Kuorma-auto

Viestiketju:
Kuorma-auto

kymi

Rahtari
KK Plus ADpack
Liittynyt
19 Toukokuu 2018
Viestit
18,381
Ostetaan Kuorma-auto, ja miten siitä syntyi MB Atego

Viestiketju sai alkunsa kun allekirjoittanut alkoi suunnitella kuorma-auton hankintaa. Viestiketjun alkupää keskittyy vahvasti mitä ja minkälaista kuorma-autoa sitä oikeasti pitäisi ostaa.

Myöhemmin onnellinen perhetapahtuma sattui, eli ostin lähes sokkona huutokaupalla kuorma-auton 350km päässä kotoa. Sumuinen hakureissua edeltänyt viikko kuvioineen alkaa sivulta 13: https://konekansa.net/threads/kuorma-auto.61601/page-13#post-480328

Varsinainen auton haku tapahtui 6.2.2021, josta löytyvät keskustelut alkavat sivulta 20: https://konekansa.net/threads/kuorma-auto.61601/page-20#post-482075

Auto tuli ajamalla (<- luonnollisesti) kotipihaan 7.2.2021 ja siitä kääntyi viestiketjussa uusi alku, eli projektihommia Ategon parissa. Näistä lisää sivulla 33: https://konekansa.net/threads/kuorma-auto.61601/page-33#post-483465


Suoraan tästä alkaen pääset tutustumaan alkuperäiseen kyselyyn ja saat varmasti foorumin parhaat neuvot miten et voi epäonnistua kuorma-autoa ostaessasi. Kuten en minäkään.

---

Mahtipontinen otsikko antanee ehkä ymmärtää liikaa. Tää nyt on pidempään päässä hautunut ajatus, mutta ei mikään lopullinen päätös. Metsamanin mese oli nyt viimeinen niitti, syksyllä olisin vastaavan ostanut mutta 1kk leima ei johtanut ostopäätökseen.

Tarpeena ois siis kevyen nelipyöräkaluston (henkilöautot, Porsche-traktori), mutta myös muunkin pientavaran siirtoon joku kuorma-auto. Käytännön vaatimukset siis on se, että lavalle voi jotenkin ajaa/vinssata. Eli joko vaihtolava tai sitten hyvillä rampeilla oleva autonkuljetuslava.

Mieluusti pitkä leima, jotta keksintöön ehtii tutustua ennen vierailua "nastapoikkeaman" leimasimen äärellä. Kivaa bonusta ois nukuttava hytti (lue: paukemajoitus).

Jos nyt jotain budjettia asialle pitää ilmaista, niin nelinumeroinen summa, mieluusti siitä keskivaiheilta tai alapuolelta. Vaihtolavavehkeissä oltava soppeli lava mukana. Sijaintina saisi olla joku 100km Nurmijärveltä.

Vinkkaa kaverin kapineet alle tai laita yv:tä omasta rakkaastasi, niin kassellaan.

PS. Henkilöautokalusto saattaa olla kohtuu matalaa, eli johonkin moton kuljetuslavetin pyörän ylityksiin nuo eivät kykene.

Ja mitäänhän mä en näistä ymmärrä, joten kuseta ihan rauhassa...
 
Viimeksi muokattu:
Siis tarkoitus tuossa lopussa oli sanoa, että opastakaa tyhmää.

Budjetti voi venyä vanhojen klassikoiden kohdalla, mutta valitettavasti mitään lämmintä ja kuivaa autohallitilaa tälle ei tule järjestymään. Jyry tai Kontio olisi siisti, mutta ei huvittaisi moista pilata huonolla säilytyksellä turhaan.
 
Muutama vuos sit kaverilla oli myytävän 813 ? mese, koukulla ja konelavalla. Hintaluokkaa alta 5 lavan kanssa......
 
