimen suuttimen säätö ruuvimeiseleitä kustansi 25€, näistä pitäisi löytyä sopiva joka sahaan, tuo yksi ruuvari missä ei nyt kuvassa satu näkymään logoa käy Husgvarnaan Jonseredsiin ,,, eli joku sisäkehältä uritettu.

Kertauksena säätö ohjeeni, suuttimet H - L kevyesti kiinni ja puolitoista kierrosta kummatkin auki. Laitetaan saha käymään ja käytetään käyttölämpöönsä. Säädetään tyhjäkäynti nin ettei ketju pyöri, jos ei ota jenkaa vittuilematta avataan ruuvia H - hieman niin että kiertää. L - suutinta avataan esim jos saha ei käy ilman että ryyppy on osittain päällä, sillon sitä täytyy avata sen verran että käy.
 

Samankaltaisia viestiketjuja

Takaisin
Ylös