Säätila tänään eripuolilla Suomea

Viestiketju:
Säätila tänään eripuolilla Suomea

Vuorokauden sade määrä meillä noin 45mm veli pojalla pattijoen ylä juoksulla yli 50mm (paljo lie @tommi :lla satanu) mutta meillä joki kiipeilee uomastaan
IMG-20200723-WA0003.jpg näkymä aamulla naapurin pihalta ja tällä hetkellä joka tapauksessa 30cm korkeammalla. Meiltä merelle jokea myöten jotain 4km. Vesi joessa joka tapauksessa 2m normia korkeammalla mutta luultavasti 2.5m. Minä oon 45 vuotta asustellut näillä samoilla seuduilla ja toi joki ei koskaan aiemmin ollu noin täynnä.
 
Vettä on tullut ihan hirveästi, ja heinät mätäni peltoon, 25 ha. :tapu: Kaikki pikku ojien rummutkin tulvii yli!
 
Eikös tämä ole ihan perinteinen naistenviikko...

"Entisaikaan naistenviikolla säätä seurattiin erityisen tarkkaan, sillä se ajoittuu heinäntekoaikaan. Vanha kansa väitti, että naistenviikko ei mene ilman sadetta, sillä naiset ovat kovia itkemään. Sateisuutta kuvataan monilla sananparsilla. Kustaa Vilkunan mukaan syy sateeseen laitettiin kunkin nimipäivänviettäjän tiliin, ja syntyi kaikenlaisia sanalaskuja, esimerkiksi "Mataleena itköö mielellään" tai "Reeta pissii pirahuttaa". Syynä käsitykseen naistenviikon sateisuudesta lienee se, että heinäkuun loppupuolisko on tyypillisesti sateista aikaa."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naistenviikko
 
Ripsis roiskins alkamassa ..... Kattoo sit, koska loppuu ..... Koko yöksi ja iltapäivään asti on ennustees saetta ....
 
Pilvessä, mutta tarkenee saunan terassilla istuskella. :huikat:
86D11B3B-85AE-4AC3-8579-6CDFB177C7CC.jpeg
 
Vettä tulee vallan saatanallisesti. Piha lainehtii. Toivon ettei tarvitse lähteä verstaalle ja halliin johtoja irti, toistaiseksi jostain kauempaa kuuluilee jylinää.
 
Takaisin
Ylös