Itse ostaisin noilla tarpeilla:

Nestejarrut (ei tarvitse jarrusovitusta). Umpikoppi (näitä paljon tarjolla, saa tuunattua majoitustilan sinne etuosaan ja näissä on yleensä perälautanostin). Perälautanostinta voi käyttää osittain ajosiltana, tosin tarvii jatkot. Joku italialainen tai fransu (hyljeksitty merkki = halpa). Ilmajouset plussaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kyllä pysty lähtemään täysin itelle uudelle tontille jos liikkeen pihasta pitää ajaa leimakonttuurille. Eikä tarve ole riittävän akuutti siihen että tekisin tutustumiskäyntiä noin kauas ilman shekkiä lompakossa.

Jos ostaisin tuttua kalustoa niin ois eri asia.
 
Katoin tiedot, katsastettu 11.3.2020, ja seuraava kerta viimeistään 11.3.2021. Kaipa tuosta voisi alkuviikosta soitella.
 
Noissa umpikopeissa vähän pelottaa tuo sitomishomma kun en nyt ihan kukkakeppiosastoa ole ja siirrettävä kalusto saattaa olla joillekin euroissa mittaamattoman rakasta. Samoin joku matalasta 2 ovisesta turvakaarellisesta autosta nouseminen ilman sivuovea kuorkissa voipi olla hankalaa.

Tää sinällään houkuttaisi ihan hitosti jos olisi leimassa ja edes vähän vähemmän flegmaattinen myyjä:
https://www.nettikone.com/iveco/eurocargo/1945254
(häntä ei huvita myyntimielessä myydä pakolla autoa pois, mä pärjään myös ihan hyvin ilman omaa kuorkkia, joten tasapeli)

Jos ois lava mukana niin hakisin jo pois:
https://www.tori.fi/uusimaa/Sisu_SK_171_69020342.htm
 
https://m.nettikone.com/scania/r-580/1927210
Kaverilla oli tälläsestä tehty koneiden kuljetus pirssi korjattavana.
Takalaitanostimesta tehty ajoramppi missä tukijalat alla ja jatkorampit. Lavanpohjaan ilmeisesti vaihdettu järeemmät kiinnityslenkit.
Ilmajousilla oli
 
Minen oikein tiedä onko hyljeksityn merkin osto ihan viisasta. Ei se paineilmajarrujen jarrusovitus nyt kovin iso juttu ole.. aika pitkälti kymin specsiin sopis tuo mun Volvo ( ei myynnissä), sillä kulkee todistettavasti kaksikin traktoria..
 
minä voisin ehkä tuon oman merssuni myyä. 140 hiab, ja vaijeri vaihtolaitteet. kuvakin tulee joskus.

10000e ja alvi päälle.
 
Valaiskaa tyhmää, mikä on paineilmajarrujen jarrusovitus? Ja hyljeksitty merkki?

Tuo ns. oh1hih-9 olisi kyllä monessa mielessä varsin käypä tarpeeseen. Koko kyljen aukeava seinä mahdollistaa erinäisen kaluston lastaamisen ja sidonnan. Perälautanostimeen jokin tukihäkkyrä ja rampit...
 
Valaiskaa tyhmää, mikä on paineilmajarrujen jarrusovitus? Ja hyljeksitty merkki?
Paineilmajarrullisiin kuorma-autoihin tehdään katsastusessa ns. jarrusovitus, jos mitataan mm. että jarrut ovat akseleiden kesken balanssissa. Ylimääräinen maksu katsastustilanteessa, jotain noin 120€. Lisäksi niiden jarrujen todellakin pitää olla balanssissa. Mehujarrullisissa ei mitata akseleiden välisiä balansseja, vaan jarruvoimat samoin kuin henkilöautoissa.

Paineilmajarrujen korjaus periaatteessa vaatii jarruluvat, eli on luvanvaraista toimintaa.

Hyljeksitty merkki on joku muu kuin MB, Volvo tai Scania. Eivät käytettynä ole niin kovin haluttuja.
 
Takaisin
Ylös